پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۰ - ۲۴ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۵۵۳۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

وزیر کشور دولت اول اصلاحات مطرح کرد؛

مقايسه دولت دوران جنگ با دولت روحانی

عبدالله نوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

جمعی از فعالان سیاسی و اصلاح طلب استان چهارمحال‌و‌بختیاری با «عبدالله نوری» دیدار و گفت‌وگو کردند.عبدالله نوری در ابتدای این دیدار و در پاسخ به توقعات و انتظارات مطرح‌شده از دولت دوازدهم گفت: «یکی از دوستان حاضر در ‏جلسه به نتیجه ‏یک نظرسنجی اشاره داشت که حدود ١٠ درصد از مردمی که به آقای روحانی رأی ‏داده‌اند، ‏گفته‌اند اگر به زمان انتخابات برگردیم، در انتخابات شرکت نمی‌کنیم.

 

اگر نتیجه این ‏نظرسنجی دقیق باشد، این پرسش قابل طرح است که مگر اصلاح‌طلبان و بدنه اجتماعی ‏حامی اصلاحات، چه انتظاری از دولت داشته‌اند و چه دورنمایی از دولت دوازدهم در ذهن خود ‏ترسیم کرده بوده‌اند که به سرعت دچار یأس شده‌‌اند؟ اصلاح‌طلبان در بسیاری از موضوعات ‏ناچارند در محدوده‌ای که حاکمیت تعریف می‌کند، حرکت و کنش و اقدام سیاسی داشته باشند. در ‏انتخابات ریاست‌جمهوری شورای نگهبان افرادی را ‏تأیید کرده و اصلاح‌طلبان می‌توانستند از بین ‏آنها دست به یک انتخاب بزنند یا اصلا در ‏انتخابات شرکت نکنند.

 

اصلاح‌طلبان و اکثریت مردم ‏نتیجه شرکت‌نکردن در انتخابات را در آن هشت سال ‏کاملا حس کرده‌اند. هنوز فراموش نشده ‏است که با آن درآمدهای افسانه‌ای ارزی و ریالی و با ‏آن سطح از حمایت‌های گسترده که از دولت ‏انجام می‌شد، ‏چه بر سر منافع ملی و منابع انسانی کشور آمد. پس باید اصلاح‌طلبان بین افرادی که شورای نگهبان تأیید کرد، مناسب‌‏ترین را انتخاب می‌‏کردند و معنای این انتخاب این نیست که او همه خواسته‌های جریان اصلاحات ‏را برآورده خواهد ‏کرد یا می‌تواند برآورده کند»‏.

 

عبدالله نوری در ادامه افزود: «البته این نگرانی وجود دارد که مردم به مرور از رفتار ‏دولت سرخورده ‏شوند و این سرخوردگی را از چشم اصلاح‌طلبان ببینند، چون با ‏تأیید و حمایت اصلاح‌طلبان به ‏این دولت رأی داده‌اند. وظیفه نخبگان و فعالان اصلاح‌طلب در نقاط مختلف کشور این است که به ‏مردم ‏توضیح دهند در چه شرایطی از این دولت حمایت شد. همیشه تأکید کرده‌ام به بن‌‏بست‌رساندن امور و موضوعات، منفعل‌بودن و عدم مشارکت‌های سیاسی و اجتماعی، جامعه و کشور را به کمال و رشد و پیشرفت نمی‌رساند، بلکه این ارائه ‏راه‌حل و نقشه راه است که ‏اهمیت دارد». ‏

 

عبدالله نوری تصریح کرد: «البته آقای روحانی هم نمی‌تواند فقط براساس نظرات اصلاح‌طلبان ‏کار کند. ایشان باید جهت پیشبرد اهداف و وعده‌های انتخاباتی خود، با همه دستگاه‌ها و ‏نهادهای کشور تعامل و همکاری کند و ‏بسیاری از اصلاح‌طلبان هم تأکید دارند که دولت از هر ‏سخن و عمل افراطی که موجب اختلاف بین ‏دستگاه‌ها شود، به‌گونه‌ای که به کارايی و بازدهی دولت و رئیس‌جمهور آسیب برسد، در حد امکان پرهیز کند. همه می‌دانیم در کشور ما رئیس‌جمهور قدرت اصلی نیست و آقای ‏روحانی هم با همین ‏مقدار قدرت و امکانی که دارد، باید تلاش کند در جهت تحقق وعده‌های خود گام بردارد»‏.

 

عبدالله نوری در ادامه گفت: «البته اصلاح‌طلبان باید همچنان انتظارات خود را بیان کنند و از آقای ‏روحانی ‏بخواهند جهت تحقق وعده‌هایی که ‏داده و انتظارات اکثریت جامعه که به او رأی داده‌اند، تلاشي جدی و ‏همه‌جانبه كند».

 

عبدالله نوری با انتقاد از میانگین سنی بالای دولت دوازدهم گفت: ‏‏«میانگین سنی ‏دولت اول آقای مهندس موسوی در سال ١٣٦٠، ٣٩ سال بود و ‏تمامی کابینه هم دانش‌آموخته‌های پیش از انقلاب بودند. آیا در این ٤٠ سال ‏افرادی تربیت نشدند که بتوان آنها را برای ‏وزارت معرفی کرد؟ الان وزرای ما در ‏سنین نزدیک به ٦٠ هستند و این سن بازنشستگی ‏است»‏.

 

عبدالله نوری در ادامه گفت: «در بحث استفاده از بانوان در پست‌های عالی مدیریتی هم گفته می‌شود خانم مجرب نداریم، یا اینکه نشد یا نگذاشتند یا محدودیت و چالش وجود دارد. مگر بسیاری ‏از آقایان که پس از انقلاب در جوانی ‏در مسئولیت‌های بالای مدیریتی قرار گرفتند، تجربه‌ای ‏داشتند؟ چرا به آنان اعتماد و پست‌های مهم و کلیدی به آنها واگذار شد؟ درباره اهل سنت هم من توجیه نیستم که چرا برای استفاده از این عزیزان در سطوح مختلف ‏مدیریتی مانع وجود دارد؟

 

به‌هرحال در عین اینکه به مشکلات و موانع توجه داریم، این جمله ‏‏ کلیدی را هم باید مورد توجه قرار داد که نمی‌شود رأی را از یک جریان فکری گرفت و ‏تعامل و ‏همراهی را با گروه دیگر کرد. ما با درک مشکلات دولت می‌گوییم باید توازن برقرار ‏باشد. چنانچه ‏رأی‌دهندگان بر ما خرده و از ما فاصله گرفتند، باید ‏بدانیم یک جای کار اشکال دارد و به ‏سرعت در جهت اصلاح گام برداریم. در غیر این صورت ‏جریان فکری اصلاحات آسیب خواهد دید.

 

‏آقای روحانی در دوران تبلیغات ‏انتخاباتی وعده‌هایی داده است. پافشاری بر وعده‌های انتخاباتی و تکرار آنها توسط اصلاح‌طلبان باعث می‌شود که رئیس‌جمهور و دولت در مقابل مراکزی که ‏می‌خواهد با آنها تعامل کند، قدرتمندتر حرف بزند و ‏خواسته‌های مردم را جدی‌تر مطرح کند. ‏اما درباره آنچه دولت عمل می‌کند، ‏در کنار اینکه گلایه‌هایمان را بیان می‌کنیم، باید موانع و ‏مشکلات واقعی را هم به ‏مردم توضیح دهیم. اگر ما راه‌حل روشنی برای پشت‌سرگذاردن ‏موانع و مشکلات ‏داریم، بیان کنیم و در غیر این‌صورت باید آن روی سکه را هم ببینیم»‏. ‏

 

عبدالله نوری در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم بازنگری و آسیب‌شناسی در ‏میان ‏اصلاح‌طلبان گفت: «جریان اصلاح‌طلبی نیاز به بازسازی و بررسی مجدد ‏داخلی دارد. اینکه در ‏بین اصلاح‌طلبان ده‌ها حزب کوچک و بزرگ ‏هست چه توجیهی دارد؟! در کدام سیستم حزبی ‏دنیا، مثل کشور ما این همه حزب ‏وجود دارد؟ به دو صورت ‏می‌توان کارآمدی جریانات سیاسی را ‏از بین برد.

 

یکی اینکه اجازه تأسیس و ‏فعالیت احزاب داده نشود و دیگر اینکه تعداد بسیار زیادی ‏حزب تأسیس شود. درحال‌حاضر ‏و با توجه به نبود یک حزب و تشکیلات فراگیر و پرنفوذ اصلاح‌طلب، ‏اگر ‏قرار باشد در بین اصلاح‌طلبان مرکز کارآمدی وجود داشته باشد، همین جبهه‌ای است که در ‏هر ‏انتخاباتی، ‏تصمیم می‌گیرند. ‏طبیعی است که در هر جریانی، نظرات مختلف هم وجود دارد، ‏اما در نهایت همه باهم یا با نظر ‏اکثریت، به تصمیم می‌رسند.

 

‏یکی از مشکلات جدی که بین اصلاح‌طلبان وجود دارد این است که ‏تعداد زیادی حزب ‏با عناوین اصلاح‌طلبی تأسیس شده است و متأسفانه گاهی اوقات، به‌جای تعامل و پشتیبانی از یکدیگر، ‏بیشتر منتقد همدیگر ‏هستند»‏.

 

عبدالله نوری با تأکید مجدد بر اینکه نیازمند «اصلاح و به‌روزرسانی گفتمان اصلاح‌طلبی» ‏هستیم، ‏تصریح کرد: «اینکه دولت بگوید سالانه این تعداد مجوز حزب جدید ‏دادیم، افتخار نیست و البته ما ‏خودمان باعث این موضوع شده‌ایم و باید در جهت اصلاح ‏آن گام برداریم. به اعتقاد من مهم‌ترین ‏کار این است که در راستای تقلیل احزاب و ادغام آنها در یکدیگر گام برداشته شود.

 

‏احزاب اصلاح‌طلب و شخص آقای خاتمی می‌توانند در این راه نقش جدی داشته ‏باشند و این تعدد احزاب ‏و تشکل‌ها را سامان دهند. تعداد احزاب و اعضای واقعی آنها ‏مشخص شود و آنهایی که با هم ‏قرابت بیشتری دارند، درهم ادغام شوند و پس از آن، همه باهم زیر یک سقف جمع شوند. ‏وقتی ‏در زمان انتخابات باید همه جمع شوند و کار جبهه‌ای بکنند، چه دلیلی دارد ‏که در بقیه سال ‏ده‌ها حزب جداگانه وجود داشته و به صورت جزیره مشغول فعالیت باشند؟»‏

 

 

sharghdaily.ir
  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش