شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۱:۴۵ - ۰۳ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۰۷۳۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

ناصری: نوع کنش روحانی در چهار سال آینده در تعیین جایگاه او بعد از ۱۴۰۰ موثر است

عبدالله ناصری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه روحانی، روحانی است با همه مختصات خود گفت: رییس‌جمهور منشی شبیه مرحوم آیت‌الله هاشمی دارد،اما اینکه روحانی چه راهبرد و تاکتیکی را برای جایگاه سیاسی آینده خود انتخاب می‌کند اهمیت دارد.

عبدالله ناصری در گفت‌وگو با ایسنا، درپاسخ به این پرسش که آیا روحانی با نحوه چینش کابینه و دیدار اخیر خود با جامعه روحانیت در حال نزدیک شدن به اصولگرایان است تصریح کرد: من نمی‌دانم که روحانی بعد از دولت دوم و پایانی خود می‌خواهد به جایگاه سیاسی گذشته خود یعنی جامعه روحانیت مبارز باز گردد یا نه. تحلیل من این است که او می‌خواهد هم‌صدایی و هم‌نوایی خود را با جامعه روحانیت بیشتر کرده و در بعضی جلسات آنها شرکت و با یاران قدیمی خود گفت‌وگو کند که البته این را حرکت ناپسندی نمی‌دانم چون روحانی هیچگاه خود را چهره اصلاح‌طلب معرفی نکرده است. او تحت تاثیر گفتمان اصلاح‌طلبی قرار  داشت و به همین جهت مورد اقبال جامعه قرار گرفته است.

 

وی همچنین با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان بنابر مصالح کشور و منافع ملی در سال ۹۲ و ۹۶ از روحانی حمایت کردند، خاطرنشان کرد: ما انتظار نداشتیم که روحانی صددرصد با رویکرد اصلاح‌طلبان همراهی کند اما انتظار کم‌کاری هم از او نداشتیم. ما علاقه‌مندیم روحانی مشکلات جدی کشور را حل کند. تصمیم اصلاح طلبان برای انتخابات ۹۸و ۱۴۰۰ بستگی به شرایط کشور و منافع ملی دارد که همیشه در اولویت جریان اصلاحات است.

 

ناصری خاطرنشان کرد: اینکه روحانی چه راهبرد و تاکتیکی را برای جایگاه سیاسی آینده خود انتخاب می‌کند اهمیت دارد. در این زمینه دو مثال وجود دارد؛ به خاتمی در سال‌های پایانی ریاست‌جمهوری‌اش انتقادهای زیادی می‌شد اما امروز جایگاه اجتماعی او به مراتب متفاوت‌تر از موقعیتی است که رییس دولت بود. از سویی حمایت‌های زیادی از احمدی‌نژاد مخصوصا در دور اول ریاست‌جمهوری‌اش از سوی اصولگرایان انجام می‌شد اما او نتوانست این جایگاه را برای خود حفظ کند. در اینجا این مساله مطرح است که روحانی چه گفتمان و روشی را انتخاب می‌کند و چه کنشی در مدیریت کشور خواهد داشت زیرا این کنش در تعیین جایگاه او  بعد از ۱۴۰۰ موثر است.

 

این عضو بنیاد باران ادامه داد: من معتقدم درباره دیدار روحانی با جامعه روحانیت اتفاق خاصی نیفتاده است. روحانی از اول به صراحت می‌گفت که نه اصلاح‌طلب است و نه اصولگرا. او بیشتر منشی شبیه مرحوم هاشمی داشت و در عملکرد و انتخاب خود رویکردی ترکیبی را  دنبال می‌کرد اما گفتمان تبلیغاتی او همسو با گفتمان اصلاح‌طلبان بود که همین امر موجب اقبال جامعه به او شد. با این حال او یک بار هم نگفت که اصلاح‌طلب است یا اصولگرا. روحانی، روحانی است با همان ویژگی‌ها و مختصات خودش و اصلاح‌طلبان هم با حفظ هویت اصلاح‌طلبی خود مصالح عمومی کشور را در اولویت کار خود قرار می‌دهند. اصلاح‌طلبان هیچ وقت او را به نام اصلاح‌طلب اصیل و ناب در نظر نگرفته‌اند و البته همیشه هم ممنون روحانی هستند که تا حدودی فضای سیاسی و اجتماعی کشور نسبت به هشت سال قبل از ۹۲ بهتر شد، مذاکرات هسته‌ای را به سراجام رساند و برخی مشکلات کشور حل کرد.

 

وی در پاسخ به این پرسش که روحانی باید چه کند که  دولت بعدی دولتی همسو و ادامه‌دهنده راهش باشد گفت: دولت اول هر ریس‌جمهوری فرصتی برای کسب تجربه است. در دولت اول روحانی وی وزارتخانه‌های حساسی را به افرادی سپرد که آنها نتوانستند از پس اداره آن وزارتخانه‌ها بر بیایند. او در دوره جدید جز یک مورد همان عناصر را به کار گرفت. امروز علیرغم آنکه حوزه سیاسی دولت دست نخورده باقی مانده است تغییراتی در حوزه اقتصادی به وجود آمده ولی باید رییس‌جمهور به این حوزه توجه بیشتری داشته باشد زیرا مساله اقتصادی مساله عمومی جامعه مخصوصا دهک‌های پایین است. حتما دولت باید در این زمینه برنامه مدون، مشخص و روشن داشته باشد. از سویی باید استانداران و فرماندارانی انتخاب شوند که هماهنگ با برنامه‌هایی باشند که رییس‌جمهور در انتخابات ۹۶ مطرح کرده است.

 

ناصری با اشاره به معرفی وزیر علوم و نیرو از سوی رییس‌جمهور به مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: انتخاب این دو وزیر جزو انتخاب‌های خوب رییس‌جمهور بود که حتی جا داشت وزیر نیرو از همان اول به مجلس معرفی می‌شد. به هر حال از آنجایی که در اتاق فکر ستاد روحانی انسجام کافی وجود نداشت این موضوع بالا و پایین شد ولی به هر حال یکی از شاخص‌ترین افراد به عنوان وزیر نیرو معرفی شد. اردکانیان یکی از وزرای شاخص دولت خواهد بود که می‌تواند مشکلات حوزه خود را حل کند. وی شخصیتی علمی و آشنا با تحولات روز است.

 

وی در پایان افزود: با توجه به حساسیت‌هایی که بر روی وزارت علوم در دو دهه اخیر وجود داشته است، روسای جمهور همیشه برای تعیین وزیر علوم با مشکلاتی مواجه می‌شدند. در مجلس نهم گزینه پنجم روحانی از مجلس رای اعتماد گرفت، اما همین وزارتخانه آرام و منفعل بود و کاری اساسی برای هیات علمی، دانشگاهیان و دانشجویان انجام نشد. در دولت دوازدهم هم رییس‌جمهور پس از فراز و نشیب زیادی به گزینه غلامی رسید. وی به لحاظ اخلاقی، علمی و عملکردی فرد موفقی است که برنامه‌هایش در جهت بهبود نظام آموزش عالی است و اگر با او همکاری شود شاهد دوره جدیدی در وزارت علوم خواهیم بود و او راه فرجی‌دانا را ادامه می‌دهد.

 

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش