شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۳۰

قانون لوگان چیست؟ (+ تاریخچه)

نقض قانون لوگان در رابطه با ایران,قانون لوگان چیست,نقض قانون لوگانقانون لوگان در سال ۱۷۹۸ تصویب شد
به قانونی که مذاکره افراد غیر مسئول با دولت های خارجی درگیر با آمریکا بر اساس آن، جرم تلقی شود؛ قانون لوگان می گویند. این قانون توسط افراد غیر مسئول با هدف جلوگیری از تضعیف موضع دولت آمریکا در برابر دولت های خارجی وضع شده است.

قانون لوگان

در سال ۱۷۹۸ پس از مذاکره غیر قانونی« جرج لوگان» با فرانسه، قانون لوگان به امضای رئیس جمهور وقت آمریکا به نام« جان آدامز» تصویب شد. با افزایش تنش میان آمریکا و فرانسه در این سال، رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره با فرانسوی ها، سه نماینده خود را به فرانسه فرستاد و نتیجه ی این مذاکرات، موفقیت آمیز نبود. یکی از نمایندگان کنگره آمریکا،« جرج لوگان» نام داشت. او سعی کرد که وارد مذاکره با دولت فرانسه بطور شخصی شود. افشای این خبر برای سیاست خارجی آمریکا، رسوای بزرگی را به بار آورد.

 لوگان با تعدادی از مقامات فرانسه به محضی که وارد پاریس شد؛ دیدار کرد. او خودش را در این دیدار ها به عنوان یک شهروند عادی معرفی کرد و به آنها گفت که در کشور آمریکا، احساسات ضد فرانسوی، شایع شده است. او در این مذاکرات، پیشنهاداتی را درباره چگونگی بهبود روابط با آمریکا به نفع هر دو کشور، ارائه کرد. اظهارات او به طرف فرانسوی به این صورت بود که مقامات آمریکا برای فاسد جلوه دادن فرانسه در تلاشند و عقیده ی آن ها اینست که افراد پایبند به اصول فرانسه باید به عنوان دشمنان آمریکا معرفی شوند.

بنابراین فرانسوی ها برای کاهش تنش میان دو کشور، چند روز پس از دیدار با لوگان، اقداماتی را انجام دادند. آنها با حذف تعرفه های تجاری، اقدام به آزاد کردن تعدادی از ملوانان آمریکایی در زندان های فرانسه کردند. با اینکه لوگان، مأموریت موفقی داشت ولی اقدامات او در کنگره با مخالفت های حزب فدرالیست مواجه شد و سرانجام این قانون در مجلس، تصویب شد.

هر شهروند آمریکایی که بر اساس قانون اولیه، با دولت های خارجی درگیر با آمریکا بطور مستقیم یا غیر مستقیم، بدون هیچ مجوزی از دولت، رابطه یا مکاتبه داشته باشد؛ مجازات جریمه نقدی یا کم تر از سه سال زندان یا هر دو برایش در نظر گرفته میشود. کسانی که بر اساس اصلاحیه قانون لوگان، مرتکب چنین جرمی شوند باید ۵۰۰۰ دلار جریمه نقدی بپردازند.

تاریخچه قانون لوگان

تعداد افراد متهم به نقض قانون لوگان در سالهای ۱۸۰۲ و ۱۸۵۲، تنها دو نفر هستند که جرم هیچ کدام از آن ها ثابت نشده است.

یک کشاورز اهل کنتاکی با نام« فرانسیس فلورنوی» در سال ۱۸۰۳ مقاله ای در مجله« آمریکایی غربی» نوشته بود به جرم نقض قانون لوگان، متهم شد. او در این مقاله به دفاع از یک دولت جدایی طلب خواهان اتحاد فرانسه در غرب آمریکا پرداخت که هنوز در دادگاه، جرمی برایش ثبت نشده است.

 جرج لوگان ، بنیانگذار قانون لوگان ,نقض قانون لوگانقانون لوگان توسط جان آدامز، رییس جمهور وقت آمریکا امضا شده است

دومین فرد متهم به نقض قانون لوگان در سال ۱۸۵۲،« جوناس فیلیپس لوی» نام داشت که تحت تعقیب قضایی قرار گرفت. جوناس فیلیپس لوی، یک ملوان آمریکایی اهل مکزیکو بود.« دنیل وبستر» وزیر خارجه میخواست که مکزیک، پیمان مجوز مشارکت گروه‌های مختلف تجاری آمریکا در ساخت راه آهن را بپذیرد. لوی نامه ای به رئیس جمهور وقت مکزیک در آن زمان نوشت و از او تقاضای رد پیمان وبستر را داشت.

« لوی» در آن زمان ، متهم به نقض قانون لوگان توسط دادگاه فدرال آمریکا شد ولی پس از امتناع ورزیدن رئیس جمهور مکزیک از ارائه کپی اصل نامه به دادگاه، دادگاه ناچارا اتهامات لوی را پس گرفت. معاون وزیر خارجه آمریکا به نام« سامر والز» در سال ۱۹۴۰ به خبرنگاران گفته بود که هربرت هوور رئیس جمهور پیشین آمریکا باید مورد تعقیب قضایی قرار بگیرد چون با اروپایی ها مذاکره داشته و کمک های غذایی به آنها ارسال کرده است. سناتور های آمریکایی به نام های« جان اسپارک من» و« جرج مک گاورن» در سال ۱۹۷۵ در زمان سفر به این کشور برای دیدار با مقامات کوبا، به نقض این قاعده متهم شدند.

« استیو کینگ» در سال ۲۰۰۷ نیز قانونی را به مجلس ارائه کرد که طی آن استفاده از اموال فدرال برای سفر به کشور های خارجی توسط نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا منع شد. ادعای کینگ در آن زمان چنین بود که مذاکرات پلوسی با دولت اسد نقض قانون لوگان بوده است. لذا در مجلس، چنین طرحی به تصویب نرسید.

وزیر کشاورزی آمریکا به نام« تام ویلسیک» در سال ۲۰۱۶ به دونالد ترامپ، اتهاماتی زد؛ مبنی بر این که او قانون لوگان را نقض کرده و روس ها را تشویق کرده تا ایمیل های هیلاری کلینتون را در طول رقابت های انتخاباتی هک کنند.

پیشینه اتهام نقض قانون لوگان در رابطه با ایران 

۴۷ سناتور آمریکایی در سال ۲۰۱۵، اقداماتی که دولت باراک اوباما برای میانجی گر در مذاکرات هسته ای میان ایران و شش قدرت جهانی داشت را در نامه ای سرگشاده به دولت ایران زیر سؤال بردند. هشدار داده شده به ایران، برطبق این نامه، مفاد توافقی بود که باراک اوباما در پی کشفش است و بسیار محدود می باشد؛ همچنین این توافق با خطی بر روی کاغذ، قابل برهم خوردن در دولت بعدی می باشد.

عقیده و باور بسیاری از تحلیل گران اینست که چنین نامه ای نقض قانون لوگان بوده است. وقتی که مذاکره کنندگان هسته ای آمریکا با هم به توافق رسیدند؛ سناتور های جمهوری خواه از این اقدام خشمگین شدند و درخصوص خلل وارد شده بر روند مذاکرات، از طریق این نامه صحبت کردند. هم زمان نامه ای منتشر شد که ۳۲۰ هزار امضاء داشت و میخواست که این ۴۷ سناتور آمریکایی را به جرم نقض قانون لوگان، تحت تعقیب قضایی قرار دهد.

 ادعای ترامپ مبنی بر نقض قانون لوگان توسط یک سناتور

دونالد ترامپ در ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ در حاشیه نشست امنیتی مونیخ، واکنش هایی به دیدار کریس مورفی سناتور دموکرات آمریکایی با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نشان داد و از نظر او نقض قانون لوگان بود.

دونالد ترامپ گفت:من شاهد دیدار سناتور مورفی با ایرانی ها بوده ام. آیا این واقعیت دارد؟ آیا چیزی وجود دارد که من باید بدانم؟ به این دلیل که شاید این نقض قانون لوگان باشد.

برطبق اعلام پایگاه خبری The Federalist آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، سناتور دموکرات ایالت کنتیکت آمریکا به نام کریس مورفی با محمد جواد ظریف، دیداری محرمانه داشته است.

اظهارات سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص دیدار ظریف با کریس مورفی در صفحه توئیترش چنین بود« دکتر ظریف همواره گفته اند که ملاقات با بعضی از اعضای کنگره آمریکا، به تشریح دیدار و دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران و واقعیات منطقه می پردازد. این اقدامات که شامل دیدار با مراکز فکری، نخبگان، مصاحبه و دیدار توجیهی با اصحاب رسانه ها می شود؛ بخشی از دیپلماسی عمومی است.

تاریخچه قانون لوگان,لوگان,قانون لوگان,مذاکره غیر قانونی جرج لوگانقانون لوگان، جلوگیری از تضعیف موضع دولت آمریکا مقابل دولت‌های خارجی میباشد

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش