نتایج یافته های جدید ستاره شناسان نشان از یک غافلگیری شگفت انگیز دارد. بر این اساس اعلام شد فضاپیمای OSIRIS- REx ناسا هنگام برخورد با سیارک Bennu در سال ۲۰۲۰ با نکته ای بسیار جالب در سطح این سیارک مواجه شده است.
به گزارش سیناپرس، نتایج بررسی های انجام شده روی سیارک بنو نشان می دهد سطح این سیارک ان طور که محققان انتظار داشتند و بر اساس تصاویر به نظر می رسید ، نبود. ناسا پس از تجزیه و تحلیل داده های این کاوشگر اعلامکرد که اگر بنو به محض جمع آوری نمونه های غبار و سنگ از سطح این سیاره جدا نمی شد، در درون سیارک (Asteroid) فرو می رفت، زیرا سطح آن مانند یک باتلاق و از جنس ماده ای نیمه جامد نیمه مایع است.
موضوع فوق به این دلیل است که سطح Bennu از ذراتی غیر متراکم تشکیل شده است که با پیوندی غیر محکم به یکدیگر متصل شده اند و اگر فردی روی سطح سیارک قدم بگذارد، مانند گودالی از توپ های پلاستیکی شبیه به توپ های پلاستیکی موجود در استخرهای توپ بازی کودکان در آن فرو می رود.
کوین والش، یکی از اعضای تیم علمی OSIRIS- REx از موسسه تحقیقاتی جنوب غربی مستقر در سن آنتونیو، درباره پدیده فوق می گوید: ما فضای خالی زيادي در سطح این سیارک پیدا کردیم و در واقع ساختار این سیارک مطلقا متراکم نیست. آزمایش تلسکوپ، عمیق ترین تصاویر گرفته شده از کیهان تا کنون را ثبت کرد.
به گفته دانته لورتا (Dante Lauretta)، محقق اصلی پروژه OSIRIS- REx، پیش بینی های ما در مورد سطح این سیارک کاملا اشتباه بود. پس از فرود فضاپیمای OSIRIS- REx روی بنو و برداشتن نمونه ای از سطح آن، دانشمندان از تصاویر نزدیک چشمگیر این سیارک شگفت زده شدند. به گفته لورتا، آن ها دیوار بزرگی را دیدند که از محل نمونه بیرون می آمد.
به گفته ران بالوز، دانشمند پروژه OSIRIS- REx مستقر در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز در مریلند، زمانی که پیشران فضا پیما (Spacecraft) برای بلند کردن آن شلیک شد، این کاوشگر در حال فرو رفتن در داخل سیارک بود.
به گفته سازمان ناسا، اطلاعات جمع آوری شده از مأموریت بنو به دانشمندان کمک می کند تا مشاهدات از راه دور سایر سیارک ها را بهتر تفسیر کرده و روش هایی را برای محافظت از زمین در برابر برخورد سیارک ها توسعه دهند.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Science and Science Advances منتشر شده است.
- 14
- 5