سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۲۵ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۲۲۰
اختراعات و پژوهش های علمی

طراحی لباس‌های هوشمندی که نگران سلامتی ما می‌شوند

اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش,لباس‌های هوشمند
محققان اروپایی مشغول طراحی پارچه‌هایی هستند که عادات غذایی یا نحوه نشستن ما را کنترل می‌کنند و به طور کلی نگران سلامتی ما می‌شوند.

به گزارش آنا به نقل از ​ScienceDaily، محققان اروپایی در آلمان مشغول کار روی پوشاک هوشمند هستند. این دسته از پوشاک می‌توانند عادات غذایی فرد را زیر نظر بگیرند و مثلا به او هشدار بدهند. پژوهشگران این طرح با عنوان «سیمپل اسکین» (Simple Skin) پیش‌نمونه تیشرت هوشمندی ساخته‌اند که می‌تواند به شما بگوید چقدر غذا خورده‌اید و چقد مایعات نوشیده‌اید. حسگرهای نرمی که در یقه آن است به شکلی ناملموس هر عمل بلع را تشخیص می‌دهد.

 

الیویه آمفت، استاد فناوری حسگرها در دانشگاه پاسو، در این مورد می‌گوید: «با کمک این فناوری می‌توانیم رفتارهای پیچیده را در طول روز زیر نظر بگیریم. به عنوان مثال اگر کاربر در طول روز مایعات کم بنوشد این فناوری می‌تواند کمبود آب بدن را تشخیص بدهد. این فناوری به ویژه به کار مبتلایان به دیابت می‌آید. چون آنها مشاوره‌های لازم برای رژیم غذایی مناسب را دریافت می‌کنند. همچنین بر اساس داده‌های واقعی به کسانی که اضافه وزن دارند توصیه‌های لازم را می‌دهد».

 

نمونه‌ای دیگر از شگفتی‌های این حسگرهای پارچه‌ای، فریم عینکی است که می‌تواند میزان ارتعاشات جمجمه را موقع جویدن اندازه بگیرد. الگوی ارتعاشات نشان می‌دهد که فرد مشغول خوردن چه چیزی است.

 

الیویه آمفت می‌گوید: «چالش اصلی این است که این فناوری را در اشیائی به کار ببریم که هر روز از آن استفاده می‌کنیم، مثل لباس. یا این فناوری را در لوازم جانبی مثل عینک ادغام کنیم. برای کسانی که مجبورند به طور مرتب عینک بزنند، این حسگرها می‌تواند عادت غذایی آنها را زیر نظر بگیرد. کاربردهای مختلف حسگرهای پارچه‌ای که در این پروژه تحقیقاتی اروپا در نظر گرفته شده است، همه بر پایه یک نوع پارچه مصنوعی است که در آن فیبرهای پلیمری با الیاف رسانا از جنس نقره یا مس در هم تافته شده است».

 

ژینگیوان شنگ، متخصص رایانش فراگیر، که با پروژه «سیمپل اسکین» همکاری می‌کند می‌گوید: «این پارچه کاملا انعطاف‌پذیر است و هوا هم در آن نفوذ می‌کند که یعنی می‌تواند به راحتی روی بدن قرار بگیرد و شما هیچ مشکلی با عرق بدن نداشته باشید. می‌توانید پارچه را در ماشین لباسشویی بشویید. این پارچه‌ها را آزمایش کرده‌ایم و حتی آنها را تا ۴۰ بار در ماشین لباسشویی ‌انداخته‌ایم و متوجه شدیم که مشکلی برایش پیش نمی‌آید».

 

اما آیا می‌توان این پارچه هوشمند را در مقیاس بزرگ تولید کرد؟ یک شرکت سوئیسی، که یکی از تولیدکنندگان پیشرو و مبتکر در تولید پارچه است به این پروژه تحقیقاتی اروپایی پیوسته است. این شرکت موادی مانند پارچه‌ای که روی آن بتوان چاپ کرد، فیلم‌های بسیار دقیق و حتی الکترودهای شفاف تولید می‌کند که در فناوری عالی کاربرد دارد و معمولا برای مصارف صنعتی تولید می‌شود.

 

پیتر چابرسک، مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت می‌گوید: «مدتی است که پارچه‌های مشابهی برای سلول‌های خورشیدی و سلول‌های نورگسیل درست کرده‌ایم. به راحتی می‌توانیم ماشین‌های پارچه‌بافی‌مان را برای تولید این نوع پارچه‌ها آماده کنیم. فقط چند تنظیم کوچک لازم است. تولید انبوه می‌تواند پارچه‌های هوشمند را برای کاربردهای بی‌شمار به قیمت مناسب برساند».

 

یکی دیگر از کاربردهای این فناوری در پادری‌های هوشمندی است که می‌تواند بشمارد چند نفر در اتاق هستند و نحوه گام برداشتن‌شان را تشخیص دهد. می‌توان از فناوری در روکش صندلی هم استفاده کرد تا به درست نشستن فرد کمک کند یا اگر راننده حواسش به جاده نیست به او هشدار بدهد.

 

ژینگیوان شنگ می‌گوید: «مردم می‌توانند از پارچه‌ها در کنش متقابل بین انسان و کامپیوتر، در ورزش، در مراقبت پزشکی، در ایمنی استفاده کنند. بسیاری زمینه‌های دیگر هم هست که جای بررسی دارد. امیدوارم در آینده این رهیافت هزینه پارچه‌های هوشمند را کاهش دهد و بالاخره وارد بازار اصلی کند».

 

دانشمندان معتقدند که زمانی که تلفن هوشمند و ابزارهای کوچک دست و پاگیر می‌شوند، پوشاک هوشمند بهترین و راحت‌ترین راه حل به شمار می‌رود.

 

 

 

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش