به گزارش مهر به نقل از دیلی میل، بارها اتفاق افتاده که فرد موقع خارج شدن از منزل کلیدهایش را جا می گذارد و مجبور می شود برای یافتن آنها همه جا را جست و جو کند. اکنون پژوهشگران یک ربات جدید ابداع کرده اند که این کار را برای کاربر انجام می دهد.
نمونه نخست ربات توسط پژوهشگران MIT ساخته شده و در واقع یک بازوی مجهز به دوربین و آنتن فرکانس راديويي است که به یک گیره متصل است. بازوی رباتیک با استفاده از آنتن فرکانس رادیویی شیء مورد نظر را جست و جو می کند. همراه آن می توان برچسب های RFID روی ابزارهای مختلف چسباند. آنتن با ارسال سیگنال هایی می تواند شیء گمشده دارای برچسب را ردیابی کند.
تراشه های ارزان و بدون باتری RFID در پاسپورت ها، کتاب های کتابخانه و کارت های بدون تماس وجود دارند. شرکت های هواپیمایی نیز از آنها برای ردیابی چمدان ها و خرده فروشی ها از آنها برای جلوگیری از سرقت از فروشگاه استفاده می کنند.
سیگنال فرکانس رادیویی در این طرح کارآمد است زیرا می تواند در سطوح مختلف از جمله لباس های شسته نشده نیز نفوذ کند و شیء گمشده را بیابد.
هنگامیکه آنتن با برچسب RFID ارتباط برقرار می کند، منطقه حدودی آن را ردیابی می کند. این ربات منطقه ردیابی شده را با داده های دریافتی از دوربین ترکیب می کند و به این ترتیب موقعیت مکانی شیء را بهتر می توان یافت.
به گفته پژوهشگران این سیستم را می توان در آینده در انبارهای خرده فروشان آنلاین به کارگرفت، با کمک آن در یک کارخانه تولید خودرو قطعات را نصب کرد یا به سالخوردگان کمک کرد کارهای مختلف روزانه را انجام دهد.
- 14
- 4