عبدالله ناصری، تحلیلگر مسائل سیاسی در ارزیابی خود از سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین و اینکه در وضعیت جدید کشور به چه سمتی رهنمون میشود، به انتخاب گفت: «طی روزهای بعد از دی ماه ۹۶ بارها در اظهاراتی مختلف بر این نکته تاکید کردهام ایران وارد دورانی جدید در تاریخ سیاسی و اجتماعی خود شده است. فارغ از دوگانههای سیاسی که وجود دارد ما وارد دو قطبی جدیدی شدهایم. این امر طلیعهاش در انتخابات ۹۶ بود که به نوعی همهپرسیای در دوگانه انتخابات برگزار شد.»
ناصری در بخشی دیگری از گفتههای خود تصریح کرد: «دوگانه جدید، حتی به گونهای برجسته شد که حسن روحانی نیز ناچار شد، مواضعی خاص را اتخاذ کند. ایندوگانه در روزهای بعد از ۹۶ روز به روز قوت میگرفت و جناحبندیهای سیاسی رنگ میباختند. حوادث بعد از آبان ۹۸ این دوگانه جدید کاملا معنادار کرد. برای اولین بار بود که بخشی از اصلاحطلبان آمدند و واقعیت نگاه مردم را تبیین کرده و موضع انتقادی خود را نسبت به رفتار دولت بیان کردند.»
در وضعیت جدید اصولگرایان و اصلاحطلبان باید بر مبنای دوگانه جدید اعلام موضع کنند
وی در ادامه افزود: بر این باور هستم که در آبان ۹۸ دیگر این دوگانه هر نوع کنشگری نخبگان، احزاب و سیاستمداران را شکل ببخشد. در حقیقت، در شرایط جدید هیچ اصلاحطلب و اصولگرایی، در هر سطحی نمیتوانند بدون توجه به این دوگانه قدرتمند، اعلام موضع و تحلیل کنند.»
باید اصلاحات فوری و ضروری انجام بگیرد
این تحلیلگر مسائل سیاسی، در بخشی دیگر از گفتهها خود با تاکید بر اینکه اکنون در وضعیت جدید مناطق پایین یا طبقات مستضعف جامعه، به کانون اعتراض تبدیل شدهاند و توجه دولت نیز از طبقات بالا و متوسط به مناطق حاشیه متمرکز شده، تاکید کرد: «این رخداد در دو وجه قابل تحلیل است. یک وجه خوب آن این است که بعد از ۴۰ سال نسبت حکومت با مطالبات و خواستههای عمومی شهروندان شفاف شده است و وجه خطرناک آن این است که اگر دولت به همان اظهارات امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، با این مضومن که اساسا انقلاب برای حمایت و دفاع از پا برهنهگان اتفاق افتاد، برنگردد، دوگانه و تضاد میان جامعه مدنی و حکومت بیشتر خواهد شد.»
ناصری افزود: «ضروری است به شکل فوری و اضطراری اصلاحاتی انجام شود.»
این کارشناس مسائل سیاسی در بخشی دیگر از گفتهها خود تصریح کرد: «متاسفانه آقای روحانی به دلیل عملکرد نامناسب خود، علاوه بر اینکه هزینه سنیگنی را بر جریان اصلاحات وارد کرده، هزینه سنگینی بر کلیت ایران تحمیل کرده است. اینکه جامعه به شرایطی برسد که احمدینژاد را آرزو کند یعنی آقای روحانی بسیار از واقعیتهای موجود در جامعه و نیز شعارهای انتخاباتی خود فاصله گرفته است. لذا اعتقاد دارم اگر روحانی در یک سال نیم باقیمانده، یعنی تا خرداد یا نهایتا مرداد ۱۴۰۰ کاری انجام ندهد، حتما خداحافظیاش با مردم و حکومت به مراتب سختتر و بدتر از خداحافظی احمدینژاد در ۹۲ خواهد بود.»
سرنوشت روحانی به مراتب نازلتر از احمدینژاد خواهد بود
ناصری افزود: «روحانی آدمی است که میخواهد همچون ۴۰ سال گذشته بماند. اگر روحانی کار مهمی انجام ندهد که حتی بر این باور هستم کار مهم روحانی در جرات «استعفا دادن» میتواند باشد، ۱۴۰۰ او بسیار نازلتر از احمدینژاد خواهد بود و خواهد ماند.»
روحانی از مرحله بدقولی عبور کرده است
این تحلیلگر مسائل سیاسی در بخش پایانی از اظهارات خود تصریح کرد: «واقعیت امر این است که حسن روحانی از مرحله بدقولی عبور کرده و بخشی اعظم از جامعه او را دیگر باور ندارند. . این مساله شرایط روحانی را برای آینده بسیار بسیار سخت خواهد کرد. جامعه دیگر اعتمادی به گفتههای حسن روحانی ندارد و وعدههای او را نمیپذیرد.»
- 20
- 3
ali
۱۳۹۸/۹/۹ - ۱۰:۲۱
Permalink