دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۷:۰۹ - ۲۴ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۵۷۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

مرعشی:

میراث فرهنگی حیاط خلوت یاران مشایی و بقایی بود / آیت الله هاشمی گفت اگر قهر از نظام نبود بار دوم کاندیدای ریاست جمهوری نمی شدم

حسین مرعشی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
حسین مرعشی گفت: آقای هاشمی دنبال این بودند که ایران توسعه پیدا کند و مردم ثروتمند شوند و عده‌ای که نمی‌توانستند این را بفهمند این فضا را علیه آقای هاشمی راه انداختند.

حسین مرعشی سخنگوی  حزب کارگزاران و پسرعموی همسر آیت الله هاشمی است از اعضای تاثیرگذار جریان اصلاحات  است که نقش او در موضع گیریهای سیاسی، تصمیمات انتخاباتی و نحوه عملکرد اصلاح طلبان بسیار پر اهمیت است. 

 

به گزارش نامه نیوز آو در مصاحبه ای از آی کیو خانواده هاشمی تا رابطه اش با شهرام جزایری می‌گوید. 

 

ماجرای ریاست شما بر سازمان میراث فرهنگی چه بود؟ آیا شما سهم حزب کارگزاران در دولت وقت بودید؟

سفارش حزب کارگزاران که قطعا نبود؛ محبت آقای خاتمی بود. بنده وقتی لایحه ادغام میراث فرهنگی و سازمان گردشگری به مجلس آمد مخالف بودم و در شور اول با تذکری که دادم توانستم از دستور خارجش کنم؛ بعدها فکر کردم که چرا من را برای این مسئولیت انتخاب کردند و در نطق استعفایم هم این را گفتم که چون من صندلی ثابت در مجلس نداشتم و بین صندلی ها زیاد گردش میکردم آقای رئیس جمهور تصمیم گرفتند که من را به سازمان میراث فرهنگی بفرستند.

 

  علت حضور نزدیکان رئیس دولت نهم و دهم در سازمان میراث فرهنگی از نظر شما چه بود؟

در دوره آقای احمدی‌نژاد، میراث فرهنگی به حیاط خلوت یاران خاص آقای احمدی نژاد يعنی آقای بقایی، آقای مشایی، آقای رضازاده کرمانی و دیگران تبدیل شده بود و به نوعی همه کسانی که آنجا بودند نیامده بودند برای اداره سازمان بلکه آمده بودند که تنها در خدمت آقای احمدی نژاد باشند و به نوعی به این سازمان نگاه ابزاری کردند.

 

چرا اسم خاندان هاشمی و حزب کارگزاران با ثروت اندوزی درآمیخته شده است؟

ثروت‌اندوزی شخصی و سوء استفاده از مناصب حکومتی حتما مذموم است ولی مردم و کشور را ثروتمند کردن حتماً امر پسندیده‌ای است. آقای هاشمی دنبال این بودند که ایران توسعه پیدا کند و مردم ثروتمند شوند و عده‌ای که نمی‌توانستند این را بفهمند این فضا را علیه آقای هاشمی راه انداختند. در ایران همیشه یکی از درگیری‌ها، درگیری بی‌هنران با باهنران است. مشکل ما، مشکل آی کیومان است؛ آی کیوی ما یک مقدار بیشتر از دوستان دیگرمان است؛ مشکل کارگزاران و خانواده آقای هاشمی این است که مقداری آی کیو بالایی دارند و می فهمند که کشور را نمی‌توان با توزیع پول نفت اداره کرد و نمی‌شود کشور را با نگهداشتن ظرفیت‌ها و اجرا نکردن پروژه‌ها حفظ کرد. کشور اگر می‌خواهد رشد کند و مردم رفاه داشته باشند زیرساخت‌ها باید توسعه یابد. اینها را ما می‌فهمیم  و سال‌ها هم گفته‌ایم.

 

پس شما قائل به ژن برتر هستید؟

اصلا با ژن موافق نیستم، آی کیو را همه دارند اما بعضا از آن استفاده نمی‌کنند. ژن برتر می‌شود نژادپرستی و خیلی چیز بی‌ربطی است. بعضی دوستان ما در جمهوری اسلامی منافع کوتاه‌مدتشان را بر منافع درازمدت ملت ترجیح می‌دهند، خوب می فهمند که بعضی کارها چه تأثیراتی دارد.

 

برخی معتقدند حسین مرعشی نقش تأثیرگذاری در بستن لیست انتخابات مجلس و شورای شهر اخیر داشته، حرف آخر را شما در بستن لیست ها زده اید؟

با این حرفا می‌خواهند من را حذف کنند و زیر پای من پوست خربزه بیندازند، من یک نفرم از آن ۴۰ نفر یا یک نفر از ۷ نفر عضو هیأت رئیسه و من نقش بیشتری نداشتم. کار، کار جمعی بوده و به همین خاطر هم موفق بود. اگر می‌خواست یک نفر این کار را انجام دهد حتما موفقیت نداشت.

 

شما انتقاداتی که به لیست امید در جریان انتخابات اخیر شورای شهر صورت می گرفت را چقدر وارد می‌دانید؟

در فضای سیاسی ایران مخصوصا با فضایی که امروز در فضای مجازی است و همه پچ‌پچ‌ها و نجواها فورا منعکس می‌شود طبیعتا حرف زیاد زده می‌شود اما واقعیت این است که کار در شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان خیلی سالم انجام شد و خیلی خوب جمع‌بندی شد و به همین دلیل هم مردم اقبال کردند. حالا یک کسی رفته به یک خانم محترمی گفته می‌توانید کمک کنید به ستادها که این هم یکی از وظایف اداره کنندگان امر انتخابات است؛ ولی اگر قرار بود منابعی جابه‌جا شود باید همان خانم در لیست می‌رفت، اینکه این خانم مدعی است که از او طلب پول کردند، من می دانم شما هم میدانید که آن فرد اگر بیشتر از این هم پول میخواستند که بیاید در لیست پول می داد اما واقعیت اینست که همه کسانی که می‌توانستند با پول وارد لیست شوند در لیست نیستند و این لیست، لیست خوبی است؛ حداقل از این بابت که بعضی ها در آن نیستند، لیست خوبی است و هیچ کاسبی تقریبا در آن نیست.

 

پس از انتخابات ریاست جمهوری اخیر برخی افراد از ظهور و بروز جریان سومی در کشور صحبت می‌کنند، شما چقدر این قضیه را نزدیک به واقعیت میدانید؟

جریان سومی در ایران وجود ندارد اگر قرار بود کسی در ایران جریان سومی درست کند مرحوم آقای هاشمی بود.

 

حزب کارگزاران سازندگی در چه دایره ای از جناح های سیاسی تعریف می شود؟

قاعدتا ما اصلاح طلبیم؛ ما اصلاح طلبی را بنیان گذاشتیم و اصلاح طلبی را ما تدوین کردیم؛ رقابت های مجلس پنجم را ما مدیریت کردیم، در مجلس ششم و در انتخابات ریاست جمهوری دور اول آقای خاتمی هم ما رکن اصلی بازی سیاست بودیم و آقای هاشمی اولین اصلاح طلب ایران است. اگر خاطرتان باشد پیش از دوره آقای هاشمی حتی ویدیو هم قاچاق بود اما پس از آن رشد سینما، رشد ویدیو و رشد دانشگاه در زمان آقای هاشمی اتفاق افتاد و سیاست های آقای هاشمی، سیاست های اصلاح طلبانه ای بود و در جبهه اصلاحات به معنی امروزی یک سری نیروهای رادیکال تری ظاهر شدند که این ها حرف های جدید زدند و این حرف ها با اقبال مردم مواجه شد و ما یعنی کارگزاران و آقای هاشمی با آن موج همراهی نکردیم چون می دانستیم که برمیگردد و این موجی است که نمی ماند و صبر کردیم تا با ملایمت آن دوستان نیز بازگشتند به جریان میانه.

 

آقای مرعشی ماجرای نطق جنجالی شما در خصوص افزایش دوره ریاست جمهوری در زمان آیت الله هاشمی چه بود و چرا این نطق را ایراد کردید؟

آن زمان یک فضایی بود که ما نگران آینده ایران بودیم و یک پایه کارشناسی هم داشت این بحث، البته خود آقای هاشمی از مخالفان سرسخت این موضوع بودند و یک شب من را دعوا کرد، وقتی که من از کرج به دفتر ایشان رفتم آقای هاشمی به من گفتند تو که می دانی اگر قهر از نظام تلقی نمی شد من برای دور دوم هم کاندیدا نمی شدم و بعد انتقاداتی داشتند و گفتند الان شرایط قانون اساسی ما شرایط مطلوبی نیست و رئیس جمهور باید بیاید و مسئولیت های زیادی را بپذیرد اما اختیارات لازم را ندارد و من دور دوم را چون قهر از نظام تلقی می شد انصراف ندادم و حضور پیدا کردم، تو چرا این حرف را زدی که من دور سوم بیایم؟ البته بحث های فراوانی در این خصوص وجود دارد اما مصلحت کشور نیست که بیان شود امروز ما باید متمرکز شویم با همین شرایط قانون اساسی کشور را پیش ببریم.

 

اگر شما معتقدید که در آن مقطع آیت الله هاشمی اقبال زیادی داشتند پس چرا در انتخابات سال ۷۶ رییس دولت اصلاحات با رای بالایی انتخاب شدند؟

چون آقای خاتمی هم مورد حمایت آقای هاشمی بود و یک بخش از رأی ایشان برای حمایت کارگزاران و دولت آقای هاشمی از ایشون بود و آن دوره هم آقای هاشمی انتخابات را برد، هرچند که آقای خاتمی رئیس جمهور شدند، اما برد برای آقای هاشمی بود و آقای هاشمی با اتکاء به محبوبیتی که داشت انتقال قدرت بعد از خود را مدیریت کرد و این خیلی فرق می کند، حتی آقای خاتمی محبوب نتوانست در سال ۸۴ انتقال قدرت بعد از خود را منتقل کند و کشور دست احمدی نژاد افتاد و این ها واقعیت های تاریخی است.

 

 علت انتقادات جریان اصلاحات به عدم استفاده آقای رئیس جمهور از اصلاح طلبان در دولت دوازدهم را چه قدر به حق می دانید؟

من هیچ وقت نمی خواهم آقای روحانی تابع اصلاح طلبان باشد، آقای روحانی، نه خاتمی است نه هاشمی، ما چون سیاست های آقای روحانی را به نفع کشور می دانستیم و می دانیم، از آقای روحانی حمایت می کردیم. اگر هم انتقادی داریم، انتقاد متوجه این است که برخی مدیران همپای سیاست های آقای روحانی حرکت نمی کنند.

 

* آقای مرعشی گویا شما ارتباط نزدیکی با شهرام جزایری دارید. درست است؟

ایشان پیش من رفت و آمد داشت و من یکی از مدیران را برای تحقیق در مورد کارهای او فرستادم. وقتی برگشت به من گزارش داد که این آدم بااستعدادی است اما تمام کارهایش کاغذی است و اصلا کار سرمایه گذاری تاکنون نکرده است و خوب است شما راهنمایی اش کنید تا برود کارهای واقعی انجام دهد و من همین را به شهرام جزایری منتقل کردم و یکی دو جا هم در کرمان سرمایه گذاری کرد و اتفاقاً همین ها هم به دردش خورد و وقتی دستگیر شد، سرمایه گذاری های واقعی را که کرده بود توانست جواب بدهد و بدهی هایش را از محل همان سرمایه گذاری ها پرداخت کرد؛ بچه بااستعدادی است، اما عجول است و عادت کرده بود به اینکه افراد را استخدام کند و این کار غلطی است.

 

 

 

 

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش