احسان مهرجو کارشناس نجوم در گفت و گو با مهر خاطرنشان کرد :هرساله بارش شهابی جباری از ۱۰ مهر تا ۱۶ آبان فعال است و در تاریخ ۲۹ و ۳۰ مهرماه به اوج خود می رسد.
او با اشاره به ZHR یا نرخ سرسویی این بارش شهابی که هر سال از مهر ماه تا اواسط آبان ماه رخ می دهد، خاطرنشان کرد:بارش شهابی جباری را میتوان در اوج خود و در آسمان کاملاً تاریک از هر جای کشور رصد کرد به طوری که در شرایط ایده آل در هر ساعت ۲۵ شهاب قابل رصد است.
مهرجو با بیان اینکه کانون این بارش صورت فلکی جبار است، بیان کرد :منشأ این بارش شهابی ذرات به جای مانده از دنباله دار هالی است که هر ۷۶ سال یکبار از نزدیکی خورشید عبور می کند و ذراتی از آن در فضای اطراف خورشید به جای می ماند.
کارشناس نجوم با بیان اینکه آخرین بار این دنباله دار در سال ۱۳۶۵ از نزدیکی خورشید عبور کرده است ، گفت :از این جهت میتوان خاطرنشان کرد که در سال ۱۴۴۱ شمسی دوباره از کنار خورشید عبور خواهد کرد.
او خاطر نشان کرد :زمانیکه این دنباله دار از کنار خورشید عبور می کند فشار تابش خورشید باعث می شود که بخش هایی از دنباله دار به صورت ذره هایی ریز از آن جدا شده و در مدار زمین باقی بماند و به جو زمین برخورد کنند.
مهرجو با بیان اینکه هر ساله شدت این ذرات کم و کمتر می شود، بیان کرد :برای رصد بهتر این بارش شهابی جباری امسال لازم است که حتماً در آسمان تاریک باشیم و کانون بارش یعنی صورت فلکی جبار را مشاهده کنیم.
او بیان کرد :معمولاً مشاهده بارش های شهابی، به عرض جغرافیایی ناظر بستگی ندارد و از هر کجای کره زمین به شرط داشتن آسمانی تاریک و با آلودگی نوری کم میتوان این پدیده جذاب را مشاهده کرد.
- 16
- 5