پنتاگون
به مرکز و مقر فرماندهی وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا ، پنتاگون میگویند که به عنوان نماد نیرو های مسلح ایالات متحده آمریکا محسوب میشود. معمولاً کلمه پنتاگون بعنوان وزارت دفاع مورد استفاده قرار میگیرد. یکی معمار آمریکایی به نام جورج برگ استورم( ۱۸۷۶–۱۹۵۵) توانست این ساختمان را طراحی کند. از آن پس، جان مک شین( پیمانکار فیلادلفیایی) اقدام به ساخت آن نمود و فرآیند ساختش در تاریخ ۱۵ ژانویه ۱۹۴۳ تمام شد. این ساختمان در بین ساختمان های اداری دنیا، بالاترین ظرفیت را دارد و از نظر مساحت طبقات، از بزرگترین ساختمان های دنیا به شمار می رود.
نیروی انسانی و معماری ساختمان
تعداد افراد نظامی و کارمند در پنتاگون، حدود ۲۸۰۰۰ نفر می باشد. این ساختمان نیز دارای حدود ۳۰۰۰ نفر برای خدمات می باشد. این ساختمان، پنج وجه دارد و شامل ۵ طبقه بالای زمین و نیز ۲طبقه زیر زمین می باشد. پنتاگون، ۵ راهرو در هر طبقه دارد که طول این راهرو به ۷۸ کیلومتر می رسد. معنای پنتاگون در زبان یونانی، پنج ضلعی است. پنتاگون از پنج ساختمان به هم چسبیده تشکیل شده است که از آن ها می توان به ستاد نیروی زمینی، ستاد نیروی دریایی، ستاد نیروی هوایی، ستاد کل ارتش و وزارت دفاع اشاره کرد.
دلیل پنج ضلعی بودن پنتاگون
در واقع یک محل ۵ ضلعی برای ساخت ساختمان پنتاگون اختصاص داده شده بود که معماران، چاره ای جز ساختن آن به صورت ۵ ضلعی به دلیل وجود جاده های اطراف این زمین نداشتند. اظهارات روزولت بعد از دیدن طرح ساختمان پنتاگون، چنین بود:” من این طرح را دوست دارم به این دلیل که تاکنون چنین کاری انجام نشده است”.
پنتاگون، سازه ای کاملاً بتنی
طراحی ساختمان پنتاگون به گونه ایست که زیاد بلند نیست به این دلیل که فولاد در دوره ی جنگ جهانی دوم به اندازه ی کافی وجود نداشت. در واقع این سازه کاملاً بتنی است و فرآیند ساخت آن با استفاده از ۶۸۰.۰۰۰ تن شن و ماسه ی رودخانه ی« پتومک» انجام شده است. علاوهبراین به جای بالابر و آسانسور به دلیل کمبود فولاد، از پله های بتنی استفاده شده است و با گذشت زمان، صرفا ۱۱ آسانسور در آن بکار رفت.
اتاق ملاقات فوق سری
عقیده ی اتحاد جماهیر شوروی در طول دوران جنگ سرد، چنین بود که جلسات فوق سری در اتاقی در مرکز ساختمان پنتاگون برگزار می شود؛ به این منظور بر روی این ساختمان، موشک های هسته ایش را متمرکز کرده بود. یک دکه ی ساندویچ فروشی در وسط حیاط ساختمان پنتاگون قرار داشت که معمولاً کارکنان وزارت دفاع ایالات متحده برای صرف ناهار به آن جا می رفتند. از این رو نام« کافه ی مرکز انفجار هسته ای» را برای آن انتخاب کردند.
هکر ۱۵ ساله پنتاگون
یک هکر ۱۵ ساله در طول مدت ۲۱ روز، موفق به هک کردن کامپیوترهای ناسا گردید. وی نیز بعدها توانست کامپیوترهای پنتاگون را هک کند.
حادثه ی ۱۱ سپتامبر
یک هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ شرکت امریکن ایرلاینز در حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ به پنتاگون برخورد کرد.
مختصات بنای پنتاگون
مختصات بنای پنتاگون عبارتست از:
> تمام مساحت زمین:۲٫۴ کیلومتر مربع
> هزینه:۲۲۴۵٬۰۰۰ دلار
> مساحت حیاط مرکزی:۲۰۰۰۰ متر مربع
> پل و پل هوایی:۲۱
> فضای پارکینگ:۲۷۰۰۰۰ متر مربع
> گنجایش:۸۷٬۷۰ ماشین
> هزینه ساختمان مرکزی:۴۹٬۶۰۰٬۰۰۰ دلار
> جمع کل مساحت طبقات:۶۲۰٬۰۰۰ متر مربع
> گنجایش مکعب:۲٬۰۰۰٬۰۰۰ متر مربع
> طول هر دیوار خارجی:۲۸۰ متر
> ارتفاع ساختمان:۲۴ متر
> طول کل راهروها:۲۸ کیلومتر
> پلکان:۱۳۱
> پلکان متحرک:۱۹
> آسانسور:۱۳
> پنجره:۷٬۷۵۴
> مخزن نوشیدنی:۶۹۱
> ساعتهای نصب شده:۴٬۲۰۰
> چراغها:۱۶٬۲۵۰
> تعداد چراغهای جایگزین شده در هر روز :۲۵۰
> مجموع مساحت شیشه:۲۸٬۷۳۲ متر مربع
> کابلهای تلفن:۱۶۰٬۹۳۴ کیلومتر مربع
> تعداد مکالمات تلفنی روزانه:۲۰۰٬۰۰۰
> تعداد نامه هایی که ماهانه توسط پست وزارت دفاع منتقل میشود :۱٬۲۰۰٬۰۰۰
گردآوری: بخش سیاست سرپوش
- 11
- 4