دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۰۹ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۵۷۸۵
نجوم و فضا

سیاره سرخ و رویایی که محقق نشد

سیاره سرخ,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا
چند سال قبل عده ای که آرزوی سفر به مریخ و زندگی در این سیاره سرخ فام را داشتند، به واسطه پروژه مارس وان گمان کردند که بالاخره زمان تحقق رویایشان فرا رسیده است. اما در نهایت با اعلام رسمی ورشکستگی شرکت مجری آن، این رویا ناکام ماند.

«مارس وان» پروژه ای بود که چند سال قبل با هدف ایجاد شرایط زندگی دائمی انسان در مریخ مطرح شد . این پروژه تمام دوستداران سفر به مریخ را از سراسر دنیا پذیرش کرد تا بتوانند با پرداخت مبلغی شانس حضور خود را در این سفر بدون بازگشت در سال ۲۰۲۷ میلادی امتحان کنند. 

 

این پروژه را «باس لانس‌دورپ»، کارآفرین هلندی در سال ۲۰۱۱ استارت زد و برنامه اش این بود که در تمام این مراحل یک شوی تلویزیونی هم ضبط کند و تمام روزهای سفر و استقرار بشر در مریخ را با دنیا به اشتراک بگذارد. دو سال بعد ثبت نام داوطلبان این سفر فضایی از سراسر جهان به صورت آنلاین آغاز شد. ثبت نامی که برای تمامی افراد آزاد بود. 

 

هفت ایرانی نیز در بین ثبت نام کنندگان حضور داشتند که توانستند به مراحل اولیه راه پیدا کنند. 

 

زهره فتوره بنابی، کارشناس ارشد صنایع غذایی یکی از افرادی است که توانست در مراحل اولیه امتیاز بگیرد و از گروه خودش بالا بیاد.

 

این دختر ۳۷ساله، راه پر فراز و نشیبی را طی کرد تا توانست در این پروژه ثبت نام کند. پروژه ای که به گفته بنابی، از همان سال های اول پس از ثبت نام شنیده می شد که امکان تحقق چندانی ندارد. 

 

او روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا درباره چگونگی پیوستن به این پروژه گفت: حدود پنج سال قبل با این پروژه آشنا شدم. آن زمان مانند الان شبکه های اجتماعی و کانال های مختلف اخبار وجود نداشتند و معمولا با پیامک هایی که از طریق گوشی تلفن همراه به دستم می رسید، خبرها را دنبال می کردم.

 

«علاقه ام به دنیای نجوم، مریخ، کره ماه و فضا هم در حدی بود که هر کجا، چیزی درباره اش می شنیدم ناخودآگاه به آن سمت جذب می شدم. یک روز پیامکی به دستم رسید درباره پروژه مارس وان به دستم رسید و من سریع کد را وارد کردم تا ادامه خبر را بخوانم».

 

همین پیامک کوتاه کافی بود تا بنابی برای خواندن جزئیات خبر تعلل نکند. او در ادامه گفت: در متن خبر نوشته بود که برای حضور در پروژه مارس وان، ثبت نام می کنند. توضیحاتی نیز در این خصوص داده بود. در نهایت تصمیم گرفتم این کار را انجام دهم. 

 

این علاقمند به حوزه نجوم و فضا، بدون این که ماجرای سفر بی بازگشت به مریخ را با خانواده اش در میان بگذارد در این پروژه ثبت نام کرد: آن روز که پیامک را دریافت کردم، با خود دو دوتا چهارتا کردم و به این نتیجه رسیدم که می توانم از تمام زندگی ام بگذرم و برای این تجربه راهی مریخ شوم. شاید به همین دلیل بود که بدون این که خانواده ام را در جریان بگذارم، ثبت نام کردم.

 

البته خانواده فتوره بنابی از این ماجرا بی خبر نماندند: «پدرم استاد دانشگاه است. زمانی که اسم من جزو آن ۷۰۵ نفر نهایی در پذیرش ابتدایی اعلام شد، شاگردان و دوستانش از او پرسیده بودند که من را می شناسد یا نه. پدرم از این طریق باخبر شد و پس از آن هم مادر و سایر اعضای خانواده موضوع را متوجه شدند».

 

روند ثبت نام در پروژه مارس وان برای فتوره بنایی کار ساده ای نبود و پیچیدگی های خاص خودش را داشت:« در مرحله دوم ثبت نام باید مبلغی حدود ۱۵ یا ۴۰ دلار به حساب پروژه واریز می کردم. مشکلی که من با آن برخورد کردم دقیقا همین واریز پول بود. برای این کار مشکل داشتم. نه می دانستم باید چطور واریز کنم و نه کسی در میان اطرافیانم حساب خارجی داشت. کارم شده بود این که با هر کسی برخورد می کردم، از او می پرسیدم «پی پال» دارد یا نه. هر روز آگهی های روزنامه را می خواندم و با شماره های مختلف تماس می گرفتم تا ببینم آن ها می توانند مشکل من را حل کنند یا نه».

 

او در نهایت توانست مرحله دوم را هم پشت سر بگذارد: یک روز بالاخره توانستم یک نفر را پیدا کنم تا آن مبلغ را به حسابم بریزد. یک ایمیل به اسم خودم ساخت تا از آن طریق پول را واریز کنم. در مرحله بعدی باید یک برگه سلامت هم برای آنها می فرستادم. پزشک خانوادگی ما برگه سلامتم را مهر و امضا کرد و من آن را فرستادم. در مرحله بعد باید یک ویدیو به زبان انگلیسی تهیه می کردم و می فرستادم. ویدیو درباره خودم و بیوگرافی ام بود. با کمک یکی از دوستان این کار را نیز انجام دادم. البته این مرحله هم برایم سخت بود، گوشی هوشمند نداشتم و با هزار مشکل توانستم یک ویدیو با کیفیت بگیرم و برای شان بفرستم. 

 

فتوره بنابی بعد از تمام این کارها از طریق ایمیل متوجه شد جزو ۷۰۵ منتخب در آن مرحله است. 

 

حالا نزدیک چهار سال از آن روزهای پر تنش می گذرد و مشخص شده است که این پروژه حداقل تا چند سال آینده معلق است و انجام نمی شود. 

 

فتوره بنابی در این باره گفت: از همان روزهای اول که برای این پروژه ثبت نام کردم، همه می گفتند شدنی نیست. راستش زمانی که خبر لغو پروژه را شنیدم خیلی ناراحت شدم. اما حتی اگر الان هم پروژه ای برای رفتن به فضا، ماه و مریخ وجود داشته باشد، دوباره در آن ثبت نام می کنم. شاید این بار به آرزویم برسم.

 

فتوره بنابی که سال هایی از عمر خود را در انتظار و خیال سفر به مریخ سپری کرده است؛ هیچ ایده ای درباره سرنوشت مبالغی که او و دیگر داوطلبان به مارس وان پرداختند، ندارد. 

 

 

irna.ir
  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش