دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۲ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۰۱۴۴
طبیعت و محیط زیست

نوعی ماهی غیرمعمول که عاشق پیاده‌روی است

ماهی,پیاده روی ماهی
نوعی ماهی در تاسمانی وجود دارد که عاشق پیاده روی است.

در اعماق تاریک و گل آلود رودخانه درونت (Derwent) در تاسمانی، نوعی ماهی غیرمعمول را می توان یافت که در امتداد بستر رودخانه راه می رود. بله، راه می روند.

این گونه که به دست ماهی یا هندفیش معروف است، به شدت در خطر انقراض قرار دارد. گمان میرود کمتر از ۳۰۰۰ ماهی از این گونه در طبیعت باقی مانده باشد.

دست ماهی خالدار، که به کمک باله های سینه ایِ شبیه به دست حرکت می کند، در اعماق تاریک آب ها کمین می کند و منتظر می ماند تا در زمان زمان مناسب به هر طعمه ای که جذب می شود، حمله کند.

رنگ کرم و لکه های قهوه ای یا نارنجی تیره این ماهی چنان با کف شنی رودخانه ترکیب می شود که تشخیص و حتی عکاسی از آنرا سخت می کند.

عکاس فرانسوی، نیکلاس رمی (Nicolas Remy)، مصمم بود که این ماهی گریزان را خودش ببیند. در سال ۲۰۲۲، او از سیدنی به سردترین ایالت استرالیا سفر کرد و در آب های درونت با دمای ۱۱ درجه سانتی گراد ، شیرجه زد. ۱ ساعت بعد، رمی اولین دست ماهی را دید، اما با انفجار فلاش دوربینش ماهی دست به فرار گذاشته بود. تمام عکسی که گرفته بود ابری از گل ولای بود.

رمی متوجه شد که برای عکاسی از این گونه باید باید تکنیک خود را تقویت کند. او ۳ روز متوالی و در مجموع ۹ ساعت را در رودخانه گذراند.

در نهایت، رمی پس از تسلط بر یک تکنیک ویژه شنا با کفش های غواصی که گل ولای را بهم نمی زد و با استفاده از یک وسیله نورپردازی متفاوت که نور کانونی باریکی ایجاد می کرد ، عکس موردانتظار خود را گرفت؛ یک عکس نمای نزدیک از ماهی کاریزماتیک، با آن دست ها و طعمه کرکی بالای دهانش. این عکس توانست مقام اول را در بخش آب سرد مسابقه عکاسی هنر Ocean Art سال ۲۰۲۲ کسب کند.

رمی امیدوار است که عکس هایش به این گونه کمیاب که بیشتر مردم آنها را نمی شناسند و اهمیت چندانی بهشان نمی دهند، کمک کند. او می خواهد با استفاده از عکاسی پرتره، بین مردم و دست ماهی یک نوع ارتباط عاطفی ایجاد کند تا مردم را ترغیب کند درگیر حفظ این ماهی بسیار عجیب شوند.

به گفته CNN تلاش ها برای حفظ دست ماهی خالدار، و حتی اقوام در خطر انقراض آن، دست ماهی قرمز و دست ماهی زیبل، ادامه دارد. تیم ملی بازیابی دست ماهی قصد دارد هر سه گونه را که در آب های جنوب شرقی استرالیا یافت میشوند، احیا کند.

تصور می شود که از میان دست ماهی های قرمز، تنها ۱۰۰ ماهی بالغ باقی مانده اند، در حالیکه ماهی زیبل از سال ۲۰۰۷ تاکنون در طبیعت دیده نشده است.

ماهی,پیاده روی ماهی

جمینا استوارت اسمیت، رئیس تیم ملی بازیابی دست ماهی؛ از دست دادن زیستگاه، آلودگی و توسعه شهری را تهدیدهای اصلی برای این گونه می داند. او می گوید قابلیت پراکندگی کم، جمعیت کوچک و بازده تولید مثلی نسبتاً کم، هندفیش ها را مستعد اختلالات محیطی می کند. علاوه‌براین، روش عجیب وغریب آن ها در راه رفتن به جای شنا کردن، استفاده از جریان های اقیانوسی به منظور دورشدن از مناطق تخریب شده را برای دست ماهی ها دشوار کرده است.

تیم ملی بازیابی دست ماهی، برای تشویق تخم ریزی هندفیش های خالدار در رودخانه درونت زیستگاه مصنوعی کاشته اند. این نوع زیستگاه قبلاً نتایج امیدوارکننده ای در تثبیت جمعیت ها نشان داده است.

ماهی,پیاده روی ماهی

استوارت اسمیت می گوید در حالیکه پیشرفت هایی حاصل شده ، وضعیت هنوز فوری است و تیم بازیابی به بودجه و منابع طولانی مدت نیاز دارد. او امیدوار است که طرح اقدام اخیر دولت استرالیا برای گونه های در معرض تهدید که هدف آن جلوگیری از هرگونه انقراض جدید است، کمک کننده باشد، زیرا دست ماهی قرمز در ۱۱۰ گونه اولویت دار این طرح فهرست شده است.

ایجاد آگاهی برای تلاش های حفاظتی ضروری است. عکاسی می تواند رسانه مهمی برای این امر باشد.

مارک استریکلند، عکاس آمریکایی و داور مسابقه عکس Ocean Art 2022 با این موضوع موافق است. به عقیده استریکلند، با ثبت و به اشتراک گذاری تصاویر زیبا از چنین گونه هایی که به ندرت دیده می شوند ، عکاسان زیر آب می توانند نقش پررنگی داشته باشند. با عکاسی می توان در ایجاد آگاهی و نگرانی میان افرادی که از وضعیت اسفناک این گونه ها بی اطلاع هستند، نقش بزرگی ایفا کرد.

ماهی,پیاده روی ماهی

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش