پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۴۰۰۲۴

معرفی تاریخچه اختراع ماشین در جهان

نخستین ماشین,تاریخ اختراع ماشین,اختراع ماشیناختراع ماشین حدودا قرن بیستم مرسوم شده است
اختراع ماشین در تمدن بشر نقش مهمی داشته است و اگر ماشین نبود، قطعاً شهرها، کسب و کارها، کیفیت زندگی، ارتباطات و هزاران مورد دیگر، با شکلی متفاوت از آنچه امروزه می بینیم، همراه بود. انسانها تا قبل از این که خودرو اختراع شود، شغل آن ها در نزدیکی محل زندگیشان بود و به این میزان ارتباطات گسترده نبود.

اختراع ماشین

خودرو یا ماشین یا در فارسی افغانستان موتر، به وسیله نقلیه چرخ داری گفته می شود که نیروی محرکه خود را از موتور بدست می آورد.

تاریخچه حمل و نقل در جهان

استفاده از خودرو تا پیش از قرن ۲۰ میلادی چندان رایج نبوده و مردم بیشتر از حیوانات، کالسکه و گاها دوچرخه برای جابجایی استفاده می کردند. احیانا قرن بیستم، سده افزایش آسایش و رفاه مردم بود بدین دلیل که استفاده از خودرو در این قرن مرسوم بود و براحتی مردم از این وسیله حمل ونقل استفاده می کردند.

تاریخچه حمل و نقل در جهان,اختراع اتومبیل,تاریخچه ی اختراع ماشیناختراع ماشین نقش مهمی در زندگی بشر داشته است

انسان در قرن ۲۰ میلادی برای تولید وسیله نقلیه ی بدون ارتباط که با استفاده از کمک نیروی خود قادر به حرکت باشد، نبود. خودروهای مدرن در این قرن به سرعت فراگیر شدند اما قبل از این وسیله ای توسط بشر تولید شد که میتوانست بدون کمک انسان و حیوانات حرکت کند. چنین وسیله ای را براساس شواهد، یک بلژیکی در سال ۱۶۷۸ برای اولین بار در چین طراحی کرد که میتوانست با استفاده از بخار جابه جا شود.

شاید در کتاب ایلیاد اثر هومر، که یک شاعر یونانی بود، بتوان در مورد وسیله نقلیه ای که بدون نیروی انسان یا جانوران حرکت می کند، اولین ایده مکتوب را یافت. ایلیاد هفاستوس( خدای آتش و فلزکاری) در بخشی از رمان یک سه چرخه متحرک می سازد و برای جابجایی از آن استفاده می کند ولی برای اولین بار در جهان واقع در سال ۱۶۷۸ این وسیله توسط پدر، فردیناند فربیست مبلغ مسیحی بلژیکی در چین طراحی و ساخته شد که نحوه ی کار کردن آن با فشار بخار بود. طول این خودرو اولیه ۶۵ سانتیمتر بود و برای امپراتور چین بعنوان وسیله سرگرمی ساخته شده بود.

نیکولاس کاگنات که مهندس و مکانیک فرانسوی بود توانست نخستین خودرو واقعی که با نیروی خودش حرکت میکرد را در سال ۱۷۶۹ میلادی بسازد. این خودرو کوچک، سه چرخ داشت که توان موردنیاز خود را با استفاده از موتور بخار تأمین می کرد. موتور بخار و بویلر در طراحی این خودروی اولیه، از دیگر قسمت های ماشین مجزا بود و در جلوی آن قرار داشت که به این خودرو ظاهری عجیب بخشیده بود. با سوزاندن سوختی که غالباً زغال سنگ بود، در این خودروها آب موجود در بویلر حرارت داده می شد و با استفاده از فشار بخار تولیدشده، پیستونی حرکت میکرد و از این طریق نیرویش، به میل لنگ و چرخ ها انتقال پیدا میکرد.

ارتش فرانسه از این خودرو برای حمل ادوات نظامی با سرعت دو مایل در ساعت، استفاده میکرد. این خودرو، علاوه بر سرعت بسیار پائین، برای تولید نیروی بخار درهر ده تا پانزده دقیقه باید یک مرتبه توقف می کرد. کاگنات در سال های بعد، نسخه مسافربری خودروی خود را نیز ساخت که میتوانست چهار مسافر حمل کند. او هنگام رانندگی با یکی از این خودروها در سال ۱۷۷۱ میلادی، با دیوار سنگی برخورد کرد و افتخار نخستین تصادف رانندگی نیز نصیبش شد! به خودروهای اولیه و ساخته های کاگنات، کالسکه بدون اسب میگویند؛ چون واقعا ظاهری مشابه کالسکه داشتند. تا اواسط قرن نوزدهم تردد این قبیل خودروها در بریتانیا ادامه داشت؛ تا اینکه پارلمان این کشور گفت که این وسایط نقلیه خطرناک است و باید مانع پیشرفت آن ها شد.

تاریخچه خودرو در جهان,تاریخچه حمل و نقل در جهان,اختراع اتومبیلاختراع ماشین تنها به یک نفر محدود نمی شود

 نخستین خودرو با موتور برون سوز یک موتور کوچک بود که این موتورها روی گاری کوچکی نصب شده بودند. زیگفرد مارکوس این خودرو را در شهر وین در سال ۱۸۷۴ میلادی ساخت. موتور بخاری یا موتور برون سوز نام موتور این وسیله نقلیه بود اما  موتورهای برون سوز به تدریج به موتورهای درون سوز تبدیل شدند. مخلوط هوا و گاز در موتورهای درون سوز در داخل سیلندر به وسیله جرقه محترق میشود و حاصل این احتراق باعث میشود که یک نیرویی به وجود آید و در نهایت خودرو حرکت کند. نیکلاس اتو که مهندس آلمانی بود، موفق به ساخت نخستین نمونه موتور درون سوز شد. در حقیقت موتورهای امروزی، نمونه تکامل یافته این موتور به شمار می روند.

اختراع خودرو به کارل بنز نسبت داده می شود، به علت این که توانست در سال ۱۸۸۵ نخستین خودرو با موتور احتراقی را بسازد. برتا بنز همسر کارل بنز در سال ۱۸۸۸ با خودرو سه چرخ ساخت بنز،  نخستین سفر خودرویی را انجام داد. وی در این سفر برای برگرداندن فرزندانش ریچارد و یوگن فاصله ۱۰۶ کیلومتری مانهایم تا فورتزهایم را به صورت رفت و برگشت طی کرد. او به منظور دیدار مادرش به فورتزهایم سفر کرد ولی درواقع هدف اصلی او از این سفر نشان دادن توانایی های خودرو بود.

مسیر یادمان برتا بنز در سال ۲۰۰۸ میلادی، بعنوان مسیر میراث صنعت بشریت نامگذاری شد. این مسیر ۱۹۴ کیلومتری نخستین سفر طولانی برتا بنز با خودرو بود که در صنعت خودروسازی میزبان رویدادهای مهمی بوده است و سالانه در این صنعت، مراسمی به منظور گراميداشت نقش مهم برتا برپا می شود.

سفر برتا بنز و نقش وی در شکل گیری کمپانی بنز، در حوزه کارافرینی بعنوان یکی از داستان های کسب وکار و درس های انگیزشی می باشد. خانواده ی او فقیر بودند ولی مادرش حامی او بود. او در دانشگاه کارلسروهه به تحصیل پرداخت و در سال ۱۸۴۴ توانست مدرک مهندسی مکانیک را از این دانشگاه اخذ کند.عروسش برای تامین مالی از اعتبار او به منظور راه اندازی یک کارخانه ساخت موتورهای گازی استفاده کرد. بنز با استفاده از سود این کارخانه، واگن های بدون اسب و گازی را ساخت. او و همسرش با گذشت زمان، اتومبیل را بهبود بخشیدند و به مردم ثابت کردند که ماشین وسیله ای مفید است. او بعد از ادغام با یک شرکت خودروسازی شناخته شده با عنوان گروه Daimler در سال ۱۹۲۹ فوت کرد. امروزه گروه Daimler  در سراسر جهان مرسدس بنز تولید میکند.

درعین حال هنری فورد، برای اولین بار باعث افزایش تعداد خودروهای با موتور احتراقی شد و برای خودروهای تولیدی خود، نام فورد را انتخاب کرد. در سال ۱۸۹۱ هنری فورد شروع به طراحی یک موتور کوچک گازوئیلی کرد و یک ماشین گازوئیلی در سه سال بعد ساخت که نام این ماشین گازوئیلی،  کالسکه بدون اسب می باشد. هنری فورد ۵ سال بعد، ماشین های موسوم به مدل A  و مدل T  را طراحی کرد. او عاقبت موجب توسعه ی خط تولید و مونتاژ این خودروها شد تا ماشین ها سریعتر و اقتصادی تر تولید شود. خودروی مدل T مورد استفاده در همه جای آمریکا بود و موتورش از قدرتی برخوردار بود که به راحتی میتوانست در زمین های ناهموار حرکت کند. تعمیر این خودرو، به آسودگی صوت میگرفت و حتی یک کشاورز هم می توانست قطعات معیوب این خودرو را با کمی دقت عوض کند. در آن هنگام ، این خودرو ۸۵۰ دلار بود. اگرچه این قیمت نسبت به درآمد مردمان عادی، زیاد بود، ولی درمقایسه با خودروهای زمان خودش بسیار ارزان بود.

اختراع ماشین,داستان اختراع ماشین,تاریخچه خودرو در جهانیکی از نکات در بررسی تاریخچه اختراع ماشین، طبقه‌بندی انواع اتومبیل‌هایی است که از گذشته بجا مانده‌

" نوادا" در سال ۲۰۱۲ نخستین شهر در ایالات متحده بود که مجوز ماشین های اتو درایو( ماشین های خودران) را صادر میکرد که این ماشین ها از قابلیتی برخوردار بودند که بدون راننده می توانستند از مبداء تا مقصدی که تسط شما تعریف شده، جابه جا شوند.

مهمترین نکات در طراحی خودرو

امروزه به منظور بررسی و تحقیق در زمینه ی کیفیت خودروها، مهندسین فراوانی با کمپانی های مختلف جهان رابطه دارند. همچنین شرکتهای اتومبیل سازی در نمایشگاه های بین المللی خودرو، آخرین نمونه از طرح های جدید خود را ارائه دادند تا توسط متخصصین ارزیابی و آزمایش شود و از این طریق بتوانند نسل بعدی خودروها را تولید کنند.

طراحی اتومبیلی که از فضای کافی و لازم برای سرنشینان برخوردار است، نخستین و مهمترین موضوع موردنظر طراحان خودرو می باشد. برای این منظور برای ارزیابی فضای داخلی خودرو از روش های گوناگون استفاده می کنند. به عنوان نمونه زوایای مختلف نشستن را با استفاده از ماکت بدن انسان، شبیه سازی می کنند. 

از دیگر نکات مهم در طراحی خودرو می توان به هدف ساخت خودروی مورد نظر اشاره نمود و ساختار و قطعات مناسب بر همان اساس برایش در نظر گرفته شود. به عنوان مثال آیا خودرو می تواند برای مسابقات ورزشی یا مصارف شخصی طراحی می شود. به همین خاطر فضای داخلی، کاپوت جلو و صندوق عقب، فرم صندلی ها، مدل سپرها، مخزن سوخت، شیشه ها و غیره براساس هدف و نیاز خاصی که وجود دارد طراحی می شوند.

تاریخچه حمل و نقل در جهان,اختراع اتومبیل,تاریخچه ی اختراع ماشینتولید انبوه خودروهای بنزینی یک مرحله قابل توجه در تاریخچه اختراع ماشین بود

مهترین ضرورت تولید خودرو در شرکت های اتومبیل سازی اینست که این شرکت ها برای سودآوری اقدام به جذب مشتری میکنند. از این جهت در تلاشند تا سیستم تولید خود را به روزتر و کارآمدتر کنند. مثلا خودروسازی بین المللی به منظور جلوگیری از تاثیرات سرقت خودرو بر روح و روان مالباختگان که بسیار مخرب است، اتومبیل ها را ضدسرقت می کنند تا به دستگاه ردیاب خودرو نیازی نباشد.

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش