دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۹ - ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۶۶۹۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

مهره دلواپس جایگزین چهره امید

آیت‌الله موسوی تبریزی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

شاید برخی همیشه بر لزوم تغییرات در دولت اذعان کنند، اما باید گفت تغییر همیشه هم خوب نیست. به‌ویژه اگر این تغییر با دیدگاه‌های خاص یا با برخی توصیه‌ها انجام شود. در این برهه که دولت در جاهایی با ناکارآمدی مواجه است لزوم تغییرات احساس می‌شود، اما در تغییر افراد نیز باید ملاک‌هایی مثل گرایش سیاسی، پیشینه عملکردی و کارآمدی را قطعا در نظر گرفت.

 

البته دولت نشان داده که بیش از تغییرات مایل به جابجایی است که این سیاست همیشه هم جواب نداده است. شنیده‌ها از این قرار است که به‌زودی احد جمالی معاونت سیاسی- امنیتی استان قم که ارتباط خوبی با دفاتر مراجع و علما و نیز فعالان سیاسی استان نیز دارد جای خود را به فرماندار فعلی شاهرود با گرایشات جبهه پایداری خواهد داد. این از دولت اعتدالگرای حسن روحانی بعید است که افرادی که در شکل و شمایل اعتدالگرایان درمی‌آیند، سخن از آزادی مدنی و حقوق مردم می‌گویند، اما در باطن بدان باوری ندارند را به منصب برساند و اعتدالگرایان واقعی را برکنار کند. در این راستا آیت‌ا... موسوی تبریزی دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم معتقد است: تغییر معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قم ظلمی در حق مردم قم است» باید دید در آینده چه پیش خواهد آمد.

 

پایداری‌ها در رنگ و لعاب اعتدال

استان قم همواره در تحولات سیاسی ایران نقش آفرین بوده و چه از زمان انقلاب و امام و چه پس از آن، جریان‌های سیاسی همیشه در قم فعال بوده‌اند. در انتخابات سال ۹۲ و ۹۶ ریاست‌جمهوری نیز قم جزء حامیان جریان اعتدال بود و شاید بتوان این استان را با وجود تمام تفاوت‌های سیاسی و فرهنگی با سایر استان‌ها از پرچمداران جریان اعتدال به حساب آورد. از این جهت پس از پیروزی مجدد حسن روحانی در انتخابات و تشکیل دولت دوازدهم بسیاری از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب استان انتظار تغییرات مثبت در جهت اعتدال و اصلاحات را داشتند، اما شرایط به‌گونه‌ای که مورد خواست قمی‌ها بود پیش نرفت.

 

گرچه از گوشه‌و‌کنار شنیده می‌شود؛ علی لاریجانی که با حضور در لیست اصلاح‌طلبان و از حوزه انتخابیه قم وارد مجلس شده و به ریاست قوه مقننه رسیده برخی مدیران را در استان قم چیده و مدیریت می‌کند. این مساله را می‌توان در انتصاب مدیر کل آموزش و پرورش استان قم مشاهده کرد که البته رئیس مجلس هرگونه حمایت برای مدیر کل شدن «دژاکام» را در دیدار با اعضای ستاد روحانی در قم به‌شدت تکذیب کرد. از طرف دیگر شنیده‌ها از این مساله حکایت دارد که تغییرات دیگری در سطح کلان استان در راه است. در این راستا شنیده می‌شود که قرار است سید محمد رضا هاشمی فرماندار شاهرود جایگزین مهندس احد جمالی معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم شود که با توجه به پیشینه وی گروه‌های سیاسی قم از این انتصاب ابراز نارضایتی و نگرانی کرده‌اند.

 

جمالی شخصیتی با گرایش میانه است که مورد قبول اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل است، اما فرد جایگزین با گرایش‌های جبهه پایداری و از حامیان احمدی‌نژاد در گذشته نه چندان دور بوده است و اکنون خود را در قالب اعتدال درآورده است. اینجا است که از دولت اعتدالگرای روحانی انتظار می‌رود تفاوت میان اعتدالگرای واقعی و اشخاصی که با رنگ و لعاب اعتدال ظاهر می‌شوند و گرایش‌های پایداری دارند را تشخیص دهند تا افرادی با چنین گرایشی جایگزین اعتدالگرایان واقعی در قم نشوند.

 

حمایت قم از اعتدال

دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در ارتباط با برخی انتصابات کلان در استان قم اظهار داشت: با توجه به اطلاع کاملی که از مدیریت قم دارم می‌توان گفت؛ از اول دوره احمدی‌نژاد تا امروز کسی مثل آقای مهندس جمالی نبوده که بتواند در مدیریت سیاسی قم خوب عمل کند. وی با اینکه استاندار نبوده، در پست‌های دیگر یکی از بهترین افراد بوده که همواره بر محور اعتدال عمل کرده و نسبت به همه گروه‌ها با رافت و بر اساس منافع و اهداف دولت اعتدال رفتار کرده است. آیت‌ا... سید حسین موسوی تبریزی به «آرمان» گفت:

 

در استانداری قم هنوز منصوبین احمدی‌نژاد از دوره اول و دوم وجود دارند که برخی از آنها نارضایتی‌های بسیاری ایجاد کرد‌ه‌اند، اما متاسفانه تغییر نمی‌کنند. وی افزود: عملکرد آقای جمالی در معاونت استانداری قم نشان می‌دهد که وی شخصی است که نسبت به اصلاح‌طلبان و اصولگرایان علاقه‌مند است، تفاوتی میان آنها قائل نمی‌شود و راه دولت اعتدال را می‌رود. آیت‌ا... سید حسین موسوی تبریزی ادامه داد: وی سابقه بسیار خوبی هم دارد و تاکنون مشکل مالی و اخلاقی از او دیده نشده است. این روحانی اصلاح‌طلب اضافه کرد:

 

بر اساس ارزیابی‌های خود وزارت کشور مدیریت آقای جمالی در معاونت سیاسی استانداری قم در میان استانداری‌های سراسر کشور امتیازات بسیاری داشته و در جایگاه نخست قرار گرفته است. این آمار و ارقامی است که دیدیم و سندش را نیز من خود دیدم و بیان می‌کنم. وی عنوان کرد: مایه تاسف است که در دولت آقای روحانی علاوه بر اینکه باید در این ۵ سال تغییراتی در ارتباط با برخی طرفداران آقای احمدی‌نژاد و جبهه پایداری انجام می‌گرفت هیچ ‌تغییراتی صورت نگرفته است. حال در این میان این افراد یک نفر که خدمتگزار است و با همه گروه‌ها ارتباطی خوبی دارد و کسی نمی‌تواند بگوید که خلاف قانون یا به‌نفع فلان گروه عمل کرده را تغییر دهند و شخصی را جایگزین وی کنند که در گذشته وی حمایت از احمدی‌نژاد و گرایش به جبهه پایداری به چشم می‌خورد.

 

دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم تاکید کرد: من تاکنون درباره انتصابات آقای روحانی سخنی نگفته‌ام، اما چون نسبت به این موضوع یقین دارم این نکات را می‌گویم تا به گوش رئیس‌جمهور برسد که این تغییر ظلمی در حق مردم قم است. استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: مردم قم همواره از دولت اعتدال نه به خاطر باندبازی بلکه بدین علت که همه بزرگان و مراجع اعتدال می‌خواهند حمایت کنند. حال تعجب می‌کنم که می‌خواهند شخصی مثل آقای جمالی را تغییر دهند و شخص دیگری را که درست ۱۸۰ درجه با وی و دیدگاه‌هایش متفاوت و با سیاست‌های دولت آقای روحانی قلبا منطبق نیست در قم به مسند برسانند.

 

وی خاطرنشان کرد: من دیگر نمی‌دانم نقص آقای جمالی که خالصانه کار کرده چیست و به چه دلیلی می‌خواهند وی را تغییر دهند. اگر دولت، وزیر کشور یا معاون سیاسی وزارت کشور ارزیابی‌های خود را قبول ندارد و معاونت تحت مدیریت مهندس جمالی در قم به‌عنوان معاونت برتر در سطح کشور معرفی کرده، باید پاسخگو باشد. نباید بگذاریم مدیران شایسته با برخورد‌های باندی حذف شوند. امیدوارم رئیس‌جمهور نگذارد این مدیر کارآمد با کارنامه‌ای موفق اینچنین قربانی رفتار برخی نالایقان در قم شو‌د.

 

محمد سلیمی

 

armandaily.ir
  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش