چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۷۰۰۰۷۱

چگونگی اختراع تلفن توسط الکساندر گراهام بل

,اختراع تلفنهدف از اختراع تلفن ثابت,تاریخچه اختراع تلفندر ۱۰ مارس ۱۸۷۶ الکساندر گراهام بل از ماساچوست بُستُن موفق به اختراع تلفن شد
اختراع تلفن یکی از تغییر و تحولات عمده در جهان مدرن بعد از انقلاب صنعتی به شمار می آید که توانست انقلابی بزرگ در زمینه ارتباطات راه دور بوجود بیاورد. امروزه استفاده از تلفن به منظور ایجاد ارتباط بین نقاط دور و نزدیک جهان، امری مرسوم و پیش پا افتاده تلقی می شود.

اختراع تلفن توسط الکساندر گراهام بل

الكساندر گراهام بل مخترع امریكایى، در شروع، استاد ناشنوایان و افراد لال بود. وی فكر اختراعِ وسیله ‏ای را در سر می‏پروراند كه توسط آن بتوان بین دو نفر از راه دور، رابطه برقرار نمود. گراهام بل به نحوه تركیب و تغییر اصوات، كنجكاو بود و راهی برای نوشتن اصوات پیدا كرد كه هر كس آن ها را بر صفحه كاغذ می‏دید و نوشته را به آسانی درمی ‏یافت. وی در زمان آزمایش پی برد اصواتی كه به صورت علائم نوشته می‏شوند، چندان اختلافی با خط مورْسْ ندارند، از این جهت به جستجوی وسیله ‏ای برآمد كه اصوات را با جریان برق از جایى به جای دیگر بفرستد. وی در همین موقع دستگاه ضبط صوتی را اختراع كرد كه توسط آن، طرز ادا كردن كلمات را به كرها می ‏آموخت.

زمانی كه شخص كری سخن می‏گفت، اصوات به صورت خطوط بر صفحه‏ ای نقش می‏بست، آن‏گاه شخص سالمی همان كلمات را بدرستی ادا می‏كرد. بعد شخص ناشنوا، هر دو خط را مقایسه می‏كرد و اشتباه خود را می‏ یافت. بل بعد از این كار تصمیم گرفت اصوات را به محرك‏ه ای برقی تبدیل كند. وی در اندیشه ساختن دستگاهی بود كه توسط آن، اصوات اشخاص به صورت امواج، در سیمْ جریان پیدا كرده و شنیده شوند. فكر اصلی اختراع تلفن از این‏جا آغاز شد كه بل دستگاه ساده ‏ای را دید كه دو جعبه از یك باتری برق گرفته و زمانی كه كسی در یكی از جعبه ‏ها حرف می‏زد در جعبه دیگر ارتعاشاتی برمی‏خاست كه به وسیله سوزن منعكس می‏شد. بل تشخیص داد كه اگر تعداد سوزن‏ها زیاد شود، ارتعاشات صوتی به صورتی واضح‏تر انعكاس خواهند یافت.

سال اختراع تلفن,اختراع تلفن,چگونگی اختراع تلفناختراع تلفن یکی از تغییر و تحولات عمده در جهان مدرن پس از انقلاب صنعتی به شمار می‌آید

گراهام بل در دوم ماه ژوئن ۱۸۷۵ (۱۱ خرداد ماه ۱۲۵۴ شمسی) در شهر بوستن مشغول انجام آزمایش هایی بود. وی می خواست ببیند که آیا میتواند چند پیام تلگرافی را در یک زمان بر روی یک خط مخابره کند، در انجام این آزمایش دستیارش تامس واتسون نیز شرکت داشت. بل در اطاق گیرنده نشسته بود و واتسون در اطاق فرستنده. واتسون به خاطر ایجاد ارتعاش، بدون آن که دستوری از بل بگیرد، میله ای فلزی را از جای در آورد و صدای گنگی ایجاد کرد. بل یک دفعه سراسیمه وارد اطاق شد و بر واتسون نهیب زد که به چه علت سرخود کار می کند ولی در این حال ناگهان متوجه چیزی شد که برایش شگفت انگیز بود. او دید زمانی که آن میله بر روی یک شیء مغناطیسی مرتعش می شود، جریانی ایجاد می کند که به وسیله ی سیم قابل انتقال است. بر اثر همین جریان، میله ای که در خود اطاق بل بود به ارتعاش در می آمد و صدای مبهمی را ایجاد میکرد. بر اثر این کشف، روز بعد اولین دستگاه تلفن در جهان ساخته شد. با اختراع تلفن، صداهایی از طبفه بالای ساختمان به پایین مخابره می گردید. یکسال بعد، در روز دهم مارس ۱۸۷۶، اولین جمله کامل از دستگاه تلفن به گوش رسید. آن جمله این بود: "Mr Watson – Come here – I want to see you" آقای واتسون بیا این جا من با شما کار دارم.

واتسون که در انتهای مدار، در طبقهٔ دیگری کار میکرد، صدا را از دستگاه شنید و در حالی که از شدت خوشحالی از خود بی خود شده بود از پله ها با عجله پایین آمد و این اولین مکالمه ای بود که بوسیلهٔ تلفن انجام گرفت. توماس واستون دستیار بل این چنین می گوید: ساختار ساده تلفن آقای بِل که از یک قسمت محکم چوبی شکل، قسمتی قیفی شکل و یک باتری اسیدی و نیز مقداری سیم مسی ساخته شده بود و همینطور نخستین پیام مخابره شده توسط این سیستم که البته یک پیام ساده امری بود به شرح (آقای واستون بیا اینجا با تو کار دارم) شروع شد.

در همین زمان خانم الیت گِری نیز همراه با انجام اختراع تلفن توسط بِل، دستگاه خود را به ثبت رسانید ولی با توجه به ثبت اختراع آقای بِل در فاصله زمانی کوتاه تر (حدود ۳ هفته) امتیاز ثبت تلفن به گراهام بل داده شد. البته طرح های ارائه شده بل کامل تر بنظر می رسید؛ به خصوص اطلاعات ویژه وی در مورد اصوات و علم مطالعه آن ها و نیز اطلاعاتی در مورد الکتریسیته از اهم این موارد بود.

بعد از اختراع تلفن توسط گراهام بل به سرعت این وسیله توسعه و گسترش یافت و سیم های آن از شهری به شهر دیگر کشیده شد. چهارده سال پس از اختراع تلفن یعنی در سال ۱۸۹۰ میلادی آلمون براون استروجر سیستم تلفن خودکار را بنا نهاد. در سال ۱۸۹۱ ارتباط تلفنی بین شهرهای لیون و تهران برقرار گردید. دو قاره اروپا و آمریکا تحت محاصره شبکه ای درآمدند که روز به روز گسترش می یافت. روزی که بل فوت کرد (سال ۱۹۲۲)، به احترام وی ارتباط تلفنی بر روی شبکه وسیعی که دارای هفده میلیون تلفن بود به مدت یک دقیقه قطع شد. تلگراف و تلفن ارتباط سریع و فوری از راه دور را بین نقاطی که میتوانند سیم کشی بشوند، ممکن ساخت ولی از سال ۱۸۹۶ دانشمندان توانستند بین دو نقطه که حتی سیم کشی نشده بود رابطه سریع و فوری برقرار سازند (تلگراف بی سیم).

علت اختراع تلفن,در مورد اختراع تلفن,اختراع تلفناختراع تلفن حقيقی تا هنگام پيدايش انرژی الکتريکی ممکن نبود

کلمه تلفن ترکیبی از دو واژه تله (فاصله دور) و فون (صدا) می باشد. بدین ترتیب هر وسیله ای که توانایی انتقال صدا را از نقطه ای به نقطه ای دیگر داشته باشد را تلفن می گویند. تلفن های سیمی، بلوری، حرارتی از نقطه نظر علمی اختراعات قابل ملاحظه ای نبودند، به دلیل آن که این ابزار صوت را به صورت مکانیکی و نه به صورت الکتریکی انتقال می دادند.

سیر تحولی اختراع تلفن

تلفن سیمیاوی که طرحش را ادیسون ریخت تلفن بلوری نیکولسون و تلفن نیم هادی باکند اشاتور به وسیله رالک و جونون تلفن حرارتی و ... ولی هیچ کدام اختراع قابل ملاحطه ای نبود. سرانجام اختراع تلفن توسط بل به ثبت رسید. بعدها تلفن سریع رایج در سال ۱۳۰۴ وارد ایران شد. در سال ۱۸۸۰ از ترکیب فرستنده کربنی و گوشی بل، تلفن ساخته شد، در سال ۱۸۹۵ تلفن رومیزی ساخته شد. با رشد تجارت و گسترش ارتباطات در سال ۱۹۰۵ تلفن شمعدانی به بازار آمد، با پیشرفت پلاستیک و اختراع فرستنده های پیشرفته در سال ۱۹۲۹ تلفنهای مدرن به بازار ارائه شدند و روز به روز توسعه و گسترش آن را می بینیم.

اختراع تلفن,هدف از اختراع تلفن,داستان اختراع تلفنحدود ۱۲ سال پس از اختراع تلفن، این وسیله به ایران وارد شد

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 23
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش