به گزارش سیناپرس، تیمی از پژوهشگران آلمانی توانستند فناوری جدیدی بر اساس زنگ آهن ایجاد کنند که انواع آلاینده های شیمیایی و هورمون ها را از آب جدا می کند. دکتر مارکوس هالیک، محقق اصلی این پروژه از دانشگاه فردریش الکساندر ارلانگن- نورنبرگ، در این رابطه می گوید: این فناوری هوشمند ارزان، غیرسمی و قابل بازیافت است و ما مفید بودن آنرا برای تصفیه انواع آلاینده ها نشان داده ایم که پتانسیل این روش برای بهبود چشمگیر تصفیه آب را نشان می دهد.
فناوری زنگ هوشمند چگونه کار می کند؟
در هسته اصلی زنگ هوشمند، نانوذرات اکسید آهن قرار دارند که به سمت آهن ربا جذب میشوند اما به یکدیگر نمی چسبند. برای تقویت پتانسیل جذب آلودگی، محققان این ذرات را با مولکول های اسید فسفونیک می پوشانند و فرایند فوق، این ذرات را به اسفنج های آلاینده کوچک تبدیل می کنند.
دکتر هالیک در این رابطه می گوید: پس از این که لایه ای از مولکول ها را به هسته های اکسید آهن اضافه می کنیم، این فناوری شبیه موهایی هستند که از سطح این ذرات بیرون زده اند. با تغییر دادن انتهای دیگر این مولکول های اسید، آن ها می توانند ذرات را برای جذب آلاینده های مختلف سفارشی کنند.
اعضای این تیم تحقیقاتی از فناوری فوق در پاکسازی نفت خام از آب دریای مدیترانه و گلایفوسیت از آب یک چشمه موفق بودند. علاوهبراین، این نانو ذرات (Nanoparticle) قادر به حذف ذرات پلاستیکی کوچک از نمونه های آب آزمایشگاهی و رودخانه ها هستند.
لوکاس مولر، دانشجوی کارشناسی ارشد و محقق مرتبط با این پروژه، به بررسی این موضوع پرداخت که آیا این فناوری می تواند با آلاینده های شیمیایی و زیستی، به ویژه هورمون ها مقابله کند یا خیر. استروژن ها که هورمون هایی هستند که به طور طبیعی در انسان و دام یافت شده و اغلب به منابع آب راه پیدا می کنند و میتوانند اکوسیستم را حتی در مقادیر ناچیز مختل کنند. مولر در این رابطه می گوید: من مطالعاتم را با استرادیول، رایج ترین استروژن و سپس چهار مشتق دیگر که ساختار مولکولی مشابهی دارند، شروع کردم.
رویکرد مولر شامل ایجاد محفظه هایی روی سطح زنگ هوشمند بود که استرادیول را جذب و مواد مضر در آن محبوس می کرد. اگرچه این حفره ها بسیار کوچک هستند، ولی کاملاً مؤثر و مفید بوده و قابل استفاده هستند.
- 19
- 1