چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۵۸ - ۱۱ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۰۸۰۸
طبیعت و محیط زیست

جیغ زدن گیاهان در زمانی که آسیب می‌بینند!

گیاهان,جیغ زدن گیاهان
گیاهان هنگام تنش جیغ می‌زنند.

نتایج پژوهشی که به تازگی منتشر شده نشان می دهد، گیاهان هنگام آسیب دیدن با صدای بلند فریاد می زنند، اگرچه ما این صدا را نمی شنویم.

به گزارش ایسنا به نقل از ساینس آلرت، این فریاد شبیه به فریاد انسان نیست، بلکه در فرکانس های فراصوت خارج از محدوده شنوایی انسان و شبیه به کوبیده شدن یا کلیک است که وقتی گیاه تحت فشار قرار می گیرد، افزایش می یابد.

به گفته دانشمندان، این صدا میتواند یکی از راه هایی باشد که گیاهان ناراحتی خود را به وسیله آن به دنیای اطرافشان منتقل می کنند.

لیلاچ هادانی (Lilach Hadany)، زیست شناس توضیح می دهد: حتی در یک محیط آرام، صداهایی وجود دارند که ما آنها را نمی شنویم، و آن صداها حامل اطلاعات هستند. حیواناتی وجود دارند که میتوانند این صداها را بشنوند، بنابراین این احتمال وجود دارد که تعامل صوتی زیادی رخ دهد.

گیاهان همیشه با حشره ها و سایر حیوانات تعامل دارند و بسياري از این موجودات از صدا برای برقراری ارتباط استفاده می کنند.

گیاهان تحت فشار آنقدرها که تصور می شد، منفعل نیستند. آن ها دستخوش تغییرات بسیار چشمگیری می شوند که یکی از قابل تشخیص ترین آنها دستکم برای انسانها، انتشار بوهای بسیار قوی است. گیاهان همچنین میتوانند رنگ و شکل خود را تغییر دهند.

این تغییرات می توانند خطرها را به گیاهان دیگر در نزدیکی آن ها اطلاع دهند تا در پاسخ، عملکرد دفاعی خود را تقویت کنند. همچنین میتوانند حیوانات را برای مقابله با آفاتی که امکان دارد به گیاه آسیب برساند، جذب کنند.

با این وجود، این که آیا گیاهان انواع دیگری از سیگنال ها مانند صدا منتشر می کنند، بطور کامل بررسی نشده بود. چند سال قبل ، هادانی و همکارانش دریافتند که گیاهان میتوانند صدا را تشخیص دهند. سوال منطقی بعدی این بود که آیا آنها هم میتوانند آنرا تولید کنند یا خیر.

برای پی بردن به این موضوع، آنها صدای گیاهان گوجه فرنگی و تنباکو را در شرایط مختلفی ثبت کردند. ابتدا صدای گیاهان بدون تنش ثبت شد تا یک خط مبنا به دست بیاید. سپس صدای گیاهانی را که کم آب شده بودند و گیاهانی که ساقه هایشان قطع شده بود، ثبت کردند. ضبط این صداها ابتدا در یک محفظه آکوستیک عایق صدا و سپس در یک محیط معمولی گلخانه ای انجام شد.

سپس، آن ها یک الگوریتم یادگیری ماشینی را آموزش دادند تا بین صدای تولیدشده توسط گیاهان بدون تنش، گیاهان بریده شده و گیاهان کم آب تمایز ایجاد کند.

صداهایی که گیاهان منتشر می کنند مانند صدای کوبیدن یا صدای کلیک در فرکانس های بسیار بالایی است که برای انسان قابل تشخیص نیست. این صداها از شعاع بیش از یک متر قابل دریافت است. گیاهان بدون تنش، سر و صدای زيادي تولید نمی کنند.

در مقابل، گیاهان تحت فشار، بسیار پر سر و صدا هستند و بسته به گونه تنش بطور متوسط تا حدود ۴۰ کلیک در ساعت منتشر می کنند. گیاهان محروم از آب دارای مشخصات صوتی قابل توجهی هستند. آن ها قبل از اینکه علایم قابل مشاهده کم آبی را نشان دهند، شروع به تولید صدای بیشتر می کنند که با خشک شدن گیاه افزایش می یابد و با پژمرده شدن گیاه، فروکش می کند.

این الگوریتم یادگیری ماشینی توانست بین این صداها و همچنین گونه های گیاهانی که آن ها را ساطع می کنند، تمایز قائل شود. این گروه پژوهشی، گیاهان مختلفی را آزمایش کردند و دریافتند که تولید صدا به نظر یک فعالیت گیاهی بسیار رایج است. گندم، ذرت، انگور و کاکتوس همگی صدا تولید می کردند.

ولی هنوز چند مورد ناشناخته وجود دارد. به طورمثال، نحوه تولید صداها مشخص نیست. در پژوهش های قبلی نشان داده شده بود که طی فرآیندی در گیاهان کم آب، حباب های هوا در ساقه شکل می گیرد، منبسط می شود و از بین می رود. این فرآیند هنگام شکستن قولنج در انگشت های انسان، باعث ایجاد صدایی مشابه شکستن می شود و ممکن است در مورد گیاهان نیز همین اتفاق رخ دهد.

هنوز نمی دانیم که آیا سایر شرایط تنش زا مانند عوامل بیماری زا، حمله، قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش، دمای نابسامان و سایر شرایط نامطلوب نیز میتواند باعث ترکیدن حباب و ایجاد صدا در گیاهان شود یا خیر.

همچنین مشخص نیست که آیا تولید صدا یک پیشرفت تطبیقی در گیاهان است یا اینکه تنها یک اتفاق است. با این حال، نتایج پژوهش های این گروه نشان داد که یک الگوریتم یادگیری ماشینی می تواند تشخیص و تمایز بین صداهای گیاهان را بیاموزد. مطمئناً ممکن است موجودات دیگر نیز بتوانند همین کار را انجام دهند. علاوه بر این، موجودات می توانند یاد بگیرند که به روش های مختلف به سر و صدای گیاهان آسیب دیده پاسخ دهند.

هادانی می گوید: برای مثال، پروانه ای که قصد دارد روی گیاهی تخم گذاری کند یا حیوانی که قصد خوردن یک گیاه را دارد، میتواند از این صداها برای تصمیم گیری استفاده کند. برای ما انسانها، پیامد این پژوهش کاملا واضح است. می توانیم صدای ناراحتی گیاهان تشنه را دریابیم و قبل از اینکه مشکلی ایجاد شود، آن ها را آبیاری کنیم.

نتایج این پژوهش در مجله Cell منتشر شده است.

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش