سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۰۹:۳۰ - ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۴۶۲۳
اندیشه سیاسی

فمینیسم چه‌کاری می‌تواند برای پسران انجام دهد؟

فمینیسم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,تحلیل سیاسی
با اینکه فمینیسم این روزها به‌ عنوان یک جنبش اجتماعی قدرتمند شناخته می‌شود و یکی از موضوعات سیاسی جنجالی است، اما در جهان به‌ طور هم ‌زمان شاهد افزایش زن‌ستیزی نیز هستیم.

به گزارش میدان، درحالی‌که زنان مشغول مبارزه هستند، به سمت ادارات می‌دوند و رکوردهای جدیدی از برابری جنسیتی را به نام خود ثبت می‌کنند، هم‌زمان شاهد ظهور نسل جوانی از مردان غالباً سفیدپوست بنیادگرا هستیم که مشکلات خود را ناشی از پیشرفت زنان می‌دانند.

 

چه خشم مردان جوان که تصور می‌کنند به لحاظ جنسی حقی بر زنان دارند یا بر اساس کلیشه‌های متداول ویژگی‌هایی مانند قدرت و خشونت را به «مرد واقعی» بودن نسبت می‌دهند را تروریسمی زن‌ستیزانه بدانیم یا ندانیم، اما هیچ‌گاه این اندازه مشخص نبوده است که مردان این روزها نیاز مبرمی به مداخله دارند.

 

اگرچه فمینیست‌ها همیشه اذعان داشته‌اند که پسران نیز با ساختاری مردسالارانه مواجه هستند اما نتوانسته‌اند در ساختن ساختاری مشابه با آنچه برای دختران برپا کرده‌اند برای پسران نیز موفق عمل کنند. اگر می‌خواهیم از جنسیت‌زدگی مردان جلوگیری کنیم باید این روند و این بی‌توجهی را متوقف کنیم.

 

یکی از بزرگترین موفقیت‌های فمینیسم، ایجاد فرهنگی جایگزین برای زنان و دختران است که در جریان اصلی با تمام محدودیت‌های ساختاری آن زندگی می‌کنند؛ به‌عنوان مثال جایگزینی «جنبش نگاه مثبت به بدن» به‌جای جریانی که خواهان القای استانداردهای غیرواقعی زیبایی به زنان و دختران است. هنگامی‌که زنان با نگاه سنتی رسانه‌ها به خود مواجه می‌شوند، می‌توانند وبلاگ‌ها و مجلات فمینیستی را جایگزین آن رسانه‌ها کنند. دانشجویان دختری که دارای سوال‌های انتقادی در خصوص مباحث جنسیتی هستند، می‌توانند در رشته‌های مرتبط با مطالعات زنان به تحصیل خود ادامه دهند.

 

برای دختربچه‌ها ده‌ها فضای مجازی یا حقیقی، از کمپین‌های شبکه‌های اجتماعی گرفته تا انجمن‌های برابری جنسیتی پس از مدرسه، وجود دارد تا بتوانند جایگزینی برای ساختار جنسیت‌زده‌ای بیابند که در آن زندگی می‌کنند اما برای پسران و مردان جوان هیچ فرهنگ جایگزینی وجود ندارد.

 

همان‌طور که «ساراریچ» اخیراً در نشریه آتلانتیک نوشته است: «درحالی‌که جامعه به دختران تصویر متفاوتی از آنچه می‌توانند از زندگی انتظار داشته باشند ارائه می‌دهد اما برای پسران در گروه‌ها و رده‌های مختلف برای چگونه زیستن در جهان آلترناتیوی ارائه نمی‌شود.»

 

این شکاف موجب شده است پسران مستعد پذیرش باورهای ضد زن شوند و به سمت گروه‌های افراطی جذب شوند که علیه زنان فعالیت می‌کنند. مثلاً در سال‌های گذشته شاهد ظهور مرد جوان آمریکایی یا استاد دانشگاه و فیلسوفی کانادایی در یوتیوب بودیم که دانشجویان را به این چالش فرامی‌خواند که باید مردان را سرپرست و مسئول دانست زیرا آن‌ها بهتر و شایسته‌تر از زنان هستند! یا مردی این ادعا را مطرح کرده است که اگر زنان در محیط کارشان آرایش نکنند، آزار جنسی می‌تواند تبدیل به معضل نشود یا با توقف اجبار تک‌همسری می‌توان از گسترش مردانی جلوگیری کرد که به دلیل سرکوب نیازهای‌شان دست به قتل می‌زنند.‌ او همچنین ادعا داشته است که چگونه زنان به سمت مردان خشونت‌گر تمایل دارند!

 

انجمن‌ها و گروه‌های مجازی ضد‌زن، مشاوره‌های خطرناکی به مردان جوانی می‌دهند که تحت‌فشار جنسی هستند (‌مردانی که از زنانی که به آن‌ها تمایل داشته‌اند پاسخ نه شنیده‌اند). به آن‌ها می‌گویند «مهم نیست توقعات‌شان در روابط جنسی که می‌خواهند داشته باشند چه قدر بد و نادرست است!» این گروه‌ها به پسران جوان القاء می‌کنند همه مشکلات ناشی از آزادی زنان است. اگر آن‌ها حق انتخاب نداشتند، مردان می‌توانستند با هر زنی که می‌خواهند رابطه جنسی داشته باشند و از آن‌ها نه نشنوند. برخی از پسران و مردان جوان این صفحات را جستجو می‌کنند نه به خاطر اینکه آن‌ها ذاتاً از زنان متنفر هستند یا آن‌ها را در جایگاهی پایین‌تر از خود می‌دانند، بلکه بسیاری از آن‌ها عضو این گروه‌ها می‌شوند چون افسرده‌اند و جوابی برای سوال‌هایی که آن‌ها را گیج کرده است پیدا نکرده‌اند. مثلاً مرد جوانی در صفحه شخصی خود توضیح می‌دهد چگونه به عضویت انجمن‌های اینچنینی در محیط‌های مجازی درآمده است.

 

او می‌گوید «من بسیار تنها بودم و تا سن ۱۷ سالگی هیچ رابطه جنسی‌ای را تجربه نکرده بودم.» واقعیت این است باورهای فمینیستی می‌تواند به مردان نیز کمک کند. این باورها می‌تواند به مردان بیاموزد چگونه جواب نه شنیدن و احترام به آن می‌تواند مردان را قدرتمند سازد و یا چگونه آموختن این باورها می‌تواند به شکسته شدن سکوت مردان در ارتباط با خشونت‌های جنسی که روبه‌رو می‌شوند منجر شود. پسران به فرهنگی که برای دختران‌مان ساختیم، نیاز دارند. نظریه غیرقابل‌انکار فمینیستی وجود دارد که می‌گوید با وجود این‌که اینکه درصد زیادی از مردان سفیدپوست در رده‌های بالای مدیریتی و تصمیم‌گیری هستند اما فرهنگ‌سازی در خصوص پسران را از دست داده‌ایم.

 

واقعیت این است که مردان به لحاظ اقتصادی و فرهنگی دارای قدرت بیشتری نسبت به زنان هستند؛ از دیگر سو اغلب مردان در محاصره الگوهایی هستند که موجب تشدید و تقویت نقش‌های جنسیتی در آن‌ها می‌شود بدون اینکه به آن‌ها نشان دهد این نقش‌های سنتی به چه میزان برای خود مردان و پسران می‌تواندآسیب‌زا باشد.

 

به گزارش نیویورک تایمز، فمینیست‌ها برای مدت‌های طولانی بر موضوعاتی چون حق تولیدمثل آزاد، توقف آزار و اذیت جنسی و خشونت علیه زنان متمرکز شده‌اند؛ موضوعاتی که زنان در شکل‌گیری آن‌ها نقشی نداشته‌اند و مردان هستند که آن‌ها را به وجود آورده‌اند. واقعیت این است تا وقتی ما با این موضوع دست‌به‌گریبان هستیم که چگونه زن‌ستیزی را کاهش دهیم و تا وقتی‌که از رشد مردان و پسرانمان در خصوص آگاهی جنسیتی مطمئن نشویم، نمی‌توانیم به آزادی و برابری زنان امیدوار باشیم.

 

 

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش