پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۰۱ - ۰۵ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۰۴۲۳
نجوم و فضا

اگر زمین دیگر به دور خورشید نگردد چه اتفاقی می‌افتد؟

سیاره زمین و خورشید,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا
اگر سیاره‌ زمین یکباره از گردش به دور خورشید بایستد، شما فوراً جان خود را از دست خواهید داد.

کره زمین با سرعت ۱۱۰ هزار کیلومتر در ساعت به دور خورشید می‌گردد، اما اگر روزی زمین از حرکت بایستد و دیگر به دور این ستاره‌ی سوزان و عظیم الجثه نگردد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ این موضوعی است که در ادامه درباره‌ آن صحبت خواهیم کرد.

اول آنکه اگر سیاره‌ی زمین یکباره از گردش به دور خورشید بایستد، شما فوراً جان خود را از دست خواهید داد، چون از روی کره‌ی زمین به سمت فضا پرتاب خواهید شد، درست مثل زمانی که در یک خودرو هستید و راننده یکباره ترمز می‌کند. اما اگر از سرعت گردش زمین به دور خورشید رفته رفته کم شود، یک مرگ تدریجی، اما کماکان وحشتناک در انتظار شما خواهد بود. علت این مسأله داغ شدن تدریجی سیاره زمین است.

نیروی جاذبه‌ی شدید خورشید، زمین را مستقیم به طرف خود می‌کشاند. در عین حال، زمین سعی می‌کند از مسیری که در آن قرار گرفته خارج شود. این کشمکش که به یک مسابقه‌ی طناب کشی می‌ماند، کره زمین را در گردش نگه می‌دارد. اما اگر از سرعت گردش زمین کم شود و سیاره‌ی ما در نهایت از گردش بایستد، خورشید برنده‌ی این مسابقه می‌شود و فوراً ما را به قعر خود یعنی نابودی کامل می‌کشاند. در واقع شبیه سازی‌های دانشمندان نشان می‌دهد این سفر وحشتناک تا دل ستاره‌ی داغ و سوزان خورشید، تنها دو ماه طول می‌کشد.

هفته‌ی اول متوجه تغییر زیادی نمی‌شوید. دمای هوای کره زمین کمتر از یک درجه‌ی سانتیگراد افزایش می‌یابد و ظرف یک هفته‌ی بعدی به حدود ۱۶ درجه‌ی سانتیگراد می‌رسد. اما هر چه به خورشید نزدیک‌تر شویم، نیروی کشش خورشید قوی‌تر می‌شود و با سرعت بیشتری به سمت آن می‌رویم. این مسأله باعث افزایش تصاعدی دمای هوا می‌شود.

تا روز بیست و یکم، دمای هوای کره زمین به ۳۵ درجه‌ی سانتیگراد می‌رسد. این میزان، از دمای یک روز عادی در صحرای بزرگ آفریقا هم بیشتر است. گرمای بیابانی، خشکسالی، آتش سوزی و نابودی محصولات کشاورزی را به دنبال خواهد داشت. پرتو‌های فرابنفش خورشید به قدری شدت پیدا می‌کنند که تنها ۱۵ دقیقه حضور در فضای بیرون به آفتاب سوختگی شدید می‌انجامد. در این زمان، بدن ما هم به حداکثر دمای قابل تحمل خود رسیده. هر گرمای بیشتری می‌تواند باعث گرمازدگی شدید شود، مسأله‌ای که به خستگی، هذیان یا حتی کما منجر می‌شود. اما این پایان گرما نیست و هوا باز هم گرم‌تر می‌شود.

تا روز سی و پنجم، دمای جهانی هوا به ۴۸ درجه‌ی سانتیگراد می‌رسد. این میزان با دمای هوای یک روز تابستانی عادی در دره مرگ برابری می‌کند که یکی از گرم‌ترین نقاط روی زمین است. بیشتر پستانداران، پرندگان و حشرات به دلیل پخته شدن پروتئین‌های تشکیل دهنده‌ی سلول‌های بدن شان تلف می‌شوند. حتی سوسک‌ها هم این شرایط آخرالزمانی را دوام نمی‌آورند. انسان‌ها برای ادامه‌ی حیات به دستگاه‌های تهویه‌ی هوا در فضا‌های داخلی نیاز دارند. اما مشکل آنجا است که مقدار انرژی‌ای که برای فعالیت همزمان میلیون‌ها دستگاه تهویه مورد نیاز است به قدری زیاد است که باعث از کار افتادن شبکه‌های برق سراسر دنیا می‌شود. وقتی هم که راهی برای خنک نگهداشتن هوا وجود نداشته باشد، نابودی بشریت رقم می‌خورد.

تا روز چهل و یکم، زمین سیاره‌ی زهره را هم پشت سر گذاشته و دومین سیاره از خورشید محسوب می‌شود. دمای هوای کره زمین هم به ۶۶ درجه‌ی سانتیگراد رسیده. اما باور می‌کنید یا نه، هنوز موجوداتی هستند که به حیات خود ادامه می‌دهند. مثل باکتری ترموس آکواتیکوس که در آبفشان‌های داغ یلوستون زندگی می‌کند. اما کمتر از یک هفته بعد، هوا آنقدر گرم می‌شود که آب‌ها هم به جوش می‌آیند و حتی این باکتری هم از بین می‌رود.

تا روز پنجاه و چهارم، دمای هوا از ۱۶۰ درجه‌ی سانتیگراد عبور می‌کند و آخرین بقایای حیات بر روی کره زمین هم به تدریج از بین می‌رود. طولی نمی‌کشد که سیاره‌ی بی آب و علف زمین از مدار عطارد عبور می‌کند. زمین در آخرین هفته‌ی حیاتش، اولین سیاره از خورشید محسوب می‌شود. روز شصت و پنجم آخرین روز کره زمین است.

در این روز، نیروی گرانش شدید خورشید به قدری کره زمین را کش می‌آورد که آن را به شکل بیضی درمی آورد و مواد مذاب درون زمین یا همان ماگما شروع به بیرون ریختن از پوسته‌ی زمین می‌کند. در حدود ظهر، با رسیدن دمای هوا به ۳،۸۰۰ درجه‌ی سانتیگراد، کره زمین تکه تکه می‌شود و از آن سنگ مایع بیرون می‌زند. حالا سیاره ما به طور کامل نابود شده و دیگر وجود ندارد.

منبع:روزیاتو 

  • 22
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش