جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۱۸ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۳۲۲۹
نجوم و فضا

جدیدترین تصاویر فضاپیمای ناسا از سطح سنگی سیارک بنو

سطح سنگی سیارک بنو,سیارک بنو
فضاپیمای فضاپیمای اسیریس- رکس (OSIRIS- Rex) ناسا در سفر برای کاوش و بررسی سیارک بنو توانست ساختار زره ای و سنگی سطح سیارک بنو (Bennu) را رصد کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اس تی دی،" اسیریس- رِکس" یک ماموریت برنامه ریزی شده ناسا برای بررسی سیارک و بازگرداندن نمونه است. پرتاب این پروژه در هشتم سپتامبر ۲۰۱۶ بدون تاخیر انجام شد. ماموریت ۸۰۰ میلیون دلاری "اسیریس- رکس" در سال ۲۰۱۶ آغاز شد و این کاوشگر در ماه دسامبر ۲۰۱۸ به سیارک" بنو" رسید. کاوشگر" اسیریس- رکس" در روز ۱۰ مه (۲۰ اردیبهشت ماه) سفر ۲.۳ میلیارد کیلومتری خود را به زمین آغاز کرد و کپسول حاوی نمونه ها در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۳ در صحرای یوتا فرود خواهد آمد.

قرار است کاوشگر "اسیریس- رکس" در این ماموریت، یک نمونه برگرفته از سیارک "بنو" که یک سیارک کربنی است را در سال ۲۰۲۳ برای تجزیه و تحلیل دقیق با خود به زمین بیاورد. انتظار میرود بررسی این مواد دانشمندان را قادر به یادگیری بیشتر در مورد زمان پیش از شکل گیری و تکامل منظومه شمسی ، مراحل اولیه شکل گیری زمین و منبع ترکیبات آلی که منجر به پیدایش زندگی در زمین شده است، کند." اسیریس- رکس" در صورت موفقیت، اولین فضاپیمای ایالات متحده خواهد بود که مأموریت بازگرداندن نمونه از یک سیارک‌ (Asteroid) را انجام داده است.

سیارک "بنو" با نام علمی "۱۰۱۹۵۵ بنو" یکی از" سیارک های آپولو" (یک گروه از سیارک های نزدیک به زمین) است که کشف آن توسط پروژه"لینیر" یا "بررسی سیارک های نزدیک به زمین لینکلن "(LINEAR) در ۱۱ سپتامبر ۱۹۹۹ صورت گرفت. این سیارک به صورت بالقوه برای زمین یک سیارک برخوردی به حساب می آید. سیارک "بنو" دارای قطر متوسط حدود ۴۹۲ متر و بطور گسترده با رادار رصدخانه آرسیبو و رصدخانه های سیاره ای و مرکز شبکه فضای دوردست گلدستون رصد می شود.

" اُسیریس- رکس" در سپتامبر ۲۰۲۳ با نزدیک شدن به زمین کپسول نمونه خود را به سمت زمین پرتاب می کند که وارد جو می شود و سازمان ناسا امیدوار است بدون مشکل در محل مورد نظر در یوتا فرود بیاید. طبق مشاهدات اخیر فضاپیمای اسیریس- رکس ناسا، سطح پوشیده از تخته سنگ سیارک بنو از آن دربرابر برخوردهای کوچک شهاب سنگ ها محافظت می کند.

" ادوارد بو بیرهاوس"( Edward( Beau) Bierhaus) از لاکهید مارتین اسپیس و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: این مشاهدات بینش جدیدی در مورد چگونگی واکنش سیارک هایی مانند بنو به برخوردهای پرقدرت ارائه می دهد.

بنو یک سیارک قلوه سنگ مانند است و این به آن معنا است که از بقایای یک سیارک بسیار بزرگ تر که در اثر برخورد باستانی از بین رفته، تشکیل شده است. سپس قطعات حاصل از برخورد تحت گرانش ضعیف خود به هم پیوستند و بنو را تشکیل دادند.

محققان از مجموعه داده های جهانی بی سابقه و با وضوح بالا برای بررسی دهانه ها در بنو استفاده کرد:تصاویر مجموعه دوربین اسیریس- رکس و داده های ارتفاع سطح (توپوگرافی) از ارتفاع سنج لیزری اسیریس- رکس که یک ابزار لیزری (lidar) است، به دست آمده است.

"دیوید ترنگ" (David Trang) از دانشگاه هاوایی در مانوآ، هونولولو یکی از نویسندگان مطالعه گفت: اندازه گیری دهانه ها و جمعیت آن ها در بنو فوق العاده هیجان انگیز بود. ما در بنو چیزی منحصر به فرد برای اجسام کوچک و صخره ای کشف کردیم که دانش ما را در مورد برخوردها گسترش داد.

دانشمندان سیاره شناسی میتوانند سن سطوح را با اندازه گیری فراوانی و اندازه دهانه ها تخمین بزنند. دهانه های برخوردی در طول زمان انباشته میشوند، بنابراین سطحی با دهانه های زیاد قدیمی تر از سطحی با دهانه های کم است. همچنین، اندازه دهانه به اندازه برخورد بستگی دارد و برخوردهای بزرگتر معمولاً دهانه های بزرگ تری ایجاد می کنند. از آنجایی که شهاب سنگ (Meteorite) های کوچک بسیار فراوان تر از شهاب سنگ های بزرگ هستند، اجرام آسمانی مانند سیارک ها معمولاً دهانه های کوچک تر بسیار بیشتری نسبت به بزرگ ترها دارند.

سطح سنگی سیارک بنو,سیارک بنو

دهانه های بزرگ تر بنو از این الگو پیروی می کنند و با افزایش اندازه آن ها، تعداد دهانه ها کاهش می یابد. با این حال، برای دهانه های کوچک تر از حدود ۶.۶ تا ۹.۸ فوت (حدود ۲ تا ۳ متر) قطر، این الگو برعکس است و با کاهش اندازه دهانه ها تعداد دهانه ها نیز کاهش میابد. این نشان می دهد که اتفاقی غیرعادی در سطح بنو در حال رخ دادن است.

محققان فکر می کنند که سنگ های فراوان بنو مانند یک سپر عمل می کنند و از ایجاد دهانه های حاصل از برخورد شهاب سنگ های کوچک جلوگیری می کنند. در عوض، این برخوردها به احتمال زیاد سنگ ها یا تراشه ها را از هم جدا کرده و آنها را می شکند. همچنین، برخی از برخوردها که از میان صخره ها عبور می کنند، دهانه های کوچک تری نسبت به هنگامی که سطح بنو با ذرات کوچک تر و یکنواخت تری مانند ماسه ساحل پوشانده شده بود، ایجاد می کنند.

ابیرهاوس گفت: این فعالیت باعث می شود که سطح بنو تغییر کند. جابجایی یا از هم گسیختگی یک یا گروه کوچکی از تخته سنگ ها در اثر یک برخورد کوچک احتمالا یکی از سریع ترین فرآیندهایی است که در سطح یک سیارک رخ می دهد. در بنو، این باعث می شود که سطح آن چندین برابر جوان تر از بخش داخلی آن بنظر برسد.

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش