چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۷۰۰۰۳۹

انتفاضه چیست؟ (+ انواع انتفاضه)

انتفاضه,معنی انتفاضه,چند انتفاضه داریمانتفاضه پاسخی به عدم توانایی شیوه‌های گذشته‌ برای‌ آزادسازی‌ فلسطین نیز بـه شـمار می‌رود
انتفاضه، اثرهای گوناگونی را در عملکرد رژیم صهیونیستی به وجود آورد و صلح خواهی را در قسمتی از مردم و بدنه این رژیم تقویت کرد تا جایی که مـجلس صـلح و امنیت در رژیم صهیونیستی تشکیل شد.

انتفاضه چیست؟

انتفاضه یک جنبش مقاومتی مردمی گسترده در مقابل اشغال گری یا ظلم است. انتفاضه به اصطلاح بر جنبش های مقاومتی مردم فلسطین در مقابل حکومت اسرائیل هم اطلاق می شود. انتفاضه در فارسی به معنی خیزش ترجمه شده است.

انتفاضه از نظر لغوی یعنی جنبش و لرزش و حرکتی که همراه با نیرو و سرعت باشد تا قبل از قیام مردم فلسطین در سال ۱۹۸۷ میلادی کلمه انتفاضه صرفا در کتاب های لغت یافت می شد ولی قیام مردم فلسطین، کلمه انتفاضه را به بخشی از ادبیات سیاسی جهان تبدیل کرد و آنرا با تاریخ و سرنوشت فلسطین گره زد. انتفاضه معنی جدیدی پیدا کرد:"رفتار و عملکرد تعرض آمیز، جسورانه و مستمر مردم غیر مسلح فلسطین در قبال رژیم صهیونیستی، قیام انتفاضه و انقلاب از نظر مفهومی دو واژه نزدیک به هم هستند، در واقع مقدمه هر انقلابی قیام می باشد."

انواع انتفاضه

انواع انتفاضه به شرح زیر است:

- انتفاضه اول:

انتفاضه اول، در سال ۱۹۸۷ میلادی شروع شد، در سال ۱۹۹۱ درگیری ها رو به کاهش نهاد که نهایتاً قرارداد اسلو در سال ۱۹۹۳ به این انتفاضه پایان داد. انتفاضه اول فلسطین یا انقلاب سنگ، به انتفاضه سنگ نیز نامگذاری شده زیرا سنگ ابزار اصلی استفاده شده در آن بوده است، همینطور کودکانی که سنگ پرتاب می کردند با اسم کودکان سنگ شناخته می شوند. این انتفاضه را به آن جهت که گسترده و عمیق اسـت انقلاب سنگ می نامند چون مردم فلسطین به جای سلاح گرم از سنگ برای دفاع از خود و تهاجم علیه دشمن استفاده کردند.

انتفاضه سوم در فلسطین,انتفاضه,انتفاضه مردم فلسطینانتفاضه‌ای که از ۱۹۸۷ میلادی در جبلیا آغاز شد، انـتفاضه بزرگ نامیده می‌شود

- انتفاضه دوم یا انتفاضه الاقصی:

انتفاضه الاقصی به انتفاضه دوم مردم فلسطین هم معروف است که در سال ۲۰۰۰م شروع شد و حدود پنج سال به طول انجامید. بعد از مذاکرات کمپ دیوید دوم در شهریور ماه ۱۳۷۹ (۲۰۰۰ میلادی) و مذاکرات ۹ ساله تحت عنوان طرح صلح خاورمیانه آشکار شد. بعد از پایان جنگ اسرائیل و حزب الله لبنان و آغاز موجی تازه از دومین انتفاضه فلسطینیان و خاورمیانه در معرض چالش های جدی قرار گرفت. این موج دوم انتفاضه را انتفاضه دوم یا انتفاضه اقصی نامیده اند.

- انتفاضه سوم یا انتفاضه قدس:

انتفاضه سوم یا انتفاضه ساکت به سومین نبرد ارتش اسرائیل و فلسطین و درگیری های مربوط به شهرک سازی اسرائیل در کرانه باختری رود اردن گفته می شود. این نبرد در سال ۲۰۱۴ شروع شد و مربوط به بازپس گیری اورشلیم بطور کاملاً انحصاری است. از زمان جنگ شش روزه، فلسطینیان دو بار دیگر بطور رسمی در برابر اسرائیل قد علم کردند انتفاضه یک واژه عربی است و به معنای لرزش می باشد. از زمان آغاز انتفاضه بیش از ۳۰۰ فلسطینی کشته و ۴۰۰۰۰ نفر دستگیر شدند ولی ظاهراً حماس و حزب الله تمایلی برای آغاز انتفاضه سوم بطور رسمی و جنگ مسلحانه متقابل ندارند. خیزش شعبانیه، به قیام مردم عراق در سال ۱۹۹۱ علیه رژیم بعث عراق اشاره دارد که سراسر کشور از شمال تا جنوب را دربرگرفت.

- انتفاضه چهارم و خیزش دوباره مردم:

انتفاضه نفق، در سال ۱۹۹۶ شروع شد، علت اسم گذاری این انتفاضه به نفق (تونل) این است که اسراییل، تونل هایی در نزدیکی مسجدالاقصی حفر کرده بود که یکی از علل آغاز جنگ علاوه بر فعالیت های اسکان دهی مردم اسرائیل به وسیلهٔ دولت اسرائیل در منطقهٔ جبل ابوغنیم بوده است. مردم کشورهای مسلمان در جهان بعد از موضع دونالد ترامپ درباره به رسمیت شناختن بیت المقدس بعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و دستور انتقال سفارت آمریکا به این شهر خشم خود را با راهپیمایی و آمدن به خیابان ها نشان دادند که این جرقه شروع انتفاضه ای دیگر بود. از همین رو گروه های سیاسی و مسلح فلسطین با اعلام آماده باش سراسری و شروع «انتفاضه چهارم»، از نیروهای خود خواست با متجاوزان به هر طریق ممکنی مقابله کنند.

انتفاضه چهارم دارای برد و عمق راهبردی در جهان و کشورهای اسلامی است. در واقع انتفاضه چهارم، یک گام بسیار بلند در پیروزی آرمان قدس به حساب می آید و میتواند معادلات نظام سلطه در مورد منطقه را به طورکلی دچار تغییر و تحول کند ولی وجه تشابه بین انتفاضه چهارم با سه انتفاضه قبل، تصمیم جدی فلسطینی های ساکن قدس، کرانه باختری، باریکه غزه و اراضی اشغالی ۱۹۴۸ میلادی برای منتقل شدن به وضعیت انتفاضه فراگیر و مقاومت با وسایل ابتدایی و به شکل خودجوش است.

بدین ترتیب، انتفاضه چهارم، جزء مباحث اساسی مثل بیحرمتی و تهدیدات علیه مسجدالاقصی است و آنچه سبب می شود خشم قدسی مسلمانان گسترش یابد، توطئه ای همه جانبه برای به فراموشی سپردن اولویت اصلی جهان اسلام است که به طور یقین با بیداری و وحدت مسلمانان، راه به جایی نخواهد برد و با شکست روبرو خواهد شد. در واقع آمریکا با تصمیمی که در حمایت از رژیم صهیونیستی برای قدس اتخاذ کرد، دو قطبی صهیونیسم- اسلام را برجسته و نابودی این رژیم در خاورمیانه را تسریع کرد.

انتفاضه اول,انتفاضه عراق,انتفاضهانتفاضه چهارم، ورای مباحث اساسی مثل بیحرمتی و تهدیدات علیه مسجدالاقصی است

گردآوری: بخش سیاست سرپوش

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش