دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۸:۴۶ - ۲۹ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۸۴۷
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

رئیسی چه در سر دارد؟

رئیسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
بیش فعالی سیاسی سیدخراسانی اصولگرایان فقط یک ادعا نیست؛ مروری گذرا بر سفرها، سخنرانی ها و دیدارهایش تایید می کند که انتخابات برای رئیسی تمام نشده است. او نه تنها با شکست در انتخابات ریاست جمهوری ردای سیاست‌ورزی از تن بیرون نکرد، بلکه فعال‌تر از ایام انتخابات پازل‌هایش را کنار هم می‌چیند، شاید بخت با او یار شود و طعم پیروزی را در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بچشد.

اعتمادآنلاین، «رأی قریب به ۱۶ میلیون ایرانی خواهان تغییر، سرمایه ای مهم و پشتوانه عظیم است که به هیچ وجه نمی توان آن را در عرصه سیاسی و تصمیم گیری کلان کشور نادیده گرفت»؛ سیدالقضات خراسانی این جمله را در بیانیه پس از انتخابات اردیبهشت ماه نوشت تا اعلام عمومی کند شکست در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم منجر به خداحافظی زودهنگام سیدابراهیم رئیسی از دنیای سیاست نمی شود. او نه تنها با شکست در انتخابات ریاست جمهوری ردای سیاست‌ورزی از تن بیرون نکرد، بلکه فعال تر از ایام انتخابات پازل‌هایش را کنار هم می‌چیند، شاید بخت با او یار شود و طعم پیروزی را در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰  بچشد. 

 

بیش فعالی سیاسی سیدخراسانی اصولگرایان فقط یک ادعا نیست؛ مروری گذرا بر سفرها، سخنرانی‌ها و دیدارهایش تایید می‌کند که انتخابات برای رئیسی تمام نشده است. عدم شناخت مردم از سیدابراهیم رئیسی بهانه‌ای بود که او و اصولگرایان برای شکستش در انتخابات اردیبیهشت ماه می‌آوردند؛ از این روست که رئیسی «با پشتوانه رای ۱۶ میلیونی»اش بعد از انتخابات سفرهای انتخاباتی را تعطیل نکرد و همچنان مانند ایام تبلیغات انتخاباتی از استانی به استانی دیگر، از شهری به شهر دیگر و از روستایی به روستای دیگر می رود تا چهره به چهره با مردم در ارتباط باشد. اولین اقدامش بعد از پایان انتخابات برگزاری «دیدار مردمی در مصلی جامعه الحسین مشهد» شبیه میتینگ انتخاباتی بود. سخنرانی اش هم در این میتنیگ پساانتخاباتی، شبیه شعارهای انتخاباتی بود. او در این سخنرانی ضمن ادعای تخلفات انتخاباتی دولت حسن روحانی که چند روز قبل از مردم رای ۲۳ میلیونی گرفته بود را متهم کرد که به قانون عمل نمی کند و گفت: «دولتی که نمی‌تواند به قانون عمل کند نباید وارد عرصه انتخابات شود.»

 

اما این تمام ماجرای برنامه‌های پساانتخاباتی سیدابراهیم رئیسی نبود. یک هفته بعد از انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و با شروع ماه رمضان هر شب سخنرانی و جلسات تفسیر قرآن برگزار کرد. حتی درگذشت مادر همسرش در میانه‌های ماه رمضان هم باعث نشد او جلسات سخنرانی‌اش را تعطیل کند. سخنرانی هایی که بر مدار انتقاد از دولت و وضعیت معیشتی مردم می گذشت. 

 

سخنرانی های پساانتخاباتی سیدخراسانی

بیش‌فعالی سیاسی رئیسی زمانی عیان می شود که لیست سخنرانی ها، دیدارها و سفرهای استانی اش را هم بررسی کنیم. دیدار با فرزندان شاهد و ایثارگر مشهد، خادمیاران رضوی، طلاب غیرایرانی معتکف در حرم امام رضا(ع)، اساتید دانشگاه‌ها، فعالان امر به معروف و نهی از منکر، مردم نیشابور، فعالان ستاد اربعین حسینی، اعضاء ستاد گرامیداشت دهه کرامت، مسئولان جشن‌های «زیر سایه خورشید»، علما و طلاب اصفهان، ،اساتید بسیجی، خدام حرم رضوی، زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، فعالان و هنرمندان عرصه هنر و فرهنگ، مدیران خبرگزاری مهر، علما و طلاب خراسان جنوبی، علمای شیعه و اهل سنت زاهدان، غدیریون‌ شهرکرد، هنرمندان حوزه پویانمایی، تیم‌های فوتبال منتخب کربلا و مشهد، اساتید و نخبگان بسیجی حوزه های علمیه اصفهان، علما و طلاب استان اصفهان، فرماندهان نیروی انتظامی خراسان رضوی، مردم خراسان شمالی، ورزشکاران و مسئولان هیئت های ورزشی خراسان رضوی، مردم سرخس، مداحان حرم مطهر رضوی، میهمانان اجلاس جهانی محبان اهل بیت(ع) و مسئله تکفیری ها، علما، مردم، نخبگان و فعالان فرهنگی کاشمر، دانشجویان دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، دبیران تشکل‌های دانشجویی سراسر کشور و روحانیون ملاقات هایی است که سیدابراهیم رئیسی از ایام انتخابات تا به امروز داشته است.

 

او همچنین در این مدت سخنران همایش و کنگره های مختلفی بوده که در برخی موارد این حضور حیرت همگان را برانگیخته است. رئیسی در مراسمی چون روز جهانی قدس در قم، اختتامیه نهمین اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی در مشهد، همایش صیانت از روحانیت در ارومیه، اختتامیه نهمین اجلاس رادیو و تلویزیون های اسلامی، اجتماع عزاداران امام صادق(ع) در منطقه سیدی مشهد، جشن های دهه کرامت در حرم‌حضرت معصومه(س)، کنگره بین‌المللی درمان مداخله‌ای انسداد مزمن عروق کرونر (CTO)، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کشور، دومین دوره جایزه جهانی گوهرشاد، دهمین جشنواره بین المللی «کتاب سال رضوی»، آیین اختتامیه جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، همایش روز خبرنگار، گردهمایی مدافعان مسجد الاقصی، همایش «جوان مؤمن انقلابی»، همایش بزرگداشت آیت الله خزعلی، مراسم خطبه خوانی شب عاشورا، اجتماع عظیم رهروان زینبی در امامزادگان یاسر و ناصر، آئین رونمایی از قرآن نگارش شده بر سنگ، اثر استاد زمانیان و رونمایی از اثر «عرش بر زمین» استاد محمود فرشچیان، افتتاح مرکز مقاومت بسیج عالم آل محمد(ص) آستان قدس رضوی در تهران، مراسم گرامیداشت شهدای قیام پنجم آذر سال ۵۷ مردم گرگان، کنگره شهدای کازرون، مراسم حماسه ۹دی در بوشهر، همایش «طلبه مؤمن انقلابی» و گرامیداشت شهید نواب صفوی سخنران بوده است.

 

سفرهای استانی-انتخاباتی رئیسی تعطیل نمی شود؟

کمتر از ۸ ماه از انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم می گذرد اما رئیسی بیش از ۱۴ سفر استانی، یعنی به طور متوسط هر ماه دو سفر داشته است؛ نامزد اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم طی این ۸ ماه به نیشابور، شهرکرد، اصفهان، کرمانشاه، گرگان، کازرون، کاشمر، بوشهر، شیراز، کلات، زاهدان، زنجان، تهران و قم سفر کرده؛ سفرهایی که محور سخنرانی هایش در آن، نقد دولت تازه نفس دوازدهم بوده است.

 

تنها سیدالقضات خراسانی نیست که به آینده سیاسی اش امید دارد و در حال پیشبرد برنامه های خود برای انتخابات ۱۴۰۰ است. حامیانش هم نیم نگاهی به آینده دارند. سوت پایان رقابت های انتخاباتی ۹۶ زده و برنده انتخابات مشخص شده اما مقصد دیدارهای اصولگرایان نه پاستور بلکه مشهد بود؛ گویی سیدابراهیم رئیسی منتخب ملت است. رئیسی که بعد از انتخابات به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام هم درآمده بود، دیدارهای سیاسی اش همچنان ادامه داشت. در این مدت اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، سردار محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح، فرمانده جدید نیروی انتظامی خراسان و فرهاد رهبر رییس جدید دانشگاه آزاد اسلامی به دیدار نامزد موردحمایتشان در انتخابات رفتند. همچنین آیات عظام جعفر سبحانی، مکارم‌شیرازی، نوری‌همدانی، صافی‌گلپایگانی، وحیدخراسانی، شبیری‌زنجانی و علوی‌گرگانی پس از تشرف به حرم امام رضا (ع) با تولیت آستان قدس دیدار کردند .دیدار با رئیس مجلس سنای پاکستان، وزیر امور خارجه عراق، رئیس مجلس ایالت بلوچستان پاکستان و سفیر آلمان در ایران هم ملاقات های خارجی پساانتخاباتی سیدابراهیم رئیسی است. 

 

تولیت آستان قدس رضوی چه در سر دارد؟

سیدخراسانی اصولگرایان که با تلاش اعضای موثر جبهه پایداری به عرصه رقابت های انتخاباتی پا گذاشت گرچه نتوانست آرزوی جناح راست برای یک دوره ای کردن ریاست جمهوری حسن روحانی را محقق کند اما برای اولین بار همه سلیقه های این جناح را زیر یک سقف جمع کرد و نامزد بلامنازع آنان شد. گرچه بعد از انتخابات اختلاف های اصولگرایان بر سر انتخاب سیدابراهیم رئیسی به عنوان نامزد این جناح برای انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ عیان شد اما تولیت آستان قدس رضوی به رای ۱۶ میلیونی اش غره است و معتقد است می تواند در غیبت چهره های موثر و متنفذ جناح راست، لیدری این جریان را برعهده گیرد.  

 

اعتبار خاصش در مجلس خبرگان رهبری را از دست داده و برای سیاست ورزی امیدش به پاستور است اما راه پاستور برای رئیسی از بهارستان می گذرد. آنطور که از شواهد پیداست و چهره های سیاسی اصولگرا نیز بر آن صحه می گذارند سیدابراهیم رئیسی برای انتخابات مجلس یازدهم لیست خواهد داد تا با نشاندن مهره های خود بر کرسی های بهارستان مسیر حضورش برای رسیدن به پاستور هموار شود. 

 

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش