شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۵۰۰۰۵۱

اطلاعاتی درمورد سازمان ملل متحد و تاریخچه آن

سازمان ملل متحد,ارکان سازمان ملل متحد,مجمع عمومی سازمان ملل متحددر سال ۱۹۵۱ میلادی مقر اصلی سازمان ملل متحد در نیویورک مستقر شد
زمانی که ویرانه های جنگ جهانی دوم هم چنان از اروپا تا آفریقا و آسیا گسترده بود، ۵۱ کشور در ۲۴ ماه اکتبر ۱۹۴۵ میلادی منشور ملل متحد را امضا کردند تا نهادی به نام سازمان ملل متحد تاسیس شود. هدف اصلی از تشکیل سازمان ملل متحد رسیدن به هدف بزرگی که صلح جهانی نام دارد، بوده است.

سازمان ملل متحد

سازمان ملل متحد سازمانی بین المللی است که در سال ۱۹۴۵ میلادی تأسیس و جایگزین جامعه ملل که در ده ژانویه ۱۹۲۰ تأسیس شده بود شد. این سازمان توسط ۵۱ کشور تأسیس و در سال ۲۰۱۱ میلادی، ۱۹۳ کشور عضو داشته است. اعضای آن تقریباً شامل همه کشورهای مستقلی می شود که از نظر بین المللی به رسمیت شناخته شده اند. فقط واتیکان، که عضویت در سازمان را نپذیرفته است و چین ملی (تایوان) که عضویتش پس از عضویت جمهوری خلق چین لغو شد، در سازمان ملل متحد عضو نیستند.

تاریخچه سازمان ملل متحد

اصطلاح «ملل متحد» را اولین بار فرانکلین روزولت، رئیس جمهور آمریکا در جریان جنگ جهانی دوم برای اشاره به متفقین به کار برد. نخستین کاربرد رسمی این اصطلاح در بیانیه اول ژانویه ۱۹۴۲ ملل متحد بود که در آن متفقین از مفاد منشور آتلانتیک پشتیبانی و اعلام کرده بودند که از صلح جداگانه با نیرو های محور خودداری خواهند کرد.

اندیشه ایجاد سازمان ملل متحد در کنفرانس های مسکو، قاهره و تهران در سال ۱۹۴۳ دقیقتر شد. از اوت تا اکتبر ۱۹۴۴ نمایندگان آمریکا، شوروی، بریتانیا، فرانسه و جمهوری چین در کنفرانس دامبارتن اوکس در واشینگتن دی. سی، بر روی برنامه های تشکیل سازمان ملل متحد کار کردند. بیشتر بحث های این کنفرانس در خصوص نقش اعضای سازمان و شرایط دعوت از آنها بود. بعد در ماه آوریل ۱۹۴۵ در کنفرانس سان فرانسیسکو تکلیف حق وتو برای پنج عضو شورای امنیت تعیین شد. در آخر در ۲۴ اکتبر ۱۹۴۵ منشور ملل متحد به امضای ۵۰ کشور رسید و سازمان ملل متحد رسماً تشکیل شد.

پیش از تأسیس سازمان ملل متحد، کنفرانس ها و سازمان های بین المللی متعددی برای سامان دادن به بحران ها و جلوگیری از جنگ بین ملت ها تشکیل شده بود؛ من جمله کمیته ی بین المللی صلیب سرخ و کنوانسیون های ۱۸۹۹ و ۱۹۰۷ لاهه.

ساختمان ستاد فعلی سازمان ملل متحد در نیویورک و طی سال های ۱۹۴۹ و ۱۹۵۰ درکنار «ایست ریور» بنا شده است. گروهی از معماران بین المللی طراحی آنرا انجام داده اند. این ستاد بطور رسمی در ۱۹ ژانویه ۱۹۵۱ افتتاح گردید. با وجودیکه مقر اصلی سازمان ملل متحد در نیویورک واقع شده است، نهاد های مهم متعلق به آن در لاهه،  ژنو، وین، مونترال، کپنهاگ، بن و رم دایر شده اند.

شروع فعالیت و نخستین جلسه سازمان ملل متحد

سازمان ملل متحد فعالیت خود را در ۱۹۴۶ میلادی شروع کرد. در ابتدا نشست های سازمان در لندن و ژنو برگزار می شد تا این که در ۱۹۵۱ میلادی مقر اصلی سازمان ملل متحد در نیویورک مستقر شد.

همچنین اولین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با حضور ۵۱ عضو برگزار شد و اولین جلسه شورای امنیت در ۱۷ ژانویه ۱۹۴۶ میلادی در کلیسای وست مینستر لندن برگزار شد. مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نیویورک سیتی را بعنوان میزبان مقر سازمان ملل متحد انتخاب کرد. مکان های مرتبط با سازمان ملل از ساختمان های مقر سازمان ملل متحد در ژنو، وین و نایروبی بعنوان قلمروهای بین المللی در نظر گرفته می شوند. همچنین تریگوه لی وزیر امور خارجه نروژ بعنوان اولین دبیرکل این سازمان انتخاب شد.

آرم سازمان ملل متحد,سازمان ملل متحد,همکاری با سازمان ملل متحدمجمع عمومی سازمان ملل متحد، رکن اصلی و جهانی سازمان ملل متحد است

ارکان سازمان ملل متحد

ارکان سازمان ملل متحد عبارتند از:

- مجمع عمومی

- شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (ECOSOC)

- شورای امنیت

- دبیرخانه سازمان ملل متحد

- شورای قیمومت (از اول نوامبر ۱۹۹۴ فعالیت نمی کند)

- دیوان بین المللی دادگستری

شورای امنیت سازمان ملل متحد,مقر سازمان ملل متحد,سازمان ملل متحدمهم‌ترین هدف سازمان ملل متحد، حفظ صلح و امنیت بین‌المللی بوده است

علاوه بر ۶ رکن اصلی، سازمان ملل متحد نهادها و برنامه های دیگری را هم زیر پوشش دارد. از شناخته شده ترین این نهادها یونسکو، یونیسف، سازمان بهداشت جهانی و کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان است. آنکتاد هم یک رکن فرعی مجمع عمومی سازمان ملل متحد است

سازمان ملل متحد و بروکراسی

سازمان ملل متحد است که از نظام بوروکراسی کار آمدی بهره مند نیست و بیش از حد درگیر بروکراسی شده است. در دهه ۱۹۹۰ آمريکا که پیوسته بزرگ ترين عضو سازمان ملل متحد بوده با اعتراض به همین ناکار آمدی از انجام تعهدات خویش در قبال سازمان سرباز زد و پرداخت دیون خود را مشروط به اصلاحات نمود. در سال ۱۹۴۴ دفتر (OIOS) برای نظارت مؤثر بر بروکراسی سازمان تأسیس شد. مجمع عمومی طرح اصلاح ساختار سازمان ملل متحد را در اختیار دارد که هنوز به تصویب نرسیده است.

حوزه های مرتبط با سازمان ملل متحد

حوزه های مرتبط با سازمان ملل متحد عبارتند از: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی، سازمان بین المللی کار، سازمان بین المللی دریانوردی، آژانس بین المللی انرژی اتمی، هیأت میان دولتی تغییرات آب و هوایی، سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، دادگاه ویژه سیرالئون، اتحادیه بین المللی مخابرات، برنامه مشترک ملل متحد در برابر ایدز، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد، برنامه توسعه سازمان، کمیسیون حقوق تجارت بین الملل، برنامه محیط زیست، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرائم، سازمان آموزشی، صندوق مشارکت جهانی و صندوق توسعه زنان، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر، صندوق جمعیت ملل متحد، کمیساریای عالی پناهندگان، برنامه اسکان بشر و شورای حقوق بشر، صندوق کودکان و سازمان بهداشت جهانی و بسیاری موارد دیگر که همه در راستای تحقق اهداف سازمان ملل متحد (United Nations) کار می کنند و به امید روزی هستند که در دنیا صلحی پایدار ایجاد شود.

سازمان ملل متحد,وظایف مجمع عمومی سازمان ملل متحد,منشور سازمان ملل متحدسازمان ملل متحد در سال ۹۸ میلادی از جایزه صلح نوبل پرده برداری کردند 

گردآوری: بخش سیاست سرپوش  

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش