این بستر کشت که «خاک الکترونیکی» نام گرفته، علاوه بر افزایش سرعت رشد گیاهان، مزیت های بسیاری نسبت به روش های متعارف دارد.
به گزارش دیجیاتو، محققان بستر کشت جدیدی ایجاد کرده اند که سرعت رشد گیاهان را تا ۵۰ درصد افزایش می دهد. این بستر که محققان آن را eSoil یا «خاک الکترونیکی» می نامند، رسانای الکتریسیته است و با تحریک الکتریکی به رشد گیاهان کمک می کند، و به طور خاص برای کشاورزی هیدروپونیک یا آب کشت طراحی شده است. بطور کلی در کشت هیدروپونیک گیاهان بدون خاک رشد می کنند و فقط به آب، مواد مغذی و بستری برای رشد ریشه ها نیاز دارند.
براساس مقاله منتشرشده در PNAS، محققان دانشگاه لینشوپینگ سوئد نشان داده اند که نهال های جو که در خاک الکترونیکی کشت شده اند، تا ۵۰ درصد بیشتر رشد کرده اند. محققان به مدت ۱۵ روز ریشه این نهال ها را با الکتریسیته تحریک کردند.
مزیت های خاک الکترونیکی نسبت به روش های متعارف
جمعیت جهان در حال افزایش است و تغییرات آب وهوایی نیز گاه دامن گیر کشاورزان می شود. بنابراین نمی توان نیازهای غذایی کره زمین را تنها با روش های کشاورزی موجود تأمین کرد. با روش آب کشت، بدون نیاز به خاک و زمین های پهناور، میتوان غذا را در شهرها نیز پرورش داد.
در آب کشت یا هیدروپونیک مصرف آب به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و تمام مواد مغذی ضروری نیز دردسترس گیاه خواهد بود. این کشت، یک سیستم بسته است که امکان گردش مجدد آب را فراهم می کند تا هر نهال دقیقاً مواد مغذی موردنیاز خود را دریافت کند. بنابراین آب بسیار کمی مصرف می شود.
هیدروپونیک همچنین امکان کشت عمودی در برج های بزرگ را برای استفاده حداکثری از فضا فراهم می کند. محصولاتی که درحال حاضر به این روش کشت میشوند بیشتر سبزیجات هستند. غلات به طور معمول در هیدروپونیک برای استفاده علوفه ای کشت نمی شوند. در این مطالعه محققان نشان دادند که نهال های جو را میتوان با استفاده از هیدروپونیک کشت داد و به لطف تحریک الکتریکی، سرعت رشد بهتری ایجاد کرد.
همچنین مزیت دیگر خاک های الکترونیکی، استفاده نکردن از پشم معدنی است. معمولاً از پشم معدنی به عنوان بستر کشت در هیدروپونیک استفاده می شود. این مواد نه تنها تجزیه پذیر نیستند، بلکه با فرایندی تولید می شوند که نیاز به انرژی بالایی دارد. بستر کشت الکترونیکی eSoil از سلولز، فراوان ترین پلیمر زیستی، در ترکیب با پلیمری رسانا به نام PEDOT ساخته شده است. این ترکیب هرچند جدید نیست، ولی نخستین بار است که برای کشت گیاهان به این شکل استفاده می شود.
- 13
- 6