جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۰۴ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۶۳۳۵
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

ابراز نگرانی سید حسن خمینی از وضعیت سلامتی مهدی کروبی

سید حسن خمینی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
سید حسن خمینی با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت سلامتی مهدی کروبی و آرزوی سلامتی برای او گفت: البته امیدهایی در این زمینه وجود دارد و امید داریم به ثمر برسد تلاش‌ها.

به گزارش ایسنا، سید حسن خمینی در نخستین کنگره حزب مجمع ایثارگران با گرامی داشت یاد آزادگان و آیت‌الله هاشمی اظهار کرد: ابراز نگرانی می‌کنم از وضعیت سلامت یکی از تاثیر گذاران انقلاب برادر ما حجت الاسلام و الامسلمین کروبی. امیدوارم سلامت ایشان را به ما خبر دهند. البته امیدهایی در این زمینه وجود دارد و امید داریم به ثمر برسد تلاش‌ها.

 

خمینی گفت: از رهبر انقلاب و نخست وزیر دفاع مقدس یاد می‌کنم. یاد همسر امام افتادم که تا آخرین روزهای زندگی‌شان یاد آقا مصطفی می‌افتادند گریه می‌کردند.

 

وی با طرح این سوال که "کدامین امتیاز و وجهه بزرگ و مثبت انسانی در دوران دفاع مقدس وجود دارد که ما می‌توانیم از او در روزگاران خودمان استفاده کنیم" گفت: در توضیح کدامین امتیاز باید گفت، امتیاز دوران جنگ توپ و تفنگ، بمباران و شهادت است؛ اما الزاما هم نمی‌توان وجهه مثبت آن دوران دانست. مثلا بگوییم چون در آن دوران بمباران بوده پس همیشه آن را حفظ کنیم. پس لزوما هر وجهه مثبتی همیشه مثبت نباشد.

 

یادگار امام داد: در سخنان یک وجهه انسانی هم گذاشتم. کدامین وجهه انسانی مثبت در دوران مقدس وجود داشت که می خواهیم به این روزگار منتقل کنیم؟ آیا فقط حس نوستالژیک و احساس دین است؟ البته ذکر هم بد نیست. حتما کسانی که این جلسه را تشکیل داده‌اند عزیزانی داشته اند در جنگ که از دست داده‌اند؛ اما چه وجهه مثبت انسانی در دوران دفاع مقدس وجود داشت که تلاش می کنیم با این جلسات و احزاب به دوران امروز منتقل کنیم.

 

وی افزود: سوال بعدی این است که آیا اصلا آن وجوه قابل انتقال است؟ رهبری کاریزماتیک امام(ره) شرایطی داشت اما خوب با رفتن ایشان تمام شد. دوران جنگ هم خیلی خوب بود اما آیا امکان انتقالش هست یا آب در هاون می کوبیم. بیش از هر چیزی باید به این سوالات پاسخ دهیم که کدام وجهه مثبت آن روزگاران را مد نظر قرار دارید؟ آیا دلتان برای جوانی خود در آن دوران تنگ شده است؟ آیا امکان انتقالش هست؟ و سوم اینکه باید بدانیم چه گونه باید آن را انتقال دهیم.

 

حسن خمینی گفت: ما تنها کشوری نبودیم که جنگیدیم، ایدئولوژیک و برای خدا جنگیدیم. تاریخ جهان پر از تاریخ جنگ برای اعتلای قومیت، فرد، وطن و خدا است. اگر تاریخ جنگ را از تاریخ جهان حذف کنیم اکثریتش حذف می شود. تاریخ را هم فاتحان نوشتند. این مسئله از دوران اسکندر و مغول تا دوران معاصر و جنگ‌های کوچک منطقه‌ای ادامه داشته است. جنگ‌های صلیبی هم به نام خدا و دین بوده است. جنگ ما دفاعی برای خدا و ایدئولوژیک بوده که اتفاقا بزرگ ترین جنگ تاریخ نیست.

 

وی افزود: ما به کدام بعد دفاع مقدس خود می نازیم که آن را قابل ارزش می‌دانیم. امروز اینجا نشستیم که مجمع ایثارگران هستیم بزرگانی پیام می دهند که از دوران جنگ وجوه مثبت را انتقال دهید. من از عزیزان می خواهم به این موضوعاتی که طرح کردم فکر کنید.

 

یادگار امام، تصریح کرد: آرمان‌هایی در دفاع مقدس بوده اما فرهنگ دفاع مقدس نیست. چه در جنگ و چه در صلح برای خدا عمل کردن و وحدت جغرافیایی مطرح بوده است. اما آن چیزی که به عنوان فضای اختصاصی می گوییم چیست؟

 

وی گفت: اولین نگاه فضای جنگ این است که نگاه شما به جنگ خصمانه می شود؛ طرف رو به رو یک پدر یا فرزند نیست بلکه یک دشمن است؛ چون دشمن است پس می توان او را کشت، این نقطه مثبت جنگ نیست چون آغاز قساوت است. ویژگی هر ستیزه جویی این است که طرف مقابل را به عنوان دشمن می بینید.

 

این استاد حوزه یادآور شد: امروز چه ارتباط خوبی بین دو ملت ایران و عراق وجود دارد؛ من ندیدم نگاه خصمانه و دشمنانه داشته باشد؛ حتی بسیاری از مشکلات را با هم حل می کنند در حالی که قبلا با هم می جنگیدند.

 

وی ادامه داد: دومین ویژگی فضای جنگی این است که چون و چرا کنار می رود و اتفاقا بسیار عقلایی است.واژه دیکتاتور که در زمان ما منفی است به دوران باستان باز می گردد عنوانی به فردی می دادند و اختیارات را به فردی تنفیذ می کردند که در دوران جنگ همه امور سریع انجام شود؛ معروف ترین این افراد سزار است؛ مشکلش فقط این بود که وقتی سر کار می امدند کنار نمی رفتند.

 

حسن خمینی اظهار کرد: شرایط بحرانی اموری مختص به خود را می‌طلبد. نامه امام به مجلس را به یاد بیاورید که در پایان جنگ نوشتند؛ گفتند در دوران جنگ کارهایی کردیم که مقتضی جنگ بوده است، اما حالا برگردید به قانون اساسی.

 

وی گفت: البته قابل ذکر است که نهادهای مدنی و تصمیم گیری مدنی در دوران جنگ محدود می‌شود و در همه دنیا هم همین است. حال با این مثال، آیا این وجه را قسمت مثبت جنگ می‌دانیم؟ مثالی می‌زنم؛ فردا اگر زلزله‌ای در تهران آمد و شما لودر داشتی حتما منتظر قوانین دادگاه نمی‌مانی و سعی می‌کنی مردم را سریع تر نجات دهی، اما شرایط که عادی می‌شود باید به قوانین بازگردی؛ چرایی این موضوع هم عقلایی است چون بیشترین منفعت را دارد.

 

این استاد حوزه گفت: بزرگترین مشکلی که سیستم‌های کمونیستی داشتند و به خاطر آن سقوط هم کردند این است که همیشه شرایط غیر عادی، بحرانی و خاص را نگه داشتند. واقعا از افتخارات جمهوری اسلامی است که ما در اوج جنگ هم این ویژگی را به حداقل رساندیم.

 

وی یادآور شد: ویژگی دیگر و طبیعت جنگ این است که همه امکانات در اختیار جنگ قرار می‌گیرد؛ به این جهت تحمل‌ها هم بالا می‌رفت؛ آیا امروز بحث ما این است که همه امکانات ما در اختیار یک چیز قرار بگیرد؟

 

حسن خمینی سپس گفت: آن چیزی که در پژوهش‌های جامعه شناختی ما بالا رفته است رشد فردگرایی است. فرارمغزها از کشور نمود این موضوع است. فضای جنگ اقتضای خاصی دارد. ناخودآگاه در فضای جنگ همه فردها یک واحد و یک تیم می‌شوند. در اینجا مفهوم ایثارگری پررنگ می‌شود و کل جامعه ناخدآگاه شهادت طلب می‌شوند.

 

وی گفت: آنچیزی که در دوران دفاع مقدس وجود داشت و الان به آن احتیاج داریم نفی فرد گرایی است. آن زمان به افراد می‌گفتند بیا فرمانده باش می‌گفت من تک تیرانداز، هستم؛ الان تا صندلی وزارتش معلوم نباشد کار نمی‌کند.

 

این استاد حوزه تصریح کرد: ارزش دفاع مقدس این است که در آن دوران کسی به راحتی فرمانده  و وزیر نمی‌شود. امام (ره) یک بار می‌گوید حرام است کسی از شما بهتر باشد و استعفا ندهید؛ فردایش یکی از وزرا می‌رود پیش آقای موسوی استعفا می‌دهد.

 

 

حسن خمینی در پایان یادآور شد: توجه داشته باشیم، یک چیزهایی هست که بین  نسلی و برای همه مردم ایران مثل آب‌های زیر زمینی، شهید و ایثارگری همه باید برای حفظ آن تلاش کنیم.

 

 

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
بولوتوس تو هم!سید از شما انتظار نداشتیم ای کاش قدری از شجاعت وصراحت وانقلابی گری پدر بزرگ وپدرتان را میداشتید شما را به خدا بس کنید دیگر حالمان را به هم زدید داریم بالا می اوریم این همه مشکلات از فقر وفحشا گرفته تا ایجاداشتغال ازدواج مسکن انوقت اقایان شبانه روز به فکر چه چیزهایی هستند از خود این فتنه گران بدتر حامیان هرزه فاسد رقاصه انها میباشند لعنت خدا بر منافقان دوروی فتنه گر
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش