یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۳۵ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۰۷۱۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

اصلاح طلبان و عاقبت چک سفید در انتخابات!

اصلاح طلبان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

لابد شما هم ضرب المثل خرش از پل گذشت را شنیده اید. خرها از پل های باریک و لرزان قدیمی وحشت داشتند. گذراندن خر از پل کار سختی بود و کمک دیگران لازم بود. معمولا کسی که خرش را از پل می گذراند خودش را مدیون کسانی می دانست که در گذر از پل به او کمک کرده بودند. اما بعضی ها به محض اینکه خرشان از پل می گذشت، راهشان را می کشیدند و می رفتند. اینجا بود که مَثَل خرش از پل گذشت ، در وصف آدم هایی که هنگام گرفتاری و سختی به فکر کمک گرفتن از دیگران هستند و بعد از رفع گرفتاری، خودشان را به کوچه علی چپ می زنند تبدیل به ضرب المثل شد.این مثل در مورد کسی به کار می‌رود که گرفتاری اش به کمک دیگران رفع شده و به یاد کسانی که به او کمک کرده اند نیست. انتخابات در همه جای دنیا موقعیتی است برای ائتلاف . برخی ائتلاف های سیاسی را اتحاد متضادها می دانند. یعنی حتی افرادی با گرایش های بسیار متفاوت می توانند در انتخابات بر سر یک برنامه یا یک لیست توافق کنند.

 

در دو انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و ۹۶، طیفی از اصلاح طلبان و نیروهای سیاسی خارج از حکومت که به دلیل نظارت استصوابی، کاندیدای خود را در فهرست تایید صلاحیت شدگان شورای نگهبان نمی دیدند وارد ائتلافی نانوشته با گروهی از اصولگرایان معتدل به نمایندگی حسن روحانی شدند.

 

اصلاح طلبان در سال ۹۲ پایگاه اجتماعی گسترده ای داشتند که تجربه انتخابات ۸۸ و حوادث بعد از آن و بی اعتنایی به انتخابات مجلس نهم (۱۳۹۰ ) را پشت سر گذاشته بودند. آنها راغب بودند که در انتخابات ۹۲ نقش ایفا کنند. بعد از رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی ، اصلاح طلبان از ترس انتخاب سعید جلیلی پشت سر روحانی ایستادند. این یک ائتلاف نانوشته و غیر رسمی در شرایط اضطراری بود. روحانی در میتینگ‌های سیاسی شعارهای اصلاح طلبان را تکرار کرد و اصلاح طلبان هم پایگاه اجتماعی خود را قانع کردند که به روحانی رای بدهند. این ائتلاف در دور اول ریاست جمهوری به خوبی کار کرد. اصلاح‌طلبان از تفاهم برجام و برداشته شدن تحریم ها راضی بودند و انتظار داشتند که برجام ۲ و ۳ هم اجرا شود. اما با وجود توقف چرخ برجام به حمایت خود ادامه دادند.

 

در سال ۹۶ بار دیگر اصلاح طلبان از ترس آمدن رئیسی ، بدون سوال و جواب پشت سر روحانی صف کشیدند. روحانی هم که در جلسات اول مناظره تلویزیونی ضعیف ظاهر شده بود، کم کم به خود آمد و در شعار کولاک کرد. در ستاد فرهنگیان، محمدعلی نجفی همه اعتبار سیاسی خود را خرج آقای روحانی کرد. فرهنگیان بعد از انتخاب روحانی انتظار داشتند شخصیتی در اشل نجفی وزیر شود. اما نهایتا انتخاب رییس جمهور، آقای بطحایی یکی از افراد دایره بسته مدیران در ۳۰ سال گذشته بود که طیف اصولگرایان از پایداری تا رهروان ولایت از او حمایت می کردند. بطحایی یک آپاراتچیک فرمانبر و بالا آمده در سیستم اداری و مهم ترین مشخصه او ارائه رفتار و گفتار متفاوت در موقعیت‌های متفاوت است. سهم اصلاح طلبان توئیت های زیبای وزیراست. اما وزیر در عمل و رفتار ساز خود را با اصولگرایان طیف های مختلف کوک کرده است.

 

بازگشت حجت الاسلام علی ذوعلم به آموزش و پرورش و قرار گرفتن او در ریاست سازمان پژوهش و تالیف کتاب های درسی آموزش و پرورش یک نقطه عطف و یک دهن کجی به پایگاه رای روحانی در میان معلمان است. آقای ذوعلم در دوره وزارت حاجی بابایی دبیر ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش بود و طرح بصیرت را برای ۱۵۰هزار فرهنگی اجرا کرد. ذوعلم طرفدار “فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی “ به روایت آیت الله مصباح در تعلیم و تربیت است. 

 

ذوعلم خواستار حضور فعال روحانیون در آموزش و پرورش و الگو برداری از روش‌های حوزه در آموزش و پرورش است. انتخاب او یک جایزه به اصولگرایان تندرو و یک سیلی برگونه اصلاح طلبان طرفدار روحانی است. آیا اگر آقای روحانی به جای نجفی و دیگر اصلاح طلبان، حجت الاسلام ذوعلم و بطحایی را داخل ویترین انتخاباتی خود می‌گذاشت، می‌توانست آرای اکثریت فرهنگیان را جذب کند؟ در اشل بزرگتر اگر به جای سیدمحمد خاتمی و دیگر بزرگان اصلاح طلب، آقای واعظی و نوبخت مردم را با شعار «تکرار می کنم» دعوت به حمایت از روحانی می کردند آیا باز هم روحانی ۲۴ میلیون رای می آورد؟ از نظر آقای واعظی مردم با اعتماد به حزب اعتدال و توسعه و افرادی مانند نوبخت و واعظی به روحانی رای داده اند. وقتی اصلاح‌طلبان راهی جز شرکت در انتخابات و حمایت از کاندیداهای موجود نمی شناسند جایی برای گلایه باقی نمی‌ماند. تاکتیک انتخاب بین بد و بدتر اکنون با چالش مواجه شده است. اصلاح طلبان باید برای حضور در انتخابات به کسی چک سفید امضا شده ندهند و اگر قرار است از یک کاندیدای غیر اصلاح طلب حمایت کنند این حمایت چهارچوب تعریف شده ای داشته باشد. لوطی گری و تعارف و رودربایستی در سیاست جایی ندارد.

 

شیرزاد عبداللهی

 

 

hamdelidaily.ir
  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش