پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۶ - ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۰۲۷۵
طبیعت و محیط زیست

راه اندازی کارخانه تولید پشه در برزیل

پشه,راه اندازی کارخانه تولید پشه در برزیل
کارخانه تولید پشه در برزیل راه اندازی می شود.

این کارخانه سالانه تا پنج میلیارد پشه آلوده به باکتری تولید خواهد کرد. برنامه جهانی پشه در حال آزمایش روش های پراکنده سازی پشه با استفاده از پهپادها، موتورسیکلت ها و خودروها است.

به گزراش عصر ایران، برنامه جهانی پشه (World Mosquito Program)، یک سازمان غیر انتفاعی مستقر در استرالیا، تصمیم دارد طی ۱۰ سال آینده پشه های اصلاح شده را با هدف محافظت از ۷۰ میلیون نفر در برابر بیماری هایی مانند تب دنگی در بسیاری از مناطق شهری برزیل رها کند.

پژوهشگران رهاسازی این نوع پشه که حامل باکتری ولباکیا (Wolbachia) است و از انتقال ویروس ها توسط حشره جلوگیری می کند را در شهرهای منتخب کشورهایی مانند استرالیا، برزیل، کلمبیا، اندونزی و ویتنام آزمایش کرده اند. ولی این برای نخستین بار است که استفاده از این روش در سطح یک کشور برنامه ریزی شده است.

یک کارخانه تولید پشه در برزیل ساخته خواهد شد تا طرح بلندپروازانه برنامه جهانی پشه با مشارکت بنیاد اسوالدو کروز، یک مؤسسه علمی عمومی برزیلی را پشتیبانی کند. این تأسیسات باید در سال ۲۰۲۴ آغاز به کار کرده و قرار است سالانه تا پنج میلیارد پشه تولید کند.

به گفته اسکات اونیل، میکروبیولوژیست در دانشگاه موناش در ملبورن، استرالیا، و رئیس برنامه جهانی پشه، این بزرگترین تأسیسات در جهان برای تولید پشه های آلوده به ولباکیا خواهد بود. این تاسیسات به ما این امکان را خواهد داد تا در مدت زمان کوتاهی افراد بیشتری را نسبت به هر کشور دیگر پوشش دهیم.

برزیل یکی از کشورهای جهان با بالاترین نرخ های ابتلا به عفونت تب دنگی است و به عنوان نمونه، بیش از دو میلیون مورد در سال ۲۰۲۲ گزارش شده است.

به رغم نتایج مثبت حاصل از رهاسازی پشه در گذشته، پژوهشگران انتظار دارند که کار با این فناوری در چنین مقیاس عظیمی چالش برانگیز باشد.

باکتری که با ویروس ها رقابت می کند

باکتری ولباکیا پیپینتیس (Wolbachia pipientis) به طور طبیعی حدود نیمی از تمام گونه های حشرات را آلوده می کند. ولی پشه های آئدس اجیپتی (Aedes aegypti) که ویروس های دنگی، زیکا، چیکونگونیا و موارد دیگر را منتقل می کنند، بطور معمول حامل این باکتری نیستند.

اونیل و همکارانش پشه های برنامه جهانی پشه را پس از کشف این که احتمال گسترش بیماری توسط پشه های آئدس اجیپتی آلوده به باکتری (Bacterium) ولباکیا بسیار کم تر است، توسعه دادند.

هنگامی که پشه های اصلاح شده در مناطق آلوده با پشه های آئدس اجیپتی رها میشوند، آن ها به آرامی باکتری را در جمعیت پشه های وحشی گسترش می دهند.

چندین مطالعه موفقیت این حشرات اصلاح شده را نشان داده اند. جامع ترین نمونه، یک کارآزمایی تصادفی و کنترل شده در شهر یوگیاکارتا، اندونزی بود که نشان داد این فناوری میتواند بروز دنگی را تا ۷۷ درصد کاهش دهد.

پشه,راه اندازی کارخانه تولید پشه در برزیل

استفاده از پشه های اصلاح شده در سراسر برزیل

در برزیل، جایی که پشه های اصلاح شده تا به حال در پنج شهر آزمایش شده اند، نتایج درصدهای کمتری را نشان می دهند. در شهر نیتروی، مداخله با کاهش ۶۹ درصدی موارد دنگی همراه بود. در شهر ریو دو ژانیرو میزان کاهش ۳۸ درصد بود.

این اختلاف ها ممکن است به تفاوت های زیست محیطی بین شهرها مربوط باشد. به عنوان نمونه ، در مناطقی با جمعیت پشه وحشی بزرگتر، باکتری ولباکیا امکان دارد مدت زمان بیشتری طول بکشد تا گسترش یابد.

بافت اجتماعی نیز مهم است. به طور مثال، شعله ور شدن خشونت مانع از اجرای برنامه در برخی محله های برزیل شد. به گفته اونیل، در شرایطی که ما از نزدیک با مردم در آن جوامع کار کرده ایم، اما اعتمادسازی و عملیاتی کردن برنامه ها می تواند با آهنگی کند پیش برود.

برنامه جهانی پشه در حال آزمایش روش های پراکنده سازی پشه با استفاده از پهپادها، موتورسیکلت ها و خودروها است.

در همین حال، یک مطالعه تصادفی و کنترل شده بزرگ در شهر بلو هوریزونته در حال انجام است تا میزان بروز دنگی در مناطقی که پشه های آلوده به ولباکیا در آن ها رها شده اند نسبت به مناطق دیگر مقایسه شود. مطالعات پیشین در نیتوری و ریو دو ژانیرو به این شکل انجام نشدند.

پشه های آلوده به ولباکیا توسط آژانس های نظارتی برزیل تایید شده اند. اما این فناوری هنوز به طور رسمی توسط سازمان بهداشت جهانی تایید نشده است که میتواند مانعی برای استفاده از آن در کشورهای دیگر باشد. بحث درباره این فناوری در دستور کار جلسه بعدی گروه مشورتی کنترل حامل سازمان بهداشت جهانی قرار دارد.

به رغم موفقیت پشه ها، لوسیانو موریرا، دانشمند ارشد بنیاد اسوالدو کروز و یکی از همکاران برنامه جهانی پشه در برزیل، هشدار می دهد که دولت ها نباید دیگر اقدامات بهداشتی عمومی مانند واکسن های دنگی را کنار بگذارند. به گفته وی، روش ولباکیا مکمل روشی دیگر است و م هاا باید روی روش های یکپارچه برای کنترل دنگی، زیکا، و چیکونگونیا کار کنیم.

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش