دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۲:۳۵ - ۲۵ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۶۹۹۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

حذف ۲ پسر از خاطرات آیت الله جنتی!

احمد جنتی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

زمانی که آیت‌ا... جنتی در پاسخ به سوالی درباره فرزندانش گفت: «پسرم نجاری دارد و نان حلال را او می‌خورد»، بسیاری دانستند منظور او حسن است. اما چرا آیت‌ا... از آوردن نام علی و محمد خودداری کرد؟ این سوال هنوز در ذهن بسیاری هست. برخی خانواده‌های سیاسی هستند که هیچگاه نام و عملکرد آنها از اذهان فراموش نمی‌شود و در هر دوره‌ای می‌توان نام آنان را به عنوان مثال در موضوعات مختلف ذکر کرد.

 

یکی از این خانواده‌ها، خانواده جنتی است. خانواده‌ای که در دوره‌های پس از انقلاب تا به امروز در اداره کشور نقش داشتند. پدر خانواده یعنی آیت‌ا... احمد جنتی را در این مقطع بیش از همه به عنوان دبیر شورای نگهبان می‌شناسند و در هر برهه انتخاباتی نام او در بررسی صلاحیت‌ها بیش از همیشه شنیده می‌شود. هر چند او اخیرا در گفت‌وگویی عنوان داشته بود‌: «این‌ها کاسه و کوزه‌ها را سر من می‌شکنند؛ در شورا دوازده نفر هستند و من یک دوازدهم هستم، اما با من تسویه حساب می‌کنند.» گرایش‌های جنتی به اصولگرایان نزدیک است که البته به سبب جایگاهش از نمایان کردن این نزدیکی سیاسی به آنها خودداری می‌کند، اما واضح می‌گوید که تعداد دوستانش در جریان اصلاح‌طلب محدود است!

 

حسین؛ علی و محمد فراموش؟

یک موضوع قابل تامل در زندگی آیت‌ا... جنتی وجود دارد و آن حذف کلامی نام برخی از فرزندان است. او ۴ پسر داشت. : «محمدحسین جنتی فرزند آیت‌ا... جنتی است که از سال‌های پیش از انقلاب به عضویت سازمان مجاهدین خلق در آمد. از آنجا که پس از اعلان جنگ مسلحانه سازمان منافقین علیه جمهوری اسلامی، برخورد با آنان در دستور کار قرار گرفته بود، برخورد با افرادی مانند محمدحسین جنتی نیز از همین موارد بود؛ اما، آیت‌ا... جنتی هیچ دخالتی در این امر نکرد و در نتیجه فرزند وی در درگیری کشته شد». اکنون علی، محمد و حسن در قید حیات هستند که آیت‌ا... جنتی از میان این ۳ برادر تنها نام حسن آورد و تمایلی نداشت درباره دیگران سخن بگوید.

 

صراحت لهجه

یکی از ویژگی‌های آیت‌ا... جنتی صراحت لهجه اوست. بر همگان عیان است که او دل خوشی از مواضع و رفتارهای علی جنتی ندارد؛ یک نمونه آن به زمانی باز می‌گردد که حسن روحانی از علی جنتی به عنوان وزیر ارشاد دولت یازدهم نام برد. در آن مقطع بود که علی در مورد واکنش پدرش گفت: «نظرشان این بود که وزارت ارشاد مشکلات فراوانی دارد و اگر به وزارتخانه دیگری می‌رفتم، بهتر بود.» هر چند علی جنتی به خوبی به این تفاوت دیدگاه‌های خود با پدر آشناست، چرا که در همان مقطع وقتی از او سوال شد: «با پدر مشورت نکردید؟» پاسخ داد:‌ «خیر مشورت نکردم. اطلاع دادم.» صراحت ویژگی علی است که ظاهرا در ژن خانوادگی آنهاست، چنان‌که وقتی از او درباره تاثیرپذیری از پدر سوال می‌شود بدون تعلل می‌گوید: «من شخصا بيشتر تحت‌تأثير شهيد بهشتي بودم. در دبيرستاني تحصيل مي‌كردم كه ايشان مؤسس‌ آن بودند، دبيرستان دين و دانش.» البته بی‌اطلاع گذاشتن پدر از فعالیت‌های علی جدید نیست و حتی در زمان پیش از انقلاب هم او برخی موضوعات را با پدر در میان نمی‌گذاشت چنان‌که در مورد برگزاری جلسات سیاسی پیش از انقلاب گفته است: «شرایط ‌طوری بود که نمی‌شد با کسی صحبت کرد. حتی پدر من خبر نداشت که من چه‌کار می‌کنم.»

 

اما در نهایت علی پسر آیت‌ا... جنتی است و او را به‌رغم تفاوت دیدگاه مورد احترام قرار می‌دهد، چنان‌که چندی پیش در اینستاگرامش نوشت:‌ «آیت‌ا... جنتی یکی از نوادر روحانیت است. علیرغم اختلاف نظر عمیق و فاصله زیادی که در بینش سیاسی و نوع نگاه به مسائل کشور با همدیگر داریم؛ افتخاردارم که فرزند شخصیتی پارسا، زاهد، وارسته و عمیقا باورمند به ارزش‎های اسلامی هستم. از زمانی که خود را شناخته‌ام تا امروز ایشان را مقید به تهجد و شب زنده‌داری و تضرع به درگاه خداوند یافته‌ام و آنچه را به عنوان وظیفه تشخیص داده با تمام توان بر آن پای فشرده است، اگرچه با مخالفت‌های فراوان و گاه ضدیت و دشمنی رو‌به‌رو شده است. بی‌رغبتی به دنیا و ساده‌زیستی از ویژگی‌های کم نظیر ایشان است. برای ایشان احترام زیادی قائلم».

 

سکوت پدر درباره محمد

محمد جنتی تفاوتی با علی دارد. او تمایلی ندارد که نام خود را به عنوان فرزند آیت‌ا... جنتی پررنگ کند و علی هم درباره این برادرش می‌گوید: ‌«برادر کوچک‌ترم محمدآقا در زمان رژيم گذشته چندان علاقه‌اي به ورود به جريانات مبارزاتي از خود نشان نمي‌داد.» حسن جنتی هم درباره این برادرش توضیح می‌دهد:«محمد هم در سازمان تبلیغات تهران مشغول است. او قبلا در کارهای برقی مشغول بود و ۳۰ سال است رها کرده و رفته سازمان تبلیغات.» نکته قابل توجه آنجاست که آیت‌ا... جنتی در رزومه خود دبیری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی را دارد. بنابراین محمد هم مسیر پدر را طی می‌کند، اما آیت‌ا... چندان تمایلی به مطرح کردن این پسر خودش ندارد، پس ترجیح می‌دهد کماکان ناشناخته بماند.

 

حسن؛ سوگلی آیت‌ا... جنتی

اما آیت‌ا... جنتی پسری به نام حسن دارد که می‌توان او را سوگلی پدر نامید چنان‌که وقتی درباره فرزندانش از او سوال می‌شود چنین پاسخ می‌دهد: «پسرم نجاری دارد و نان حلال را او می‌خورد» و در مورد تصور مردم مبنی بر اینکه فرزندان مسئولان دارای پست و سمت هستند، گفت: «خوشحالم بابت شغل پسرم، چه کسی گفته پسرم باید حتما اداری باشد». جنتی مرزبندی میان خود و حسن با محمد و علی را اعلام کرده است چنان‌که علی و محمد دارای پست‌های اداری بوده و هستند و تنها حسن است که اینگونه نیست. حسن جنتی اما مرزی میان خود و برادرانش قائل نیست وسال ۹۴ درباره تعاملاتش با علی گفته بود: «کم و بیش. بالاخره سال به سال یکی دو مرتبه تماس می‌گیرند یا اگر اصفهان بیایند می‌بینم‌شان.

 

ما هم بریم تهران می‌بینم‌شان. او مشغول کارش هست و ما هم مشغولیم.» علی جنتی درباره این برادر می‌گوید: «برادر ناتني من، حسن آقا درحال ‌حاضر در اصفهان زندگي مي‌کند و چندان علاقه‌اي به کار سياسي نداشت. ايشان يک سال از من کوچک‌تر است و از ابتدا در اصفهان نزد پدربزرگ‌مان رفت و همان‌جا ماند. خيلي علاقه‌اي به درس‌خواندن هم نشان نمي‌داد.» آیت‌ا... جنتی هر گاه به اصفهان سفر می‌کند در منزل محمد می‌ماند و شاید همین سبب شده تا او را بیش از دو پسر دیگرش دوست داشته باشد. آیت‌ا... جنتی یک نوه به نام محسن هم داشت که تحت نظارت حاج آقای جنتی تربیت شد. یک روز در بسیج مشغول گشت زنی بود که توی یک تصادف کشته شد. حدود ۱۵ سال سن داشت.»

 

 مطهره شفیعی

 

armandaily.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش