سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۳۵ - ۰۳ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۰۱۵۸
نجوم و فضا

احتمال برخورد سیارک‌ها با زمین چقدر جدی است؟

برخورد سیارک با زمین,احتمال برخورد سیارک‌ها با زمین
پژوهش جدیدی که در مورد سیارک‌ها انجام شده است، نشان می‌دهد که زمین بیش از آنچه پیشتر تصور می‌شد، در معرض برخورد سیارک‌ها قرار دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از ساینس، شانس بقای بشریت در وهله اول، در یک چیز خلاصه می شود و آن احتمال برخورد یک سنگ فضایی غول پیکر به زمین است که شاید سرنوشت دایناسورها را برای ما رقم بزند. یکی از راه های در امان ماندن از این خطر، بررسی اندازه دهانه های برخوردی بزرگ است که اخیرا در زمین شکل گرفته اند. «جیمز گاروین» (James Garvin)، دانشمند ارشد «مرکز پرواز فضایی گادرد» (GSFC) ناسا گفت: پژوهش جدید ما نشان می دهد سیارک ها بزرگ تر از چیزی هستند که پیشتر تصور می شد و این بدان معناست که زمین بیشتر در معرض خطر برخوردهای شدید قرار دارد.

گاروین و همکارانش با استفاده از کاتالوگ جدیدی از تصاویر ماهواره ای با وضوح بالا، حلقه های بزرگی را در اطراف سه دهانه برخوردی و یک دهانه احتمالی با قدمت یک میلیون سال یا کم تر شناسایی کردند. از نظر گاروین، حلقه ها نشان می‌دهند که دهانه ها ده ها کیلومتر گسترده تر هستند و رویدادهای خشونت آمیزتری را نسبت به آنچه دانشمندان پیشتر تصور می کردند، به همراه دارند.

اگر گاروین درست بگوید، هر ضربه منجر به وقوع انفجاری حدود ۱۰ برابر خشونت بارتر از بزرگ ترين بمب هسته ای تاریخ خواهد شد. حتی اگر این ضربه ها به اندازه ضربه ای که دایناسورها را از بین برد ویرانگر نباشند، باز هم آب وهوای جهان را مختل خواهند کرد و باعث انقراض محلی خواهند شد.

همان طور که خود گاروین اعتراف می کند، این یک ادعای خارق العاده است. وی افزود: ما چیزی را ثابت نکرده ایم.

بدون انجام دادن بررسی میدانی برای پشتیبانی از نتایج، پژوهشگران در مورد دایره هایی که گاروین و همکارانش روی نقشه ها ترسیم کرده اند، محتاط هستند. «بیل بوتکه» (Bill Bottke)، پژوهشگر «موسسه تحقیقات جنوب غربی» (SwRI) گفت: «من شک دارم و می خواهم پیش از این که باور کنم، چیزهای بیشتری را ببینم.

از آنجا که آب و باد به سرعت بیشتر دهانه های برخوردی روی زمین را پاک می کنند، پژوهشگران میزان برخورد را با محاسبه اندازه و سن دهانه های روی ماه تخمین می زنند. همچنین آنها اندازه سیارک هایی را مطالعه می کنند که در نزدیکی زمین می چرخند و تاثیرگذاران احتمالی آینده هستند. پژوهشگران با استفاده از این دو روش تخمین می زنند که یک سیارک یا دنباله دار با عرض یک کیلومتر یا بیشتر، هر ۶۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار سال ممکن است به سیاره ما برخورد کند. بوتکه گفت: با وجود این، پژوهش جدید نشان می دهد که تنها در میلیون ها سال گذشته ، اجرامی به اندازه چهار کیلومتر به قاره ها برخورد کرده اند و با توجه به اینکه دو سوم سیاره ما با آب پوشانده شده، میتوان گفت که در مجموع، ده ها برخورد با زمین رخ داده است.

«آنا لوسیاک» (Anna Łosiak)، پژوهشگر «آکادمی علوم لهستان» (Polish Academy of Sciences) شک دارد که ویژگی های حلقه مانند شناسایی شده توسط گروه گاروین، واقعا لبه های دهانه باشند. لوسیاک گفت: اگر این طور باشد، شرایط خیلی ترسناک خواهد بود زیرا بدین معناست که ما در واقع اصلا نمی فهمیم چه اتفاقی می افتد و این که سنگ های فضایی زيادي وجود دارند که ممکن است بیایند و زمین را در هم بریزند.

این پژوهش از یک پایگاه داده حاوی تصاویر ماهواره ای با وضوح بالا کمک گرفته که شرکت «پلنت» (Planet) آنها را فراهم کرده است. گاروین و همکارانش از هزاران تصویر برای ایجاد نقشه های سه بعدی چهار دهانه استفاده کردند. افزودن داده های دو لیزر اندازه گیری ارتفاع که ناسا در مدار کار گذاشته است، نقشه هایی با وضوح چهار متر را در اختیار آنها قرار داد.

آن ها ویژگی هایی را که مشخصا با تأثیر برخورد ارتباطی نداشتند، از نقشه ها حذف کردند. سپس الگوریتمی را که گاروین اولین بار برای مریخ (Mars) ابداع کرده بود، به کار بردند. این الگوریتم، الگوهای دایره ای را در توپوگرافی جستجو می کند. برای دهانه های ساده و کوچک، الگوریتم همواره لبه دهانه آشکار را شناسایی می کرد اما در هزاران اجرا که روی چهار دهانه بزرگتر انجام شد، ساختار لبه مانندی را در فاصله بسیار دورتر شناسایی کرد. به طورمثال ، «پانتاسما» (Pantasma) که یک دهانه ۸۰۰ هزار ساله در نیکاراگوئه است، از قطر ۱۴.۸ کیلومتر به ۳۵.۲ کیلومتر رسید.

حتی دانشمندان باتجربه در مورد دهانه ها، لبه های جدید را نمی بینند. «گوردون اوسینسکی» (Gordon Osinski)، دانشمند سیاره شناسی «دانشگاه وسترن» (Western University) گفت: این ویژگی ها به قدری ظریف هستند که فکر نمی کنم بتوان آن ها را لبه ساختاری بزرگ نامید.

«براندون جانسون» (Brandon Johnson)، دانشمند سیاره شناسی «دانشگاه پردو» (Purdue University) گفت: در عوض ، آن ها ممکن است حلقه هایی از زباله های فضایی باشند که با این برخوردها به بیرون پرتاب می شوند.

برخورد سیارک با زمین,احتمال برخورد سیارک‌ها با زمین

در هر حال، گاروین فکر نمی کند که پس از یک میلیون سال فرسایش، برجستگی ناشی از زباله ها همچنان قابل مشاهده باشد. او معتقد است که حلقه ها نشان می‌دهند دهانه های بزرگ روی زمین به دلیل فرسایش بالا، ساختارهای متغیرتری را نسبت به سایر نقاط منظومه شمسی دارند. وی افزود:همه چیز روی زمین به هم می ریزد؛ به ویژه وقتی انرژی زيادي به آن می دهید.

جانسون خاطرنشان کرد که برای اعتبار بخشیدن به نتایج، گروه باید شواهد بیشتری را جمع آوری کند. نخست، باید در مورد تغییرات اقلیمی ناشی از تأثیراتی تحقیق کرد که به ادعای گاروین آن قدر بزرگ بوده اند که اثر خود را در هسته های یخی یا رسوبات اقیانوس ها (Oceans) یا دریاچه ها به جا گذاشته اند. دوم اینکه پژوهشگران باید محل حلقه ها را ببینند تا سنگ های تغییر شکل یافته و تغییرات گرانشی را که نشان دهنده لبه دهانه واقعی هستند، جست و جو کنند.

جانسون گفت: باتوجه به خطرات احتمالی، این یک فرضیه است که نمی توان آن را آزمایش نکرد. ما باید به آن جا برویم، زمین شناسی منطقه را بررسی کنیم و جزئیات بیشتری را به دست بیاوریم.

این پژوهش، در «نشست علوم قمری و سیاره ای» (LPSC) ارائه شد.

برخورد سیارک با زمین,احتمال برخورد سیارک‌ها با زمین

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش