دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۲۹ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۹۵۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

زمزمه نزديكي جامعه روحانيت و مجمع روحانيون پس از سال‌ها به گوش می رسد

سید رضا اکرمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

همه مسائل به بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر بر می گردد. پس از پيروزي حسن روحاني در انتخابات رياست‌جمهوري، روند تعاملات وي با ساير طيف‌ها بيش از پيش شد. چند ماهي از انتخابات مي گذشت كه خبر نشست روحاني و تعدادي از دوستان سابقش در جامعه روحانيت به يكي از سوژه‌هاي خبري سیاست ایران تبديل شد. از آن زمان تا به امروز صحبت‌هاي بسياري درباره تعامل بيشتر روحاني و طرفدارانش با جامعه روحانيت شنيده‌شده كه مي‌تواند روزهايي پر رنگ‌تر در جهت تعامل و همكاري ميان اين دوطيف را نويد دهد.

 

موضوعی که واکنش های مختلفی را از سوی فعالان دو جناح اصلی سیاست ایران به همراه داشت. از همين رو به سراغ سيد رضا اكرمي از اعضای جامعه روحانيت مبارز رفتيم و درباره آينده جامعه روحانيت و همكاري آن‌ها با ديگر طيف ها با او گفت و گو کردیم. مشروح گفت و گوی قانون با سید رضا اکرمی در ادامه می آید:

 

زمزمه نزديكي جامعه روحانيت و مجمع روحانيون پس از سال‌ها به گوش می رسد، اين احتمال تا چه ميزان ممكن است رنگ واقعيت به خود بگيرد؟

ما آرزو و ايده را يك وجه و عينيت و عمل را وجه ديگر مي دانيم. به طور طبيعي ما روحانيون وجوه مشتركي با يكديگر داریم. همه روحانيون انقلاب، امام(س)، ولايت فقيه، استقلال كشور، آزادي و رفاه را قبول داريم. بر اساس همين وجوه مشترك، امكان تعامل و همكاري نيز وجود دارد ومي توانيم با يكديگر كار كنيم و به گفت‌وگو بپردازيم. اين صحبت تنها يك ايده است. اما آيا ايده وقتي به جمع ۱۰نفره از هر دو طرف برسد، قابليت عملي‌شدن پيدا مي‌كند؟ بنده مساله را روشن نمي بينم ولي نوری از دور مشاهده مي كنم.

 

نزدیک شدن این دو تشکل سیاسی بعد از سال ها اگر تحقق پیدا کند چه پیام سیاسی را در بر خواهد داشت؟

یک افسوس ما این است که بزرگان و تاثیر گذاران این دو تشکل فوت كرده‌اند. حضرات آيات توسلي، مهدوي كني و هاشمي رفسنجاني كه نقش بزرگي در اين ميان داشتند به رحمت خدا رفته‌اند. بنده و امثال من نيز در برابر این افراد و سابقه شان بچه محسوب مي‌شويم. اميدوار هستم كه اين نزديكي محقق شود. اختلاف فكري امري طبيعي در همه محافل است.

 

در مجلس، تشكل‌ها و ساير محافل اين اختلافات را مي‌بينيم و بسيار طبيعي است. زماني‌كه اين اختلافات در فضاي صادقانه مطرح شود، هيچ ايرادي بر آن گرفته نمي شود. در دنيا نمي‌توان يك جمع يكدست كه هيچ گونه اختلاف نظري ندارند، پيدا كنيم.

 

برخی کارشناسان معتقدند نزدیک شدن جامعه روحانیت و مجمع روحانیون با توجه به فوت بزرگان این دو تشکل کمی دشوار است. به نظر شما خلأ رهبران معنوي در هر دو طيف، مانعي براي همكاري و اتحاد مجدد آن‌ها محسوب نمی شود؟

بله بزرگاني از هر دو طرف امروز ديگر حضور ندارند كه مي توان آن‌ها را به عنوان پدر در نظر گرفت. ولي ما در دو تشکل مجمع روحانيون و جامعه روحانیت خارج از هرگونه اختلاف مانند يك جمع خانواده كه فرزندانش مستقل شده‌اند مي توانيم به تعامل و گفت‌وگو بپردازيم. البته خارج از موضوع بحث است ولي گفتنش خالي از لطف نيست. در اين ۳۹سال كه از انقلاب مي گذرد يكي از پررنگ ترين معضلات ما، به نبود تشكل‌ها برمي‌گردد.

 

تشكل ها اگر بر اساس نيازها نيروسازي كنند ديگر شاهد بسياري از مشكلات نخواهيم بود. متاسفانه در حال حاضر افراد در يك بازه چند ماهه خود را بر سر زبان‌ها مي اندازند و به كرسي قدرت تكيه مي زند و بعد از آن نيز خبري ديگر از آن ها به گوش نمي‌رسد.

 

تحزب و تشكل در كشور ايراد اساسي دارد. ديگر دوران ریش سفیدی و پيرمردي گذشته و بازارش راكد شده است.

 

چه كساني قابليت آن را دارند كه از جريان وحدت ميان دو طيف روحانيت به عنوان شخصيت معنوي حمايت كنند؟

من شناسايي نكرده‌ام. باید حوزه هاي علميه سراسر كشور مانند مشهد، كرمان، اصفهان و ساير نقاط را در نظر بگيريم. چرا كه هركدام شخصيت‌هاي قابلي را در خود مي بينند.

 

براي مثال آقايان ناطق نوري و موحدی كرماني قابيلت آن را دارند كه خلأ را پر كنند؟

يك زماني صحبت از آرمان مي‌شود، در آن حالت مي‌توانيم بگوييم بله شدني است. اما وقتي جاي گرم نشسته باشيم و سخنوري كنيم و بدون محدوديت شعار دهيم ممكن است در نهايت نتيجه مطلوبي به وجود نيايد.

 

این تحلیل را که متوجه جامعه روحانیت مبارز است درباره تشکل انتخاباتی جمنا و اينكه شکست این تشکل در انتخابات باعث نزدیک شدن بیشتر جامعه روحانیت و حسن روحانی شده قبول دارید؟

خير، زمان انتخابات گذشته است. صحبت از گذشته نيز راه به جايي نخواهد برد. ماهیت تشكل‌ها در کشور هنوز باور نشده و به همین دلیل چنين اتفاقاتي رخ مي دهد. آقاي روحاني پس از پيروزي نشستي با تعدادي از افراد جامعه روحانيت برگزار كرد كه مي‌توانست زودتر از اين ها رقم بخورد. پيش از انتخابات اگر اين نشست برگزار مي‌شد، بدون شك نظرشان در ايام انتخابات چيزي نبود كه رخ داد. دنيا، دنياي لابي‌گري و گفتمان است. پيش از انتخابات چنين مراسمي برگزار نشد و ذهنيت‌هاي منفي وجود داشت و هنوز هم تا حدودی این دیدگاه منفی وجود دارد. نتيجه نيز همان بود كه ديديم. آقاي روحاني موسس جامعه روحانيت است. من زماني كه تقاضاي عضويت دادم و خودم را معرفي كردم؛ آقاي روحاني به من گفت كه شما در مجمع راي آورده‌ايد. شوق و علاقه ايشان به فعاليت بسيار بالا بود. با گذشت زمان عده اي خسته شدند يا تعدادي آرمان‌هاي‌شان را غيرقابل تحقق ديدند و كنار رفتند.

 

به نظر شما اگر این نزدیکی انجام شود، در ادامه این روند همكاري ادامه پيدا خواهدكرد؟

بدون شك ادامه پيدا مي كند. ابراز تمايل وجود دارد. البته آقای روحانی کمی درگیر است و بايد به او حق داد. به همین دلیل شاید نتواند پیگیر جلسات با جامعه روحانیت باشد.زمان مرحوم هاشمي نیز قرار بر اين بود كه سالي يكبار در دفتر ايشان جلسه‌ جامعه روحانیت مبارز برگزار شود که بر مبنای تمايل هر دو طرف بود اما متاسفانه در اواخر آن جلسات نيز كمرنگ شد.

 

نزدیکی این دو تشکل علاوه بر سیاست ایران، پیامی هم به مردم خواهد داد. به نظر شما این پیام مثبت است؟

بله البته امروز مرجعيت روحانيت مبارز و مرجعيت روحانيون با ابتدای انقلاب شرايطش متفاوت شده و نسبت به گذشته تغيير كرده‌است. مردم براي خودشان اهل تشخيص و تمييز شده اند. جمهوري اسلامي سطح بينش و سواد مردم را بسيار ارتقا داده‌است.

 

در اوايل انقلاب نيمي از كشور سواد نداشتند اما امروز اكثريت قريب به اتفاق مردم سواد كافي دارند و خود اهل تشخيص شده‌اند و ديگر نيازي به پرسش در خود نمي بينند.

 

به همین مناظرات انتخاباتی که در انتخابات ریاست جمهوری امسال برگزار شد نگاه کنید؛ این مناظره ها صرف نظر از مشكلاتش، بر اذهان تاثير گذاشت و مردم با قوه تشخيص خودشان پس از بررسي دست به انتخاب زدند.

مسعود نصر آبادي

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش