دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۲۰:۰۰ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۱۲۳۵
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

در صورت تایید استعفای موحدی کرمانی چه کسی دبیر کل یکی از دو پایه جامعتین می شود؟

محمد علی موحدی کرمانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

جامعه روحانیت مبارز چندی پیش خبر داد که اساسنامه خود را تغییر داده است. غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی این تشکل سیاسی این اتفاق را روندی کاملا طبیعی عنوان کرد و گفت: معمولا هر ۱۰ سال یکبار اساسنامه جامعه روحانیت مبارز بازنگری می‌شود. در سال ۸۶ این اساسنامه مورد بازنگری قرار گرفت و در سال ۹۶، این اساسنامه مجددا بازنگری شد که کارهای بازنگری به امسال کشید و در اردیبهشت امسال نهایی شد.

 

رسانه ها بلافاصله روی این مسئله مانور دادند که جامعه روحانیت از درون در حال تغییر است. خبر استعفای آیت الله موحدی کرمانی سوالات دیگری را در اذهان مخاطبان افزود: آیا جامعه از درون دچار اختلاف شده است؟

 

براساس اساسنامه جامعه روحانیت، دبیرکل هر ۵ سال یکبار توسط شورای مرکزی انتخاب می‌شود. او اختیارات فراوانی دارد و می‌تواند برای خود قائم مقامی تعیین و اختیاراتش را به وی تفویض کند. 

 

آیت‌الله موحدی کرمانی چهار سال پیش پس از فوت آیت الله مهدوی کنی با رای اکثریت اعضای شورای مرکزی و بدون مخالف، به عنوان دبیرکل جدید جامعه روحانیت مبارز تهران انتخاب شد. اکنون او بر جایگاهی می‌نشست که پیش از آن آیت‌الله فضل‌الله محلاتی (۶۰-۵۶)، آیت‌الله مهدوی کنی (۹۳-۶۰) و آیت‌الله امامی کاشانی (مدت کوتاهی در سال ۷۵) بر آن تکیه زده‌ بودند. با به کما رفتن آیت‌الله مهدوی کنی، گویا جامعه روحانیت مبارز تهران هم به کما رفت. چند ماه بعد آیت‌الله مهدوی کنی فوت کرد. آن‌ها عملا در مقابل جبهه پایداری و طرح مباحثی درباره قرار گرفتن آیت الله مصباح به عنوان رهبر جناح راست منفعل شدند.اعضای جامعه روحانیت مبارز تهران تصمیم گرفتند برای بیرون آمدن از این خلا رهبری پس از چهلم دبیرکل فقیدشان دبیرکل جدید را معرفی کنند؛ غروب یازدهم آذر ۱۳۹۳این اتفاق افتاد. بر اساس اساسنامه، دبیرکل هر پنج سال یکبار توسط شورای مرکزی انتخاب می‌شود. او اختیارات فراوانی دارد و می‌تواند برای خود قائم مقامی تعیین و اختیاراتش را به وی تفویض کند. آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی دبیرکل جدید جامعه روحانیت مبارز تهران شد اما همان زمان درباره او این سوال کلیدی مطرح بود که آیا او می‌تواند مانند مرحوم مهدوی کنی که قدرت وحدت‌بخشی بالایی داشت، با احیای این تشکل قدیمی همچنان جامعه روحانیت را تاثیرگذار نگه دارد یا این تشکل پرنفوذ دهه‌های ۶۰ و ۷۰ به کمای سیاسی خواهد رفت؟

 

با این وجود اعضای جامعه روحانیت مبارز همچنان می‌گویند که خبر استعفا کذب است و وی بنابه تغییرات اساسنامه رئیس شورای مرکزی محسوب می‌شود. ‌حجت الاسلام محمد تقی رهبر درباره این اظهارات و علت استعفای آیت الله موحدی کرمانی از دبیرکلی این تشکل و نیز گزینه های مطرح برای جانشینی او گفت: بحث استعفا فعلا در کار نیست؛ تا ز مانی که تغییرات در اساسنامه جامعه روحانیت اعمال نشود، آیت الله موحدی کرمانی همچنان دبیرکل خواهد بود.

 

او با بیان اینکه چند ماهی بود که در جلسات بر سر اساسنامه بحث می شد، گفت: قرار است قدری تشکیلات گسترده و فراگیر شود و از جمع کنونی فراتر برود. طبیعتا این وضعیت جدید فعالیت بیشتری می طلبد و تغییرات در اساسنامه نیز در همین راستا بود.

 

او با تاکید بر اینکه «آیت الله موحدی کرمانی هنوز دبیرکل جامعه روحانیت مبارز هستند»، درباره گزینه های مطرح برای دبیرکلی گفت: در این مورد به صورت مصداقی صحبتی نشده است.

 

سیدرضا اکرمی نیز همچنان از تشکل متبوعش دفاع کرد و گفت نمی‌دانم رسانه ها به دنبال چه هستند اما آیت الله موحدی کرمانی همچنان رئیس شورای مرکزی است. ما در اصلاح اساسنامه بین دبیرکل و رئیس شورای مرکزی تفاوت قائل شده‌ایم و آقای موحدی کرمانی همچنان رئیس شورای مرکزی هستند.

 

وی افزود:دبیرکلی آقای رئیسی در عالم رویا و خیال است و دراین باره تصمیم گیری نشده است. ما هیچ اختلاف داخلی نداریم و اساسنامه جدید برای آن است که تعداد بیشتری از بزرگواران وارد عرصه فعالیت شوند.جامعه روحانیت همان جایگاه پیشین را خواهد داشت، هیچ پوست اندازی نکرده بلکه باهمان سیاق پیشین کار خود را ادامه می‌دهد. 

 

تغییرات در احزاب و تشکل ها امری طبیعی است اما نه برای جامعه روحانیت مبارز که دبیرکلی اش معمولا چند دهه به طول می‌انجامد. از اظهارات اعضای شورای مرکزی جامعه، اینطور برمی‌آید که آیت الله همچنان برمسند است اما دیگر دبیر کل نخواهد بود. 

 

سوال اینجاست که این حاشاکردن های اعضای شورای مرکزی چه دلیلی دارد؟ چرا آیت الله دبیرکلی را ادامه نداده و ریاست شورای مرکزی را به شعص دیگر واگذار نکرده؟ زمزمه هایی از نامزدی رئیسی نیز به گوش می‌رسد اما وی مدتهاست که دیگر سری به جلسات شورای مرکزی جامعه روحانیت نمی‌زند شاید او منتظر مهیا شدن فضاست، یا شاید می‌خواهد عیار خودش را در خلاء دبیرکل بسنجد و بعد به مانند سوپرمن وارد صحنه شود و عنان یکی از قدیمی ترین گروه های تاثیرگذار در سپهر سیاست ایران را برعهده بگیرد. 

 

در هر صورت باید منتظر تغییر و تحولات آتی این تشکل ماند؛ تحولاتی که می‌تواند باعث بازگشت روحانیت مبارز به روزهای اوجش شود.

 

امید عبدالوهابی

 

 

ebtekarnews.com
  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش