پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۲۳ - ۱۳ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۱۳۳۴
اختراعات و پژوهش های علمی

فیزیکدانان آمریکایی: سرعت نور شکسته شد!

سرعت نور شکسته شد,شکسته شدن سرعت نور
فیزیکدانان آمریکایی در وضعیت خاص و با استفاده از پالس های داخل پلاسمای داغ توانستند سرعت نور را بشکنند.

فرارو- همه ما با قانون مشهوری آشنا هستیم که می گوید سرعت حرکت اطلاعات را در فضای خالی محدود است و آن همان سرعت نور است؛ یعنی ۳۰۰۰۰۰ کیلومتر( ۱۸۶۰۰۰ مایل) در ثانیه. اگرچه بعید است که فوتون ها هرگز این محدودیت سرعت را بشکنند، اما دانشمندان می گویند ویژگی هایی از نور وجود دارد که با قوانین یکسان عمل نمی کنند.

به گزارش فرارو به نقل از راهنماتو، فیزیکدانان می گویند هرچند دستکاری این ویژگی ها ، هنوز نمی تواند توانایی ما برای سفر به ستارگان را تسریع کند، اما آن ها می توانند به ما کمک کنند راه را برای یک کلاس کاملا تازه از فناوری لیزر باز کنیم. فیزیکدانان آمريکا نشان داده اند که تحت شرایط خاص، امواجی که از گروه های فوتون تشکیل شده اند، می توانند سریعتر از نور حرکت کنند.

محققان مدتی است که با محدودیت سرعت پالس های نور سخت و سریع بازی می کنند و با استفاده از مواد مختلف مانند گاز های اتمی سرد، کریستال های انکسار و فیبر های نوری، سرعت آن ها را افزایش داده و حتی آن ها را به حالت سکون مجازی کاهش داده اند.

اما به طرز چشمگیری، سال پیش ، پژوهشگران آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور در کالیفرنیا و دانشگاه روچستر در نیویورک، آن را در داخل دسته های گرم ذرات باردار مدیریت کردند و سرعت امواج نور را در پلاسما تا حدود یک دهم نور تنظیم کردند.

سرعت فوتون توسط بافت میدان های الکتریکی و مغناطیسی که الکترومغناطیس نامیده می شود در جای خود قفل می شود. هیچ راهی برای دور زدن آن وجود ندارد، اما پالس های فوتون در فرکانس های باریک نیز به گونه ای تکان می خورند که امواج منظمی ایجاد می کنند.

صعود و نزول موزون گروه های کامل امواج نور با سرعتی که به عنوان سرعت گروهی توصیف می شود در میان مواد حرکت می کند، و این« موج امواج» است که می تواند بسته به شرایط الکترومغناطیسی اطرافش، برای کاهش یا افزایش سرعت تغییر کند.

با جدا کردن الکترون ها از جریان یون های هیدروژن و هلیوم با لیزر، پژوهشگران توانستند سرعت گروهی پالس های نوری که توسط منبع نوری دوم از طریق آن ها ارسال می شود را تغییر دهند، ترمز ها را روی آن ها قرار دهند یا با تنظیم نسبت گاز، آن ها را ساده سازی کنند. از منظر نظری، این آزمایش به فیزیک پلاسما کمک می کند و محدودیت های جدیدی را برای دقت مدل های فعلی ایجاد می کند و از نظر عملی، این خبر خوبی برای فناوری های پیشرفته است.

لیزر ها در اینجا برنده بزرگی خواهند بود، به ویژه انواع بسیار قدرتمند آن. لیزر های قدیمی بر مواد نوری حالت جامد متکی هستند که با بالا رفتن انرژی آسیب می بینند.

استفاده از جریان های پلاسما برای تقویت یا تغییر ویژگی های نور می تواند این مشکل را حل کند، اما برای استفاده حداکثری از آن، واقعاً باید ویژگی های الکترومغناطیسی آن ها را مدل سازی کنیم. تصادفی نیست که آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور مشتاق درک ماهیت نوری پلاسما است، زیرا خانه برخی از چشمگیرترین فناوری لیزر در جهان است.

لیزر های قدرتمندتر همان چیزی است که ما برای یکسری کاربردها، از افزایش شتاب دهنده های ذرات گرفته تا بهبود فناوری همجوشی پاک، به آن نیاز داریم. شاید این دستاورد به ما کمک نکند سریعتر در فضا حرکت کنیم، اما همین اکتشافات است که ما را به طرف آینده ای که همه آرزویش را داریم می شتاباند. نتایج این تحقیق در نشریه Physical Review Letters به چاپ رسیده است.

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش