مهمترین عناوین خبری
شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
۰۷:۵۵ - ۰۳ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۰۵۷۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

باهنر نسبت به تداوم مشی کنونی اصولگرایان هشدار داد؛

دعوت اصولگرایی به اصلاح گفتمان

محمدرضا باهنر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

 «اصلاح گفتمان اصولگرایی» با حفظ اصول، آنگونه که «محمدرضا باهنر» مطرح کرده است، بعد از ناکامی این جریان در انتخابات ریاست‌جمهوری ‌سال‌جاری، راهبردی بوده که بیشتر عقلای این طیف جهت برون‌رفت از وضعیتی که به آن دچار شده‌اند،

 

بر سر آن اجماع عقیدتی و سیاسی داشته‌اند. برخی از سیاسیون اصولگرا چه در قالب فعالان حزبی و چه سیاسیون عملگرا، هشدار این خطر را داده بودند که اگر جریان اصولگرایی نتواند مشی و راهبرد سیاسی و اجتماعی خود را براساس مناسبات روز جامعه انطباق دهد، از قافله عقب می‌ماند و نتیجه آن تداوم ناکامی‌هایی خواهد بود که از‌ سال ٩٢ به این‌سو در کارزارهای سیاسی نصیبشان شده است.

 

محمدرضا باهنر به‌عنوان دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری و ازجمله عناصر مهم این جریان است. در این زمینه به جریان اصولگرایی هشدار داده است. وی با اشاره بر لزوم اصلاح گفتمان اصولگرایان تأکید کرده و گفته است: اصولگراها باید از همه تجربیات خود استفاده کنند و در گفتمانشان اصلاحاتی ایجاد کنند، بدون آن‌که از اصولشان دست بردارند، باید ادبیات خود را اصلاح و نفوذشان در جامعه را بیشتر کنند تا بتوانند با نسل‌هایی که تغییر می‌کند، بتوانند تعامل مثبت و سازنده‌ای داشته باشند.

 

دبیرکل جامعه مهندسین با بیان این‌که اشتباه است همه قدرت دست ما پیرمردهای اول انقلاب باشد، اظهار کرده که «قدرت باید بچرخد و دست به دست شود، البته باید کادرسازی هم شود.»

 

باهنر ازجمله فعالان سیاسی اصولگرا بوده که نسبت به آسیب‌شناسی سیاسی این جریان مولفه‌های مهمی را مطرح کرده است. در وضعیتی که جریان اصولگرایی با دو آفت «افراط‌گرایی» و «تفریط» دست‌وپنجه نرم می‌کند، وی ازجمله سیاسیونی بوده که تداوم این پروسه را به زیان حیات سیاسی اصولگرایان دانسته و در این زمینه معتقد است: متاسفانه ما افراط و تفریط داریم؛ عده‌ای به ما پیرمردها چسبیده‌اند و عده‌ای آنقدر شعارشان تند می‌شود که بیایید کشور را بدهیم دست جوان‌های ٢٥ساله درحالی‌ که وزارتخانه، ریاست‌جمهوری و مجلس شورای اسلامی جای آزمون و خطا نیست که کسی برود هم آموزش ببیند، هم کار یاد بگیرد و هم کار انجام دهد، باید یک سلسله مراتبی طی شود.

 

این فعال سیاسی اصولگرا با طرح این گزاره که «احزاب ایران بیشتر دولت ساخته‌اند تا دولت‌ساز» در جهت اثبات این مسأله برآمده که وضع حاکم بر جریان اصولگرایی از این قاعده مستثنی نیست و در تبیین این مسأله می‌گوید: عموما احزاب ما غیر از حزب جمهوری اسلامی به جای این‌که دولت‌ساز باشند، توسط دولت ساخته شده‌اند؛ یعنی یک دولت می‌آید روی کار، قدرت می‌گیرد و حزبی را تأسیس می‌کند. باهنر در این راستا تشریح می‌کند که «اصولگراها نیز از این مسأله مستثنی نیستند: ما در مجلس نهم به همراه جامعه روحانیت و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر یک مانیفست تفاهم کردیم که ١٢ تا باید و ١٢ تا نباید داشت که اینها مانیفست اصولگرایی بود و مطالب جامعی هم تقریبا داشت اما این‌که همه مدعیان اصولگرایی این مانیفیست را قبول دارند یا خیر، سوال دیگری است، به همین دلیل است که یک دوره‌ای جبهه متحد می‌شود و یک دوره جمنا می‌شود.

 

محمدرضا باهنر شکل‌گیری جمنا را مصداق بارز تشکل‌های آنی با عمر کوتاه در جریان اصولگرایی می‌داند و در این زمینه اذعان کرد: دوره چهره‌ها و شخصیت‌های حقیقی کاریزما تقریبا تمام شده است و اگر کاریزمایی هم قرار است در کشور به وجود بیاید ساختارها باید به وجود بیاورد که این را باید دنبال کنیم.

 

این اظهارنظر دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در واکنش به کاندیداتوری سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری است و هم این‌که تلقی نماد جمنا نسبت به او را خطا می‌داند: رئیسی از نظر اجماع یک مشخصه‌های ویژه‌ای داشت که سایر کاندیداها نمی‌توانستند این اجماع را بر روی خود جلب کنند، اما این‌که جمنا برای حمایت از آقای رئیسی اصولا تأسیس شد، خلاف واقع است. وی ادامه داد: آقای رئیسی در همان زمان که نامزدی‌اش مطرح شد، ابتدا مخالف بود و فرآیندهایی طی شد تا به نتیجه رسید و اصلا این‌گونه نبود که تصور کنند ساختار جمنا یک اراده داشت که رئیسی انتخاب شود.

 

 باهنر تصور و باور رایج برخی از سیاسیون اصولگرا نسبت به این‌که رئیسی را به‌عنوان دستاورد سیاسی اصولگرایان تلقی می‌کنند به نقد می‌کشد و در این زمینه می‌گوید: افرادی که به جمنا وارد شدند، روز اول افراد متفاوتی را به‌عنوان کاندیدای نهایی مدنظر داشتند، اما این‌گونه نبود که جمنا برای رئیسی ساخته شده است. نمی‌خواهم بگویم اجزا این‌گونه نبودند، طبیعی است که افرادی که به جمنا وارد شدند، هرکدام برای نامزدی فرد مورد نظرشان تلاش را آغاز کردند.

 

باهنر به‌صورتی تلویحی انتقاد خود را نسبت به تشکیلات جمنا نیز ابراز می‌کند و عدم اجماع فراگیر این جریان را ناشی از فرآیندی می‌داند که این تشکل نوظهور به وجود آورد: جمنا نتوانست همه فعالان سیاسی اصولگرا را دور هم جمع کند و احزاب اصولگرا به دلیل رویکردی که جمنا مبنی بر استفاده از سرمایه‌های اجتماعی جوان‌تر داشت، دلخور بودند و می‌گفتند که جمنا به احزاب توجه کمی داشته است.

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش