سه شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۳۳ - ۲۳ مهر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۷۱۳۹۲
اختراعات و پژوهش های علمی

مهمترین فاکتورها در خرید تجهیزات آزمایشگاهی

یکی از مهمترین گام ها برای آماده سازی و راه اندازی یک مرکز تحقیقاتی یا آزمایشگاه، تهیه تجهیزات آزمایشگاهی است. در حالت کلی محققان کهنه کار به خوبی می دانند برندهای مطرح در حوزه تجهیزات مورد نیاز چیست و از چه محیط هایی باید برای خرید آنها اقدام کرد، با این وجود اگر بخواهید این کار را بدون تجربه قبلی انجام بدهید باید به مجموعه ای از نکات توجه داشته باشید. در این مطلب به این نکات و فاکتورها می پردازیم تا در این خصوص اطلاعات بیشتری کسب کنید

خرید تجهیزات آزمایشگاهی

بدیهی است که آزمایشگاه نیازمند تجهیزات معینی برای انجام تست های خود است. این تجهیزات بر اساس شرح تست هایی که برای انجام در محیط مورد نظر انتخاب می شوند، بدست می آیند. برای مثال در آزمایشگاه دام و طیور طبیعتاً حضور تجهیزاتی مثل دستگاه کجلدال و سوکسله را مشاهده خواهید کرد. برای مجهز کردن مرکز تحقیقاتی، باید فرد یا افرادی مسئولیت تهیه این وسایل را بر عهده بگیرند.

با این وجود بازار وسایل آزمایشگاهی گسترده، شلوغ و مالامال برندهای متفاوت است، بنابراین تهیه کردن ادوات از آن کار آسانی نیست. پیدا کردن یک فروشنده مطمئن تنها اولین گام در خرید دستگاه های مورد نیاز خواهد بود: بعد از آن باید تصمیم بگیرید چه ظرفیت هآ، ابعاد و برندهایی مد نظر شماست و بسته به بودجه ای که در اختیار دارید باید چطور اولویت بندی کنید.

برای این منظور، اغلب مجموعه ای از نکات بر اساس تجربه محققان با تجربه و کهنه کار مطرح می شوند که افراد کم تجربه تر هم می توانند با اتکا به آنها خرید صحیح و به صرفه ای برای مرکز داشته باشند. این همان امری است که لزوم وجود این مطلب را اثبات می کند.

خرید تجهیزات آزمایشگاهی

برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی چه فاکتورهایی را باید در نظر بگیریم؟

هنگام خرید تجهیزات آزمایشگاهی باید به مجموعه ای از نکات توجه کنید که در ادامه هر کدام را به ترتیب اهمیت برای شما شرح می دهیم. دقت داشته باشید که باید به تمام این فاکتورها توجه کنید و صرفاً نمی توانید با اتکا به یک یا دو مورد از آنها خرید ایده آل و رضایت بخشی تجربه کنید. برای مثال گرچه ساختار آزمایشگاه مهمتر از ایمنی تجهیزات است، اما این امر به معنای نادیده گرفتن ایمنی نخواهد بود. تمام این موارد باید الزاماً مورد توجه قرار بگیرند.

در ادامه به سراغ فاکتورهای نه گانه انتخاب تجهیزات آزمایشگاهی می رویم.

۱. ساختار آزمایشگاه

اولویت شما باید این باشد که پیش از خرید، مشخص کنید که بر اساس ساختار آزمایشگاه و تست هایی که انجام می دهید به چه تجهیزاتی نیاز دارید هر وسیله ای باید با توجیه واضحی تهیه شود، پس از خرید دستگاه هایی که «فکر می کنید» به آنها احتیاج پیدا خواهید کرد، خودداری کنید. باید مطمئن باشید که به یک وسیله معین نیاز دارید یا خیر.

۲. برند تجهیزات

تکیه به برند راه خوبی برای مطمئن شدن از کیفیت تجهیزات است. برای مثال برند Sartorius در بین مراکز تحقیقات زیستی و دارویی به عنوان تولیدکننده معتبر ترازو، پیپت، سیستم های فیلتراسیون و ابزارهای تجزیه و تحلیل زیستی شناخته می شود. به همین شکل برندی مثل تجهیزات بخشی هم در بین تولیدکنندگان داخلی یافت می شود که محصولات اندازه گیری و کنترل کیفی متعددی عرضه می کند. بنابراین شهرت برند در اینکه خرید موفقی داشته باشید، به شدت موثر است.

۳. دقت تجهیزات

دقت یک دستگاه بر اساس توانایی آن برای ارائه نتیجه یکسان از آزمایش های کاملا مشابه و بر اساس استانداردهای هر حوزه مشخص می شود. برخلاف تصور عمومی، لازم نیست حتما دقیقترین دستگاه موجود در بازار را برای مرکز تحقیقاتی خودتان انتخاب کنید. برای مثال یک آزمایشگاه متالورژی برای سنجش وزن نیازی به ترازوهای دقیق ندارد که تا سطح میکروگرم را اندازه گیری می کنند، بلکه کار خود را با دقت میلی گرمی هم به راحتی انجام خواهد داد. پس باید حواستان را جمع کنید که دقت تجهیزات با فضای کار شما همخوانی داشته باشد.

نکات خرید تجهیزات آزمایشگاهی

۴. دوام و عمر مفید تجهیزات

تجهیزات آزمایشگاهی اغلب به شدت گرانقیمت هستند و اگر استفاده مستمر از آنها داشته باشید، خرابی و به مشکل خوردن یک دستگاه می تواند مرکز را با مشکلات عدیده ای روبرو کند. بنابراین ترجیح داده می شود که از بادوام ترین دستگاه ها با بلندترین طول عمر عملیاتی استفاده شود. به این ترتیب هم هزینه های شما در هنگام خرید کاهش می یابد و هم برای مدت طولانی هزینه های تعمیرات و نگهداری را عقب خواهید انداخت.

۵. سهولت استفاده و نگهداری

در هنگام سهولت استفاده و نگهداری، اصطلاح «طراحی ارگونومیک» اغلب به کرات مورد توجه قرار می گیرد. طراحی ارگونومیک به این معناست که کار با این دستگاه برای پرسنل سخت، پیچیده یا به لحاظ ذهنی درگیرکننده نیست. هر چقدر سهولت استفاده و نگهداری بیشتر باشد، احتمال آسیب دیدن وسایل هم کمتر می شود و می توان آنها را برای مدت طولانی تری به کار گرفت. بنابراین این عامل را به هیچ وجه نمی توان نادیده گرفت، مگر اینکه طراحی یک تجهیز در بازار به صورت عمومی بر اساس طرح قدیمی و رایجی باشد که تبعیت از آن راحت تر از به کارگیری یک دستگاه جدید باشد.

۶. ایمنی

تجهیزات باید دارای ویژگی‌های ایمنی لازم برای محافظت از کارکنان در برابر خطرات احتمالی باشند. همچنین، باید دستورالعمل ها و راهنماهای آنها کامل باشد ت ااز بروز هر گونه حادثه در اثر فقدان اطلاعات کافی هنگام کار با یک تجهیز معین، جلوگیری شود.

۷. گارانتی و خدمات پس از فروش

یک دستگاه باکیفیت از یک برند معتبر، حتما گارانتی و خدمات پس از فروش مناسبی هم دارد. این عامل گرچه تعیین کننده نیست، آما می توانید به آن به منزله یک سوپاپ اطمینان برای بالا بودن سطح محصول خریداری شده نگاه کنید و بنابراین بد نیست نیم نگاهی هم به آن داشته باشید.

۸. قیمت

گرانقیمت بودن ابزارآلات الزاماً به معنای باکیفیت بودن آنها نیست. پس صرفاً با نگاه کردن به مبلغ خرید نمی توانید مشخص کنید که یک محصول برای هدف شما مناسب است یا خیر. عکس این موضوع هم مصداق دارد و ارزان قیمت بودن حتماً مشخص نمی کند که با محصول بی کیفتی روبرو هستید. با این حال به صورت کلی، قطعا رعایت سقف بودجه خرید تجهیزات اهمیت فراوانی دارد و باید سعی کنید تعادل را رعایت کنید.

۹. فضای مورد نیاز

گاهی ممکن است دستگاه درجه یکی را با قیمت مناسب پیدا کنید که با قفسه بندی کنونی مرکز شما همخوانی نداشته باشد. هر چقدر هم که دستگاه مورد نظر باکیفیت و نیرومند باشد، در این حالت باید اولویت را به سکوبندی آزمایشگاهی خود بدهید و از خرید تجهیزاتی که به لحاظ ابعاد بیش از حد برای فضای شما بزرگ هستند، خودداری نمایید.

تجهیزات آزمایشگاهی بخشی

جمع بندی

در این مطلب به سراغ مهمترین فاکتورها در هنگام خرید تجهیزات آزمایشگاهی رفتیم که هر مجموعه ای می تواند با در نظر داشتن آنها به نحو احسن نیاز خود را در بازار برطرف کن. اگر همچنان در خصوص چگونگی انجام این کار تردید دارید، می توانید از خدمات مجموعه تجهیزات آزمایشگاهی بخشی استفاده کنید. این مجموعه نه تنها به شما به صورت تخصصی برای سکوبندی آزمایشگاهی و نحوه تهیه فهرست تجهیزات مورد نیاز کمک می کند، بلکه قادر است قسمتی از نیاز شما را هم با تجهیزات درجه یک تولید خود هم پاسخ بدهد. تنها کافی است با مجموعه تجهیزات آزمایشگاهی بخشی تماس بگیرید تا در این خصوص بیشتر بدانید.

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش