به گزارش ایسنا به نقل از تک اکسپلوریست، در یک مطالعه جدید جمعی از پژوهشگران مرکز علوم فضایی دانشگاه نیویورک ابوظبی (NYUAD) به سرپرستی "دیمیتریا آتری" (Dimitra Atri) داده های منتشر شده درباره شراره ستاره ای که توسط ماهواره نقشه بردار فراخورشیدی گذران از سازمان ناسا (TESS) ارائه شده بود را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
با محاسبه میزان فرسایش در جو سیاره ای، پژوهشگران شناسایی کردند که کدام ستاره ها به احتمال زیاد میزبان سیارات فراخورشیدی قابل سکونت هستند. دانشمندان متوجه شدند که شراره هایی با انرژی کم تر که مکرر رخ میدهند (نسبت به شراره هایی با انرژی بالاتر که مکرر رخ نمی دهند) بطور قابل توجهی بر جو یک سیاره فراخورشیدی تأثیر می گذارند.
پژوهشگران همچنین تعیین کردند که چگونه انواع مختلف ستاره ها از طریق شراره های ستاره ای، اشعه فرابنفش شدید (XUV) تولید می کنند و چگونه سیارات اطراف به این دلیل تحت تأثیر قرار می گیرند.
آتری اظهارکرد: این تحقیق بینش جدیدی در مورد میزان قابل سکونت بودن سیارات فراخورشیدی ارائه می دهد زیرا تا به حال اثرات فعالیت ستاره ای به خوبی شناخته نشده بود. این مطالعه همچنین به نیاز به توسعه مدلسازی عددی بهتر از موضوع فرار از جو( اینکه چگونه سیارات، گازهای جوی به فضا را منتشر می کنند) اشاره دارد زیرا این امر میتواند منجر به فرسایش جو و کاهش میزان قابل سکونت بودن سیاره شود.
او افزود: با توجه به نزدیکی سیارات فراخورشیدی به ستارگان میزبان شان، درک این موضوع که چگونه رویدادهای آب و هوایی فضایی مرتبط با این ستاره ها میتواند بر قابلیت سکونت پذیری سیاره فراخورشیدی اثر بگذارند امری حیاتی است.
گام بعدی پژوهشگران انجام تحقیقاتی برای تجزیه و تحلیل شراره های ستاره ای در طیف وسیع تری از ستاره ها است تا تأثیرات طولانی مدت فعالیت های ستاره ای را بررسی کنند و سیارات فراخورشیدی قابل سکونت بیشتری را شناسایی کنند.
- 13
- 6