چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۰۰۰۰۳۴

درمورد اجلاس داووس و تاریخچه ی آن بیشتر بدانید!

اجلاس داووس,عکس اجلاس داووس,مجمع جهانی اقتصاداجلاس داووس ساختاری غیر دولتی دارد و با حمایت حدود هزار شرکت بزرگ جهان تشکیل شده است
اجلاس داووس یکی از سازمان های بزرگ اقتصادی سوئیس است. داووس نام منطقه ای سرد و کوهستانی در سوئیس است که به دلیل برگزاری اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد در آن به یکی از کانون های رسانه ای مهم دنیا تبدیل شده است.

اجلاس داووس

داووس نام تفرجگاهی کوهستانی در سوئیس است که از ۵ دهه قبل به میزبان سالانه مجمع جهانی اقتصاد بدل شده است. اجلاس داووس ساختاری غیر دولتی دارد و با حمایت حدود هزار شرکت بزرگ جهان تشکیل شده و در جریان برگزاری آن موثرترین افراد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جهان گردهم می آیند و ضمن بررسی بحران های جاری جهان، سعی می کنند تا برای بهبود اوضاع و اصلاح روندها طرحی نو دراندازند.

پیشینه اجلاس داووس

مجمع جهانی اقتصاد برای نخستین بار در ژانویه سال ۱۹۷۱ و در شهر داووس توسط کلاوس شواب به عنوان جایی برای تجمع رهبران اقتصادی و سرمایه داران اروپایی راه اندازی شد. شواب که در آن زمان در دانشگاه ژنو تدریس میکرد، داووس را برای جمع شدن اقتصاددانان، سیاستمداران، صاحبان سرمایه، نظریه پردازان و هنرمندان انتخاب کرد. ایدهٔ اصلی اجلاس داووس این بود که این افراد در یکجا جمع شوند تا دربارهٔ مسائل روزِ اروپا تبادل نظر کنند. او سپس «مجمع مدیریت اروپا» که یک سازمان غیرانتفاعی بود را در ژنو راه اندازی کرد و با کمک این مجمع، سران تجاری و صنعتی اروپا را هر ساله در ماه ژانویه به داووس فرا می خواند. سپس برگزاری جلسات منطقه ای در کشورهای مختلف دنیا پس از برگزاری اجلاس سالانه داووس به برنامهٔ کاریِ این مجمع افزوده شد.

ایران در اجلاس داووس,اجلاس داووس,منتقدان اجلاس داووساجلاس داووس در ژانویه سال ۱۹۷۱ توسط کلاوس شواب راه اندازی شد

رویدادهای سال ۱۹۷۳ میلادی — از جمله جنگ یوم کیپور و از هم پاشیدن سیستم برتن وودز — باعث شد که اجلاس داووس به جای تمرکز بر مسائل مدیریتی، نگاه خود را به مشکلات سیاسی و اقتصادی روز معطوف کند و یک سال بعد، برای اولین بار رهبران سیاسی جهان هم به داووس دعوت شدند. از سال ۱۹۷۹ مجمع مدیریت جهانی انتشار گزارش رقابت اقتصادی جهانی را نیز بر عهده گرفت ولی در سال ۱۹۸۷ «مجمع مدیریت اروپا» به «مجمع اقتصاد جهانی» تغییر نام داد و با توسعۀ حوزۀ کاریِ خود سعی کرد اختلافات و معضلات جهانی را با ایجاد یک پلتفُرم بین المللی حل کند.

اهمیت اجلاس داووس

در مورد اهمیت اجلاس داووس اتفاق نظر وجود ندارد. منتقدان مجمع جهانی اقتصاد، با اشاره به نتایج محدود چنین نشستی در سالیان قبل نسبت به اهمیت برگزاری آن ابراز شک می کنند. این در حالیست که به عقیده کلاوس شواب، بنیانگذار این نشست، اهمیت این اجلاس در ایجاد امکان دیالوگ بین رهبران و نمایندگان اقتصادی و کنشگران مدنی و دانشمندان است. وی می گوید برگزاری این اجلاس تضمینی برای ایجاد جهانی بهتر نیست، ولی حداقل امکانی برای بهتر کردن جهان است.

پیشینه اجلاس داووس,معرفی اجلاس داووس,اجلاس داووسحضور مقامات ایرانی در اجلاس داووس بطور رسمی از سال ۲۰۰۴ شروع شد

شرکا و اعضای اجلاس داووس چه کسانی هستند؟

اعضای اجلاس داووس یک گروه ۱۰۰ نفره چند ملیتی بزرگ مثل گروه آ ب ب، نستله، بارکلیز، کردیت سوئیس، دیلویت، دویچه بانک و گوگل هستند که علاوه بر شرکت در تصمیم گیری ها، بخش اعظم بودجه مورد نیاز مجمع را فراهم می کنند. نمایندگان دولت ها و افرادی مانند مشاهیر، روزنامه نگاران، رهبران مذهبی و فعالان نیز به داووس دعوت می شوند.

چرا جلسه سالانه داووس از چنین شهرتی برخوردار است؟

اجلاس داووس ۳ هزار رهبر سیاسی، تجاری، اجتماعی، علمی و رسانه ای را از بیش از ۱۱۰ کشور جهان برای بحث در خصوص مناسب ترین موضوعات در دستور کار جهانی گرد هم می آورد. در واقع مجمع جهانی اقتصاد خود را متعهد به «بهبود جهان» می داند. طی آنکه تنها ۲۴ درصد شرکت کنندگان، زن هستند.

دلایل انتقاد از اجلاس داووس چیست؟

منتقدان مجمع جهانی اقتصاد این نشست را "کلوپ بازرگانان ثروتمند" می دانند که اهداف خوبی دارد ولی صرفا به علایق خود اهمیت می دهد و در داووس به صورت خصوصی فعالیت می کند. بعضی از منتقدان، اجلاس داووس را مروج جهانی شدن می دانند که به گفته آن ها باعث افزایش فقر شده و محیط زیست را نابود کرده است.

نقش آفرینی های بین المللی

در سال ۱۹۸۸ میلادی رهبران ترکیه و یونان «بیانیه داووس» را برای جلوگیری از جنگ امضا کردند. یک سال بعد، نخستین دیدار سیاستمداران دو کشورِ کره در سطح وزیران در همین شهر برگزار شد. در همان سال، نخستین صحبت ها در مورد اتحاد آلمان شرقی و غربی هم در اجلاس داووس صورت گرفت. در سال ۱۹۹۴ میلادی، یک بارِ دیگر داووس میزبان چهره هایی بود که کمتر در کنار هم دیده می شدند. در آن سال یاسر عرفات (رهبر سازمان آزادی بخش فلسطین) و شیمون پرز (وزیر امور خارجۀ وقت اسرائیل) به توافق اولیه دربارۀ غزه و اریحا دست پیدا کردند.

اجلاس داووس,اعضای اجلاس داووس,اهمیت اجلاس داووسایدهٔ اجلاس داووس این بود که افراد مشهور در یکجا جمع شوند و دربارهٔ مسائل روزِ اروپا تبادل نظر کنند

البته رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، در اجلاس داووس در سال ۲۰۰۹ میلادی صحنه ای فراموش نشدنی بوجود آورد. اردوغان در آن هنگام نخست وزیر ترکیه بود و در میانۀ جلسه صحبت با شیمون پرز، رئیس جمهوری وقت اسرائیل، اجلاس را ترک کرد و گفت: گُمان نمی کند دیگر پا به این اجلاس بگذارد.

در سال های گذشته و با شدت گرفتن بحران اقتصادی در اروپا، اجلاس داووس یک بار دیگر سَمت و سوی اقتصادی بیشتری گرفت و بیش از قبل بر مشکلات اقتصادی و تجاری دنیای غرب متمرکز شد، چنان که موضوع اصلی اجلاس داووس در سال ۲۰۱۵ میلادی هم به این اتفاق ها اختصاص داشت.

کارنامه حضور ایران در اجلاس داووس

حضور مقامات ایرانی در اجلاس داووس بطور رسمی از سال ۲۰۰۴ و با سفر سیدمحمد خاتمی به کشور سوئیس آغاز شد. در آن زمان ایران بعنوان بانی نظریه گفتگوی تمدن ها در دنیا مشهور بود و غرب نیز علاقمند به حضور خاتمی در این اجلاس و معرفی این اندیشه از طرف یک کشور اسلامی بود.

گرچه در دوران ریاست جمهوری کریم خان زند، او در هیچ کدام از اجلاس های داووس حضور نیافت اما در سال ۱۳۸۶ مجتبی ثمره هاشمی مشاور ارشد احمدی نژاد در اجلاس داووس حضور یافت که البته مهم ترین مسأله ای که در این سفر مطرح شده بود بحث غنی سازی و فعالیت های هسته ای ایران بود. در سال ۱۳۸۸ نیز منوچهر متکی وزیر وقت امور خارجه ایران در اجلاس داووس شرکت کرد و در دیدارهای گوناگون خود بر ضرورت حل و فصل موضوع فعالیت های صلح آمیز هسته ای و حق ایران برای ادامه آن تأکید کرد. سفر مقامات ایرانی به داووس در دولت یازدهم نیز ادامه یافت و محور اصلی گفتگوهای آنها مسائل هسته ای ایران بود.

اجلاس داووس,عکس اجلاس داووس,پیشینه اجلاس داووساجلاس داووس، محلی برای نشان دادن اعتراض به سیاست‌های دولتمردان به‌شمار می‌رود

گردآوری: بخش سیاست سرپوش

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش