مریخ نورد استقامت (Perseverance) ناسا که در نقطه عطف اکتشافات خود قرار دارد تا به حال هفت بار در سیاره سرخ اکسیژن تولید کرده است. این موضوع نویدبخش بازدیدهای آینده انسان از مریخ است.
به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، مریخ نورد استقامت سازمان ناسا پس از فرود بر سطح مریخ اولین نفس خود را کشید البته این کار را با استفاده از یکی از تجهیزاتش انجام داد.
"آزمایش استفاده از منابع اکسیژن در محل مریخ" یا به اختصار انگلیسی "MOXIE" ابزار کوچکی در مریخ نورد استقامت است که برای تبدیل دی اکسید کربن، که حدود ۹۶ درصد از جو مریخ را تشکیل می دهد به اکسیژن قابل تنفس، طراحی شده است. اکسیژن برای مأموریت های انسانی به مریخ اهمیت زیادی دارد. از فوریه سال ۲۰۲۱، این دستگاه هفت بار کار کرده و هر بار حدود ۰.۲ اونس(۶ گرم) اکسیژن در ساعت تولید کرده است. قابلیت های این دستگاه با توانایی درختان کوچک بر روی زمین برابری می کند. این سیستم به رهبری محققان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) ساخته شده است.
جفری هافمن (Jeffrey Hoffman)، معاون پژوهشی پروژه MOXIE در موسسه فناوری ماساچوست و فضانورد سابق سازمان ناسا، می گوید: برای نخستین بار ما استفاده واقعی از منابع روی سطح یک سیاره دیگر و تبدیل آنها از نظر شیمیایی به ترکیبی که برای یک مأموریت انسانی مفید است، را نمایش دادیم.
MOXIE در حال حاضر در هر چهار فصل مختلف مریخ، چه در روز و چه در شب، فعالیت کرده است. محققان انتظار دارند که نسخه ای از این ابزار که تقریباً ۱۰۰ برابر بزرگ تر از MOXIE است بتواند به طور بالقوه اکسیژن قابل تنفس برای فضانوردان آینده را که از سیاره سرخ بازدید می کنند تامین کند. اگر کاوشگران نتوانند اکسیژن موردنیاز خود را در مریخ (Mars) بسازند، ذخایری که از زمین برده می شود فضای با ارزش زیادی را در یک فضاپیما اشغال می کند.
علاوه بر این، محصولات MOXIE میتوانند به عنوان ماده ای برای سوخت موشک مورد استفاده قرار گیرند تا اطمینان حاصل شود که ماموریت به مریخ یک طرفه نیست. یک موشک برای پرتاب انسان از مریخ به ۳۳ تا ۵۰ تن (۳۰ تا ۴۵ تن متریک) پیشران اکسیژن مایع نیاز دارد.
تحقیقات این تیم روز چهارشنبه (۳۱ اوت) در مجله "Science Advances" منتشر شد.
- 17
- 5