سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۵۰۰۰۵۱

اطلاعاتی درمورد سازمان ملل متحد و تاریخچه آن

سازمان ملل متحد,ارکان سازمان ملل متحد,مجمع عمومی سازمان ملل متحددر سال ۱۹۵۱ میلادی مقر اصلی سازمان ملل متحد در نیویورک مستقر شد
زمانی که ویرانه های جنگ جهانی دوم هم چنان از اروپا تا آفریقا و آسیا گسترده بود، ۵۱ کشور در ۲۴ ماه اکتبر ۱۹۴۵ میلادی منشور ملل متحد را امضا کردند تا نهادی به نام سازمان ملل متحد تاسیس شود. هدف اصلی از تشکیل سازمان ملل متحد رسیدن به هدف بزرگی که صلح جهانی نام دارد، بوده است.

سازمان ملل متحد

سازمان ملل متحد سازمانی بین المللی است که در سال ۱۹۴۵ میلادی تأسیس و جایگزین جامعه ملل که در ده ژانویه ۱۹۲۰ تأسیس شده بود شد. این سازمان توسط ۵۱ کشور تأسیس و در سال ۲۰۱۱ میلادی، ۱۹۳ کشور عضو داشته است. اعضای آن تقریباً شامل همه کشورهای مستقلی می شود که از نظر بین المللی به رسمیت شناخته شده اند. فقط واتیکان، که عضویت در سازمان را نپذیرفته است و چین ملی (تایوان) که عضویتش پس از عضویت جمهوری خلق چین لغو شد، در سازمان ملل متحد عضو نیستند.

تاریخچه سازمان ملل متحد

اصطلاح «ملل متحد» را اولین بار فرانکلین روزولت، رئیس جمهور آمریکا در جریان جنگ جهانی دوم برای اشاره به متفقین به کار برد. نخستین کاربرد رسمی این اصطلاح در بیانیه اول ژانویه ۱۹۴۲ ملل متحد بود که در آن متفقین از مفاد منشور آتلانتیک پشتیبانی و اعلام کرده بودند که از صلح جداگانه با نیرو های محور خودداری خواهند کرد.

اندیشه ایجاد سازمان ملل متحد در کنفرانس های مسکو، قاهره و تهران در سال ۱۹۴۳ دقیقتر شد. از اوت تا اکتبر ۱۹۴۴ نمایندگان آمریکا، شوروی، بریتانیا، فرانسه و جمهوری چین در کنفرانس دامبارتن اوکس در واشینگتن دی. سی، بر روی برنامه های تشکیل سازمان ملل متحد کار کردند. بیشتر بحث های این کنفرانس در خصوص نقش اعضای سازمان و شرایط دعوت از آنها بود. بعد در ماه آوریل ۱۹۴۵ در کنفرانس سان فرانسیسکو تکلیف حق وتو برای پنج عضو شورای امنیت تعیین شد. در آخر در ۲۴ اکتبر ۱۹۴۵ منشور ملل متحد به امضای ۵۰ کشور رسید و سازمان ملل متحد رسماً تشکیل شد.

پیش از تأسیس سازمان ملل متحد، کنفرانس ها و سازمان های بین المللی متعددی برای سامان دادن به بحران ها و جلوگیری از جنگ بین ملت ها تشکیل شده بود؛ من جمله کمیته ی بین المللی صلیب سرخ و کنوانسیون های ۱۸۹۹ و ۱۹۰۷ لاهه.

ساختمان ستاد فعلی سازمان ملل متحد در نیویورک و طی سال های ۱۹۴۹ و ۱۹۵۰ درکنار «ایست ریور» بنا شده است. گروهی از معماران بین المللی طراحی آنرا انجام داده اند. این ستاد بطور رسمی در ۱۹ ژانویه ۱۹۵۱ افتتاح گردید. با وجودیکه مقر اصلی سازمان ملل متحد در نیویورک واقع شده است، نهاد های مهم متعلق به آن در لاهه،  ژنو، وین، مونترال، کپنهاگ، بن و رم دایر شده اند.

شروع فعالیت و نخستین جلسه سازمان ملل متحد

سازمان ملل متحد فعالیت خود را در ۱۹۴۶ میلادی شروع کرد. در ابتدا نشست های سازمان در لندن و ژنو برگزار می شد تا این که در ۱۹۵۱ میلادی مقر اصلی سازمان ملل متحد در نیویورک مستقر شد.

همچنین اولین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با حضور ۵۱ عضو برگزار شد و اولین جلسه شورای امنیت در ۱۷ ژانویه ۱۹۴۶ میلادی در کلیسای وست مینستر لندن برگزار شد. مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نیویورک سیتی را بعنوان میزبان مقر سازمان ملل متحد انتخاب کرد. مکان های مرتبط با سازمان ملل از ساختمان های مقر سازمان ملل متحد در ژنو، وین و نایروبی بعنوان قلمروهای بین المللی در نظر گرفته می شوند. همچنین تریگوه لی وزیر امور خارجه نروژ بعنوان اولین دبیرکل این سازمان انتخاب شد.

آرم سازمان ملل متحد,سازمان ملل متحد,همکاری با سازمان ملل متحدمجمع عمومی سازمان ملل متحد، رکن اصلی و جهانی سازمان ملل متحد است

ارکان سازمان ملل متحد

ارکان سازمان ملل متحد عبارتند از:

- مجمع عمومی

- شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (ECOSOC)

- شورای امنیت

- دبیرخانه سازمان ملل متحد

- شورای قیمومت (از اول نوامبر ۱۹۹۴ فعالیت نمی کند)

- دیوان بین المللی دادگستری

شورای امنیت سازمان ملل متحد,مقر سازمان ملل متحد,سازمان ملل متحدمهم‌ترین هدف سازمان ملل متحد، حفظ صلح و امنیت بین‌المللی بوده است

علاوه بر ۶ رکن اصلی، سازمان ملل متحد نهادها و برنامه های دیگری را هم زیر پوشش دارد. از شناخته شده ترین این نهادها یونسکو، یونیسف، سازمان بهداشت جهانی و کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان است. آنکتاد هم یک رکن فرعی مجمع عمومی سازمان ملل متحد است

سازمان ملل متحد و بروکراسی

سازمان ملل متحد است که از نظام بوروکراسی کار آمدی بهره مند نیست و بیش از حد درگیر بروکراسی شده است. در دهه ۱۹۹۰ آمريکا که پیوسته بزرگ ترين عضو سازمان ملل متحد بوده با اعتراض به همین ناکار آمدی از انجام تعهدات خویش در قبال سازمان سرباز زد و پرداخت دیون خود را مشروط به اصلاحات نمود. در سال ۱۹۴۴ دفتر (OIOS) برای نظارت مؤثر بر بروکراسی سازمان تأسیس شد. مجمع عمومی طرح اصلاح ساختار سازمان ملل متحد را در اختیار دارد که هنوز به تصویب نرسیده است.

حوزه های مرتبط با سازمان ملل متحد

حوزه های مرتبط با سازمان ملل متحد عبارتند از: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی، سازمان بین المللی کار، سازمان بین المللی دریانوردی، آژانس بین المللی انرژی اتمی، هیأت میان دولتی تغییرات آب و هوایی، سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، دادگاه ویژه سیرالئون، اتحادیه بین المللی مخابرات، برنامه مشترک ملل متحد در برابر ایدز، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد، برنامه توسعه سازمان، کمیسیون حقوق تجارت بین الملل، برنامه محیط زیست، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرائم، سازمان آموزشی، صندوق مشارکت جهانی و صندوق توسعه زنان، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر، صندوق جمعیت ملل متحد، کمیساریای عالی پناهندگان، برنامه اسکان بشر و شورای حقوق بشر، صندوق کودکان و سازمان بهداشت جهانی و بسیاری موارد دیگر که همه در راستای تحقق اهداف سازمان ملل متحد (United Nations) کار می کنند و به امید روزی هستند که در دنیا صلحی پایدار ایجاد شود.

سازمان ملل متحد,وظایف مجمع عمومی سازمان ملل متحد,منشور سازمان ملل متحدسازمان ملل متحد در سال ۹۸ میلادی از جایزه صلح نوبل پرده برداری کردند 

گردآوری: بخش سیاست سرپوش  

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش