جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۱۴۹

کنسولگری چیست و چه وظایفی را برعهده دارد؟

کنسولگری,کنسولگری چیست,وظایف کنسولگریکنسولگری به دفتر کار کنسول و کارکنان تحت امر آن گفته می شود
کنسولگری یک کشور به این دلیل در کشور دیگر، تأسیس شد که از شهروندان خود حمایت کند و فعالیت های تجاری میان مردم دو کشور، آسان شود. این نکته را در نظر داشته باشید که کنسولگری ها از سفارت کشورشان( کنسولگری اصلی)، دستورات و وظایف خود را می گیرند. در این مطلب از سرپوش با کنسولگری و وظایف آن آشنا می شوید.

کنسولگری

به دفتر نمایندگان دیپلماتیک یک کشور در کشور دیگر، کنسولگری یا کانسِل می گویند. سفارت،  معمولاً به دفتر اصلی اطلاق میشود که در پایتخت واقع شده است و به دفاتر موجود در شهرهای دیگر، کنسول گری می گویند. گاهی اوقات کشورها به خاطر سطح پائین روابط، صرفا کنسولگری دارند. معمولاً در کنسولگری، خدمات ارائه شده در سفارتخانه وجود ندارد. مدیر کنسولگری را تحت عنوان کانسِل جنرال می شناسند. دفتر کنسولگری، اراده دهنده ی خدماتی درخصوص تجارت و بیزینس است و هیچ فعالیت سیاسی ای مانند سفارت خانه ها انجام نمی دهند.

کنسولگری ها در حکم خاک آن کشور محسوب می شوند و اگر به کنسولگری ها حمله شود به منزله ی اینست که به خاک آن کشور، حمله شده است. درواقع اگر به کنسولگری، حمله شود می تواند از حق خود بطور تمام و کمال، دفاع کند.

ردهٔ جایگاهی

« سرکنسول» بعنوان بالاترین مقامی شناخته میشود که در کنسولگری، مشغول به کار است. سرکنسول ها نیز دارای استوارنامه می باشند. از نظر دسته بندی جایگاهی به ترتیب، پس از سرکنسول، کنسول، کنسول یار و نمایندگان کنسولی قرار دارند.

وظیفه ی سرکنسول اینست که به انجام ریاست کنسولگری می پردازد و بالاترین رتبه بعد از سرکنسول به کنسول تعلق دارد که مشغول خدمت در کنسولگری می باشد. گاهی اوقات یک سرکنسول، مسئولیت سایر دفاتر کنسولی وابسته در یک کشور را بر عهده دارد و معمولاً در کشوری که کنسول در آن واقع شده است؛ بعنوان نماینده ای از طرف کشور خود فعالیت میکند. البته سفیر آن کشور، مسئول تصمیم گیری و صلاحدید نهایی می باشد.

وظایف کنسولگری

ماموران کنسولی، خدمات دولتی موردنیاز اتباع کشورشان را در کشور میزبان بطور عمده ارائه میدهند. از وظایف ماموران کنسولی میتوان به صدور یا تمدید گذرنامه، صدور شناسنامه برای تازه متولدین، تائید اسناد از جمله سند ازدواج در کشور میزبان، تامین خدمات موردنیاز بازرگانان و تجار، خدمات حقوقی مثل پذیرش وکالتنامه و ارسال آن به کشور مقصد، امور دانشجویی و تائید مدارک رسمی اشاره کرد.

کنسولگری چه وظایفی دارد,کنسولگری چیست,نحوه تعیین کارمندان کنسولینقش اصلی کنسولگری ها ترویج تجارت است

خدمات ویزا یا روادید، از مهمترین خدمات کنسولی به شمار می رود که ارائه ی آن بر عهده ی کنسولگری ها یا سرکنسولگری ها است. اتباع کشور میزبان باید به این بخش، درخواست روادیدشان را ارائه دهند. همچنین خدمات بخش کنسولی نظیر برخی از مجوز های تجاری یا راهنمایی های قانونی موردنیاز تجار یا گردشگران می باشد.

تعیین کارمندان کنسولی

کشورهای مبدا معمولاً پس از انتخاب کارمندان کنسول، اقدام به معرفی آن ها به دولت میزبان می کنند. مأموران انتخابی، پس از کسب موافقت از دولت میزبان میتوانند به محل خدمت خود فرستاده شوند که در کشور میزبان است.

تعداد سرکنسولگری ها 

مهاجران یا مسافران زیادی در برخی از کشور ها وجود دارند که به صورت پراکنده در شهر های مختلف کشور میزبان حضور دارند کشور ها برای گشایش سرکنسولگری در آن شهر ها، موافقت دولت میزبان را دریافت می کنند. به عنوان نمونه جمهوری اسلامی ایران به جز کنسولگری خود در بغداد، در شهر های دیگری سرکنسولگری دارد که از آن ها می توان به کربلا، بصره، نجف و سلیمانیه این کشور اشاره کرد. همچنین جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، دارای کنسولگری در کابل و سرکنسولگری در هرات، قندهار و مزارشریف می باشد. همین ترتیب در برخی از کشور های اروپایی وجود دارد. به طور مثال یکی از مقاصد مهاجران ایرانی، آلمان می باشد؛ ایران به غیر از کنسولگری در پایتخت، در شهر های مختلف این کشور، چند سرکنسولگری دارد که شامل فرانکفورت و هامبورگ است.

لازم نیست که کشور ها به تعداد سرکنسولگری خود در کشور میزبان، اجازه گشایش سرکنسولگری در کشور خود را به آن کشور بدهند. بسته به نیاز کشور مهمان و اجازه کشور میزبان می توان تعداد سرکنسولگری ها را تعیین کرد.

تفاوت اصلی سفارت و کنسولگری 

سفارت و کنسولگری، از نظر عملکرد با یکدیگر فرق دارند. سفارت در کشور میزبان بعنوان نماینده دولت یک کشور محسوب میشود. در حالیکه کنسولگری در کشور دیگر، نماینده ندارد. اساساً مکانیزم  های سفارتخانه ها به دولت ها اجازه ی برقراری روابط با یکدیگر را می دهند. معمولا سفارتخانه قادر به انجام تمامی عملکردها و کارهای یک دفتر کنسول است؛ اما مذاکره و تعامل با دولت میزبان، از وظایف اصلی آن می باشد. کنسولگری می تواند با انجام عملکردها و کارهای زیاد، برای جمعیت عمومی یا جامعه تجاری کشور میزبان خود به عنوان نماینده دولت محسوب شود.

اختیارات کنسولگری,کنسولگری,تفاوت سفارت و کنسولگریدر واقع، کنسولگری ها دفاتر نمایندگان سیاسی یک کشور در کشوری دیگر است

یک کنسولگری میتواند اقدام به صدور ویزا برای شهروندان کشور میزبانش به قصد مسافرت به قلمرو کشور خود بنماید. همچنین یک کنسولگری فارغ از روابطش با دولت خود، می تواند به انجام خدماتی از قبیل گرفتن گذرنامه های جدید یا اسناد دیگر، پرداخت مالیات، رأی دادن و موارد دیگر بپردازد. حتی میتواند در دادگاه های کشور میزبان، از شهروندان خود دفاع کنند.

روابط دیپلماتیک

روابط دیپلماتیک و روابط کنسولی با یکدیگر فرق دارند؛ یعنی درصورت قطع شدن روابط دیپلماتیک کشورها، خودبه خود روابط کنسولی قطع نمی شوند و دولت ها میتوانند بر حفظ روابط کنسولی خود در زمان قطع رابطهٔ دیپلماتیک، توافق کنند.

اختیارات کنسولگری

ممکن است که کنسولگری های مختلف یک کشور در کشور میزبان، فعالیت های متفاوتی را از نظر حقوقی انجام دهند. به عنوان مثال یک کنسولگری، مجوز ایجاد به دلیل فعالیت هایی، چون اسناد محضری را دارد. به این نکته توجه کنید که گاهی اوقات کارکنان دیپلماتیک، حق ثبت نامه های کنسولی با مسئولیت های دیگری را دارند.

به غیر از مواردی که در خصوص روابط دیپلماتیک در کنوانسیون وین، درج میشود؛ اختیارات و وظایف یک مقام کنسولی بر اساس شرایط و قوانین رسمی مشخص می شود. به عنوان مثال ، گاهی اوقات برخی از مقامات کنسولی، صرفا ویزا صادر می کنند درحالیکه برخی دیگر به ارائه ی خدمات دیگری، از جمله ارائه کمک به هموطنان، تایید و قانونی کردن اسناد می پردازند؛ بنابراین چنین مسئولیت هایی براساس وظیفه و فعالیت اصلی که سفارت و دولت ها به کنسولگری های خود محول می کنند؛ تعيين میشود. به بیان ساده تر، کنسولگری های مختلف یک کشور، اختیارات مشخص و متفاوت از یکدیگری را در کشور میزبان دارند.

تفاوت سفارت و کنسولگری,تعداد سرکنسولگری ها,وظایف کنسولگریدفتر اصلی کنسولگری در پایتخت سیاسی کشور میزبان واقع می باشد

گردآوری: بخش سیاست سرپوش

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش