به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، این پروتئین خاص سبب تولید ابرهای حفاظتی ویژه ای ميشود که از دی ان ای موجود دربرابر انواع آلودگی ها و تشعشعات محافظت ميکند.
خرس آبی یا خوکچه خزه ای کم تر از یک میلیمتر طول دارد، ولی از مصونیت شگفت آوری دربرابر انواع آلاینده ها و سموم بهره مند است که حتی قدرتمندترین و جان دشوار ترین موجودهای کره زمین هم از آن بی نصیب هستند. موجود ذکر شده به خوبی میتواند خود را با شرایط محیط پیرامون تطبیق دهد و زنده بماند.
خرس آبی اگر چه در آب زندگی ميکند ، ولی در وضعیت خشک سالی هم میتواند با حداقل آب به حیات خویش ادامه دهد. این موجود همچنين در گرمای حداکثر ۱۵۰ درجه سانتی گراد تا سرمای حداکثر ۲۷۲ درجه سانتی گراد هم زنده می ماند و تشعشعات مرگبار رادیواکتیو هم تاثیری بر روی آن ندارد.
علل این مسئله وجود پروتئینی خاص در بدن موجود مذکور به اسم Dsup است که ميزان مقاومت دی ان ای خرس آبی را دربرابر انواع سم ها و آلاینده ها افزایش ميدهد . پژوهشگران دانشگاه سن دیه گو در کالیفرنیا در حال بررسی این مسئله هستند که آیا میتوان پروتئین ذکر شده را به دی ان ای انسان هم ادامه داد تا مقاومت آنرا هم اضافه کرد یا خیر.
پروتئین مذکور در پیوند با دی ان ای خرس آبی در سلول هایی به اسم کروماتین قرار می گیرد و ابری حفاظتی را تشکیل ميدهد که جلوی هرگونه آسیب دیدن دی ان ای را می گیرد. دانشمندان امیدوارند قابلیت چنين دستکاری هایی بر روی دی ان ای انسان هم وجود داشته باشد.
- 12
- 2