دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۱۰۰۹۰

آشنایی با اختراع دوربین عکاسی در طول دوره های مختلف

اختراع دوربین عکاسی,تاریخچه اختراع دوربین عکاسی,هدف از اختراع دوربین عکاسیآغاز اختراع دوربین عکاسی به سال ۱۷۲۷ میلادی باز می گردد
برای ثبت تصویر می توان از دوربین عکاسی استفاده کرد. دوربین‌های قدیمی، تصاویر را به صورت آنالوگ بر روی فیلم ثبت میکردند درحالیکه نحوه ی ذخیره ی تصاویر در دوربین‌های امروزی بر روی کارت حافظه می باشد. همچنین شما به کارت حافظه جداگانه در بعضی از دوربین ها نیازی ندارید؛ بدین دلیل که خودشان نیز حافظه داخلی دارند.

اختراع دوربین عکاسی

عقیده و باور بعضی از افراد اینست که طراحی و  اختراع دوربین به زمان میلاد مسیح برمی گردد. هنرمندان آن زمان ، این نتیجه گیری اولیه را مورد توجه قرار می داده اند. تصویر کمرنگ بر روی دیوار مخالف از یک سوراخ کوچک در قسمتی که نورخورشید به داخل ساختمان راه پیدا می کرده است. آن ها از این سیستم بعنوان لنزی استفاده می کردند که قابلیت انعکاس تصویر( به خصوص وارونه) با همه جزئیاتش را با عبور از هر سوراخی به صورت کاملاً روشن، بر روی سطح مقابل داشت. با گذشت زمان، آن ها برای رنگ کردن تصویر از رنگ های روغنی بهره می گرفتند.

امروزه دوربین‌های عکاسی، بدون استفاده از رنگ های روغنی با همان نحوه عملکرد، کار می کنند و بجای رنگ های روغنی از فیلم های عکاسی( ترکیب شیمیایی رنگ و نمک های هالید نقره ای) استفاده شد. دوربین‌های دیجیتالی از دیودهای فوق العاده کوچکی( سنسورهای حساس به نور) استفاده می کنند که قابلیت انعکاس عکس بر روی تکه های سیلیکونی( تراشه) را دارد و همچنین دامنه وسیعی از رنگها را تبدیل به زبان ماشین و باینری می کند.

تاریخچه ی اختراع دوربین عکاسی

دوربین های عکاسی دارای تاریخچه بسیار عمیقی می باشد. اساس عکاسی یعنی جعبه تاریک یا اتاقک تاریک، پیش از اختراع عکاسی و ثبت تصاویر وجود داشته است. یک دانشمند مسلمان به نام ابن هیثم، توانست این وسیله ساده را برای مشاهده کسوف در قرن یازدهم میلادی بکار گیرد و از قرن شانزدهم میلادی، نقاشان ایتالیایی برای طراحی دقیق مناظر و ملاحظه دورنمایی صحیح از آن استفاده می کردند.

در سال ۱۷۲۷ میلادی، عکاسی برای نخستین بار بوجود آمد. شولز در آن زمان فهمید که در مقابل نور، مخلوطی از نیترات نقره و گچ، تیره می شوند. یکی از شیمیدان های فرانسوی به نام لویی در دهه ۱۸۳۰ به صورت تصادفی فهمید که برای ظهور یک تصویر میتوان از یک ورقه مس پوشیده شده از نقره استفاده کرد که به وسیله بخار ید حساس شده است. از قرن نوزدهم میلادی، این نوع تصویر که در اثر شستشوی صفحه با محلول غلیظ نمک حاصل میشد؛ معروف گردید. درواقع این نوع تصویر که از اواسط قرن ۱۹ جنبه عمومی پیدا کرد؛ از حالت تثبیت دائمی برخوردار بود.

" داگر" در سال ۱۸۳۹ در بررسی های خود به این نتیجه رسید که باید از محلول تیوسولفات سدیم برای برداشتن هالیدهای نقره نور نامرئی باقی مانده بر روی فیلم یا صفحه عکاسی استفاده کند که با نمک های نقره، باعث تولید تیوسولفات نقره محلول در آب میشود و با استفاده از آب، قابل شست و شو است. از این رو عکس ها با این روش پیشنهادی در کم تر از یک دقیقه ظاهر میشدند.

اختراع کننده دوربین عکاسی,چگونگی اختراع دوربین عکاسی,دوربین عکاسی چه زمانی اختراع شداختراع دوربین عکاسی اولیه مخلوطی از نیترات نقره و گچ بود

فرایند ویلیام تالبوت در سال ۱۸۴۱ اینگونه بود که توانست به وسیله یدید نقره، کاغذ حساس در مقابل نور را تهیه کند. ظاهر کردن عکس در این روش به این صورت بود که عکس به وسیله اسید گالیک بر روی این نوع کاغذ چاپ میشد. در این روش، تصویر، برعکس شی است؛ یعنی نواحی روشن آن، تیره میشود درحالیکه نواحی تیره ی آن روشن ظاهر می شود. بنابراین درصورت قرار گرفتن این تصویر منفی بر روی کاغذ حساس، باعث میشد که تصویر مثبت ظاهر شود.

با اینکه فرآیند تالبوت، کم تر از داگر بود؛ چنین تصویری کیفیت واضحی نداشت. برای بهبود وضوح تصویر باید اقدام به تثبیت هالیدهای نقره بر روی یک جسم شفاف با روش مناسبی کرد. قبلا با استفاده از سفیده تخم مرغ، این کار را بر روی شیشه انجام می دادند که باعث افزایش وضوح تصویر میشد ولی آسیب پذیری آنها از معایب این مدل تصویر به شمار می رفت. مادوکس در سال ۱۸۷۱ به رفع این مشکل پرداخت؛ یعنی بر روی شیشه یا کاغذ عکاسی، امولسیون ژلاتینی از نمک های نقره را تثبیت کرد.

فن عکاسی از سال ۱۸۸۷ به مرحله جدیدی از حیاتش وارد شد. ایستمن، موفق به اختراع دوربین کداک گردید؛ به این صورت که نحوه ی کار او با استفاده از یک فیلم پلاستیکی از جنس نیترات سلولز پوشیده به امولسیون ژلاتینی بود و قابلیت گرفتن صد عکس با آن فیلم را فراهم میکرد ولی ظاهر کردن تصاویر، مشکل داشت؛ بدین دلیل که باید برای ظهور و تثبیت عکسها ، فیلم بهمراه دوربین به مکانی فرستاده می شد.

هانری کارتیه برسون و دیگر عکاسان در حدود سال ۱۹۳۰، برای ثبت تصاویری از زندگی روزمره از دوربین‌های ۳۵ میلی متری کوچک به جای دوربین‌های قدیمی و بزرگ تر استفاده کردند. در سال ۱۹۳۹ پس از شروع جنگ جهانی دوم، عکاسان خبری بسیاری از این دوربین ها بهره گرفتند.

دوربین پولاروید مدل ۹۵ در زمان محبوب شدن دوربین ۳۵ میلی متری، معرفی شد و مدل ۹۵ برای چاپ فیلم درون دوربین، از یک فرآیند شیمیایی سری در کمتر از یک دقیقه استفاده می کرد. قیمت این دوربین جدید، گران بود ولی توجه مردم به تازگی تصاویر لحظه ای جلب شد. بسیاری از مدل ها در اواسط دهه ۱۹۶۰، در بازار عرضه شدند و برای جذب افراد، از قیمت ارزانتری برخوردار بودند.

در حالی که تصویر دائمی توسط فرانسه اختراع شد. دوربین آساهی( که بعدها پنتاکس شد)، Asahiflex که از نوع SLR بود؛ در دهه ۱۹۵۰، معرفی شد.

دوربین های کوچکتری در اواخر دهه ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۱۹۸۰ معرفی شدند که در مورد نوردهی، توانایی تصمیم گیری داشتند. دوربین های کامپکت، قادر به محاسبه ی سرعت شاتر، دیافراگم، و فوکوس به صورت خودکار بودند و کاربرد آن برای افراد مبتدی بود. میزان محبوبیت این دوربین ها بیش از ظهور تلفن های هوشمند ، زیاد بود ولی وقتی که گوشی های هوشمند به بازار عرضه شدند؛ محبوبیت آن ها کاهش یافت.

سازندگان متعددی مانند کانن و نیکون در دهه های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، دوربین هایی ساختند که قابلیت ذخیره ی تصاویر به صورت الکترونیکی را داشت. برای نخستین بار در دوربین‌های پوینت اند شوت، از این سیستم ها استفاده شد تا این که از ذخیره کننده های دیجیتال به جای فیلم استفاده کردند. کوداک در سال ۱۹۹۱، موفق به تولید اولین دوربین دیجیتال گردید که به اندازه کافی پیشرفته بود و افراد حرفه ای توانستند از آن بهره بگیرند. امروزه شرکتهای پیشرفته زیادی، اقدام به تولید دوربین‌های متنوع می کنند که از آن ها می توان به کانن، نیکون، فوجی، سونی و … اشاره کرد.

تاریخ اختراع اولین دوربین عکاسی,دوربین عکاسی چه زمانی اختراع شد,تاریخچه اختراع دوربین عکاسیدوربین عکاسی ابزاری برای ثبت تصویر است

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش