چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۸۰۰۳۴

وظایف و قوانین شورای اجرایی فناوری اطلاعات چیست؟

قوانین شورای اجرایی فناوری اطلاعات,دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات,اساسنامه شورای اجرایی فناوری اطلاعاترئیس جمهور، وظیفه ی ریاست شورای اجرایی فناوری اطلاعات را بر عهده دارد
در تاریخ ۵ آبان ماه ۹۲، شورای راهبری فن آوری اطلاعات در وزارت عتف تشکیل شد ولی اینک این شورا با نام شورای اجرایی فناوری اطلاعات قابل شناسایی است.

شورای اجرایی فناوری اطلاعات

۶ ماه بعد از این که مقام معظم رهبری، حکم انحلال شوراهای عالی موازی با شورای عالی فضای مجازی را ابلاغ کرد، این شورا موضوع انحلال شوراهای عالی اطلاع رسانی، افتا( امنیت فضای تبادل اطلاعات)، انفورماتیک و فناوری اطلاعات را در ۱۴ فروردین ماه سال ۹۵، به تصویب رساند.

از شوراهایی که در این موقع تعطیل شدند؛ می توان به شورای عالی اطلاع رسانی، انفورماتیک و افتا( امنیت فضای تبادل اطلاعات) اشاره کرد ولی شورای عالی فضای مجازی با درخواست وزارت ارتباطات و براساس ماده ۴ قانون وظایف و اختیارات این وزارت خانه، نام خود را تغيير داد و تغییراتی را در وظایف شورای عالی فناوری اطلاعات ایجاد کرد تا تبدیل به شورای« اجرایی فناوری اطلاعات» شود و به فعالیت خود در دولت برای هماهنگی موضوعات اجرایی مرتبط با فناوری اطلاعات ادامه دهد.

پس از آن در تاریخ ۳۱ فروردین ماه سال ۹۵ دبیر شورای عالی فضای مجازی، اقدام به ابلاغ مصوبه انحلال شوراهای موازی کرد که تأکید او در ماده ۲ این مصوبه، این بود که نام« شورای عالی فناوری اطلاعات» به« شورای اجرایی فناوری اطلاعات» تغيير کند و در شورای عالی فضای مجازی، کلیه وظایف راهبردی٬ سیاستگذاری٬ نظارت و هماهنگی آن در سطح ملی انتقال پیدا کند. فعالیت این شورای در چارچوب مصوبات شورای عالی فضای مجازی و سیاست های کلی نظام می باشد. همچنین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با رعایت مفاد ماده ۲ مکلف به تهیه ی شرح وظایف شورای اجرایی فناوری اطلاعات و ارائه ی آن به شورای عالی فضای مجازی می باشد.

هدف از تشکیل شورای اجرایی فناوری اطلاعات

شورای اجرایی فناوری اطلاعات که به اختصار به آن" شورا" می گویند، به این منظور بوجود آمد تا برای ایجاد زمینه و بستر گسترش کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور، توسعه و استقرار دولت الکترونیک و برنامه های توسعه بخش های مختلف در چهارچوب سیاست های کلی نظام، مصوبات شورای¬عالی فضای مجازی و قوانین مربوط در قلمرو فناوری اطلاعات، خط مشی های اجرایی را تعیین کند.

اعضای شورای اجرایی فناوری اطلاعات

رئیس جمهور، وظیفه ی ریاست شورای اجرایی فناوری اطلاعات را بر عهده دارد و معاون اول رئیس جمهور در غیاب وی، این وظیفه را انجام می دهد. همچنین از اعضای تشکیل دهنده ی شورای اجرایی فناوری اطلاعات که به پیشنهاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و حکم رئیس جمهور انتخاب میشوند؛ می توان به وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، کشور، تحقیقات و فناوری، علوم، صنعت، معدن و تجارت، دادگستری، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعاون، امور اقتصادی و دارایی، کار و رفاه اجتماعی، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، وزیر اطلاعات و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، دبیر شورای عالی فضای مجازی و سه نفر از متخصصان فناوری اطلاعات اشاره کرد.

وظایف شورای اجرایی فناوری اطلاعات

وظایف شورای اجرایی فناوری اطلاعات عبارتند از:

> یکی از وظایف شورای اجرایی فناوری اطلاعات، سیاست گزاری و تصویب برنامه های ۵ ساله و عملیاتی سالیانه فاوا برای وزارت و موسسات می باشد.

شورای اجرایی فناوری اطلاعات,اعضای شورای اجرایی فناوری اطلاعات,مصوبات شورای اجرایی فناوری اطلاعاتتوسعه کمی و کیفی شبکه علمی کشور از وظایف شورای اجرایی فناوری اطلاعات بشمار میرود

> شورای اجرایی فناوری اطلاعات برای صیانت وزارت و موسسات تابعه از اسیب های فاوا موظف به برنامه ریزی و هماهنگی می باشد.

> شورای اجرایی فناوری اطلاعات مکلف است که برنامه راهبردی فاوا، وزارت و موسسات تابعه را تدوین و تصویب کند.

> توسعه کمی و کیفی شبکه علمی کشور از دیگر وظایف شورای اجرایی فناوری اطلاعات به شمار می رود.

> شورای اجرایی فناوری اطلاعات باید فعالیت های فاوا در موسسات را نظارت و هدایت کند.

> برنامه ریزی اجرایی مصوبات شورای عالی فضای مجازی در موسسات، یکی از مسئولیت های شورای اجرایی فناوری اطلاعات می باشد.

> شورای اجرایی فناوری اطلاعات باید درباره سایر موارد متناظر، تصمیم بگیرد.

> شورای اجرایی فناوری اطلاعات باید برای حفاظت دربرابر جنگ نرم، شاخصها و روشهای اصلی و توسعه فاوا در موسسات را بررسی و تصویب کند.

برخی از قوانین شورای اجرایی فناوری اطلاعات

>> تصمیمات شورا توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، پس از تائید رئیس جمهور با رعایت سیاست های کلی نظام و مصوبات شورای عالی فضای مجازی و در چهارچوب قوانین و مقررات ابلاغ می شود و همچنین او باید بر حسن اجرای آن نظارت داشته باشد.

>> تشکیل دبیرخانه شورا در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سقف پست های سازمانی مصوب میباشد و به پیشنهاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر آن با حکم رئیس جمهور انتخاب می شود.

>> تشکیل جلسه ی شورا حداقل بمدت سه ماه یک بار میباشد و با حضور دوسوم اعضا این جلسات، رسمیت پیدا میکند. درصورتی مصوبات شورا اجرا میشود که حدود نصف بعلاوه یک اعضای حاضر در جلسه رأی داده باشند.

دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات,اساسنامه شورای اجرایی فناوری اطلاعات,شورای اجرایی فناوری اطلاعاتشورای اجرایی فناوری اطلاعات باید فعالیت های فاوا در موسسات را نظارت و هدایت کند

گردآوری: بخش سیاست سرپوش

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش