پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۳۰

قانون لوگان چیست؟ (+ تاریخچه)

نقض قانون لوگان در رابطه با ایران,قانون لوگان چیست,نقض قانون لوگانقانون لوگان در سال ۱۷۹۸ تصویب شد
به قانونی که مذاکره افراد غیر مسئول با دولت های خارجی درگیر با آمریکا بر اساس آن، جرم تلقی شود؛ قانون لوگان می گویند. این قانون توسط افراد غیر مسئول با هدف جلوگیری از تضعیف موضع دولت آمریکا در برابر دولت های خارجی وضع شده است.

قانون لوگان

در سال ۱۷۹۸ پس از مذاکره غیر قانونی« جرج لوگان» با فرانسه، قانون لوگان به امضای رئیس جمهور وقت آمریکا به نام« جان آدامز» تصویب شد. با افزایش تنش میان آمریکا و فرانسه در این سال، رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره با فرانسوی ها، سه نماینده خود را به فرانسه فرستاد و نتیجه ی این مذاکرات، موفقیت آمیز نبود. یکی از نمایندگان کنگره آمریکا،« جرج لوگان» نام داشت. او سعی کرد که وارد مذاکره با دولت فرانسه بطور شخصی شود. افشای این خبر برای سیاست خارجی آمریکا، رسوای بزرگی را به بار آورد.

 لوگان با تعدادی از مقامات فرانسه به محضی که وارد پاریس شد؛ دیدار کرد. او خودش را در این دیدار ها به عنوان یک شهروند عادی معرفی کرد و به آنها گفت که در کشور آمریکا، احساسات ضد فرانسوی، شایع شده است. او در این مذاکرات، پیشنهاداتی را درباره چگونگی بهبود روابط با آمریکا به نفع هر دو کشور، ارائه کرد. اظهارات او به طرف فرانسوی به این صورت بود که مقامات آمریکا برای فاسد جلوه دادن فرانسه در تلاشند و عقیده ی آن ها اینست که افراد پایبند به اصول فرانسه باید به عنوان دشمنان آمریکا معرفی شوند.

بنابراین فرانسوی ها برای کاهش تنش میان دو کشور، چند روز پس از دیدار با لوگان، اقداماتی را انجام دادند. آنها با حذف تعرفه های تجاری، اقدام به آزاد کردن تعدادی از ملوانان آمریکایی در زندان های فرانسه کردند. با اینکه لوگان، مأموریت موفقی داشت ولی اقدامات او در کنگره با مخالفت های حزب فدرالیست مواجه شد و سرانجام این قانون در مجلس، تصویب شد.

هر شهروند آمریکایی که بر اساس قانون اولیه، با دولت های خارجی درگیر با آمریکا بطور مستقیم یا غیر مستقیم، بدون هیچ مجوزی از دولت، رابطه یا مکاتبه داشته باشد؛ مجازات جریمه نقدی یا کم تر از سه سال زندان یا هر دو برایش در نظر گرفته میشود. کسانی که بر اساس اصلاحیه قانون لوگان، مرتکب چنین جرمی شوند باید ۵۰۰۰ دلار جریمه نقدی بپردازند.

تاریخچه قانون لوگان

تعداد افراد متهم به نقض قانون لوگان در سالهای ۱۸۰۲ و ۱۸۵۲، تنها دو نفر هستند که جرم هیچ کدام از آن ها ثابت نشده است.

یک کشاورز اهل کنتاکی با نام« فرانسیس فلورنوی» در سال ۱۸۰۳ مقاله ای در مجله« آمریکایی غربی» نوشته بود به جرم نقض قانون لوگان، متهم شد. او در این مقاله به دفاع از یک دولت جدایی طلب خواهان اتحاد فرانسه در غرب آمریکا پرداخت که هنوز در دادگاه، جرمی برایش ثبت نشده است.

 جرج لوگان ، بنیانگذار قانون لوگان ,نقض قانون لوگانقانون لوگان توسط جان آدامز، رییس جمهور وقت آمریکا امضا شده است

دومین فرد متهم به نقض قانون لوگان در سال ۱۸۵۲،« جوناس فیلیپس لوی» نام داشت که تحت تعقیب قضایی قرار گرفت. جوناس فیلیپس لوی، یک ملوان آمریکایی اهل مکزیکو بود.« دنیل وبستر» وزیر خارجه میخواست که مکزیک، پیمان مجوز مشارکت گروه‌های مختلف تجاری آمریکا در ساخت راه آهن را بپذیرد. لوی نامه ای به رئیس جمهور وقت مکزیک در آن زمان نوشت و از او تقاضای رد پیمان وبستر را داشت.

« لوی» در آن زمان ، متهم به نقض قانون لوگان توسط دادگاه فدرال آمریکا شد ولی پس از امتناع ورزیدن رئیس جمهور مکزیک از ارائه کپی اصل نامه به دادگاه، دادگاه ناچارا اتهامات لوی را پس گرفت. معاون وزیر خارجه آمریکا به نام« سامر والز» در سال ۱۹۴۰ به خبرنگاران گفته بود که هربرت هوور رئیس جمهور پیشین آمریکا باید مورد تعقیب قضایی قرار بگیرد چون با اروپایی ها مذاکره داشته و کمک های غذایی به آنها ارسال کرده است. سناتور های آمریکایی به نام های« جان اسپارک من» و« جرج مک گاورن» در سال ۱۹۷۵ در زمان سفر به این کشور برای دیدار با مقامات کوبا، به نقض این قاعده متهم شدند.

« استیو کینگ» در سال ۲۰۰۷ نیز قانونی را به مجلس ارائه کرد که طی آن استفاده از اموال فدرال برای سفر به کشور های خارجی توسط نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا منع شد. ادعای کینگ در آن زمان چنین بود که مذاکرات پلوسی با دولت اسد نقض قانون لوگان بوده است. لذا در مجلس، چنین طرحی به تصویب نرسید.

وزیر کشاورزی آمریکا به نام« تام ویلسیک» در سال ۲۰۱۶ به دونالد ترامپ، اتهاماتی زد؛ مبنی بر این که او قانون لوگان را نقض کرده و روس ها را تشویق کرده تا ایمیل های هیلاری کلینتون را در طول رقابت های انتخاباتی هک کنند.

پیشینه اتهام نقض قانون لوگان در رابطه با ایران 

۴۷ سناتور آمریکایی در سال ۲۰۱۵، اقداماتی که دولت باراک اوباما برای میانجی گر در مذاکرات هسته ای میان ایران و شش قدرت جهانی داشت را در نامه ای سرگشاده به دولت ایران زیر سؤال بردند. هشدار داده شده به ایران، برطبق این نامه، مفاد توافقی بود که باراک اوباما در پی کشفش است و بسیار محدود می باشد؛ همچنین این توافق با خطی بر روی کاغذ، قابل برهم خوردن در دولت بعدی می باشد.

عقیده و باور بسیاری از تحلیل گران اینست که چنین نامه ای نقض قانون لوگان بوده است. وقتی که مذاکره کنندگان هسته ای آمریکا با هم به توافق رسیدند؛ سناتور های جمهوری خواه از این اقدام خشمگین شدند و درخصوص خلل وارد شده بر روند مذاکرات، از طریق این نامه صحبت کردند. هم زمان نامه ای منتشر شد که ۳۲۰ هزار امضاء داشت و میخواست که این ۴۷ سناتور آمریکایی را به جرم نقض قانون لوگان، تحت تعقیب قضایی قرار دهد.

 ادعای ترامپ مبنی بر نقض قانون لوگان توسط یک سناتور

دونالد ترامپ در ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ در حاشیه نشست امنیتی مونیخ، واکنش هایی به دیدار کریس مورفی سناتور دموکرات آمریکایی با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نشان داد و از نظر او نقض قانون لوگان بود.

دونالد ترامپ گفت:من شاهد دیدار سناتور مورفی با ایرانی ها بوده ام. آیا این واقعیت دارد؟ آیا چیزی وجود دارد که من باید بدانم؟ به این دلیل که شاید این نقض قانون لوگان باشد.

برطبق اعلام پایگاه خبری The Federalist آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، سناتور دموکرات ایالت کنتیکت آمریکا به نام کریس مورفی با محمد جواد ظریف، دیداری محرمانه داشته است.

اظهارات سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص دیدار ظریف با کریس مورفی در صفحه توئیترش چنین بود« دکتر ظریف همواره گفته اند که ملاقات با بعضی از اعضای کنگره آمریکا، به تشریح دیدار و دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران و واقعیات منطقه می پردازد. این اقدامات که شامل دیدار با مراکز فکری، نخبگان، مصاحبه و دیدار توجیهی با اصحاب رسانه ها می شود؛ بخشی از دیپلماسی عمومی است.

تاریخچه قانون لوگان,لوگان,قانون لوگان,مذاکره غیر قانونی جرج لوگانقانون لوگان، جلوگیری از تضعیف موضع دولت آمریکا مقابل دولت‌های خارجی میباشد

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش