به گزارش ایرنا از یورک الرت، زمانی که عملکرد یک کامپیوتر شخصی یا یک گوشی هوشمند مختل میشود، معمولا کاربران شرکتهای سازنده تجهیزات سختافزاری یا نرمافزارها را سرزنش میکنند. اما در بسیاری از موارد این نوع نقص در عملکرد تجهیزات الکترونیکی ناشی از برخورد ذراتی است که در اثر تشعشعات کیهانی باردار شدهاند و پس از ورود به جو زمین با مدارات الکتریکی این تجهیزات برخورد میکنند.
هنگامی که تشعشعات کیهانی با کسری از سرعت نور در فضا منتشر شده و با اتمسفر زمین برخورد میکنند، آبشاری از ذرات ثانویه از جمله نوترونهای پرانرژی، پایونها و ذرات آلفا را تولید میکنند و در هر ثانیه میلیونها عدد از این ذرات زیراتمی با بدن ما برخورد میکند.
صرفنظر ار تعداد آنها، این سیل ذرات زیر اتمی آثار مخربی بر موجودات زنده دارد. با وجود این تنها کسری از این ذرات دارای انرژی کافی هستند که موجب اختلال عملکرد مدارات میکروالکترونیک بشوند. ممکن است این ذرات در صورت برخورد با مدارهای مجتمع، جایگزین بیتهای اطلاعاتی ذخیره شده در حافظه سیستم بشوند. همین جایگزینی، موجب بروز اختلال در عملکرد سیستم میشود و از آنجا که پیشبینی زمان و مکان وقوع این رخداد غیرممکن است، عملا راهکاری برای مقابله با آن وجود ندارد.
از نظر محققان با وجود این که پدیده مورد بحث یک مشکل جدی در صنعت تجهیزات الکترونیکی محسوب میشود، کاربران عادی نباید در این رابطه نگران باشند.
گزارش کامل این تحقیقات در کنفرانس سالانه انجمن آمریکایی پیشرفت علوم که در تاریخ ۱۷ فوریه در بوستون برگزار شد، ارائه گردید.
- 11
- 6