چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۵۲ - ۰۹ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۵۸۸
طبیعت و محیط زیست

مهار آتش سوزی جنگل‌های لوداب بویراحمد پس از ۶ شبانه روز

ادامه اطفای حریق در جنگل‌های ایران با بیل و کلنگ/ آتش در منطقه بوزین و مره‌خیل کرمانشاه ادامه دارد

آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست
با توجه به وقوع بیش از ۱۱۰۰ فقره آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور از ابتدای سال جاری و تلاش نیروهای مردمی برای اطفای آن، یک عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور می‌گوید: سازمان‌های ذی‌ربط باید نیروهای مردمی را سازماندهی کنند و آموزش‌ دهند تا این نیروها هنگام وقوع آتش‌سوزی از آمادگی لازم برای اطفا حریق برخوردار باشند اما متاسفانه مردم و سازمان‌های مردم نهاد با ابتدایی‌ترین وسایل مانند بیل و کلنگ وارد عمل می‌شوند که در برخی موارد منجربه مصدومیت یا مرگ هموطنان می‌شود.

احمد رحمانی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه مردم ما دلسوز طبیعت هستند و اگر به‌خاطر سازمان‌های مردم‌نهاد نبود، حجم خسارات وارد شده به طبیعت بیش از این بود، اظهارکرد: در این شرایط لازم است نیروهای مردمی از امکانات، تجهیزات، تخصص و آموزش‌های لازم در زمینه اطفای حریق برخوردار باشند.

این عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور تاکید کرد: نیروهای مردمی نیز باید مسائل ایمنی را هنگام کمک به اطفای حریق رعایت کنند. از این رو آموزش و آمادگی مردم برای اقدام اطفای حریق اهمیت زیادی دارد.

وی با اشاره به اینکه دستگاه‌های متولی باید در مدیریت و اطفای آتش‌سوزی‌های جنگلی بزرگ‌مقیاس نقش پررنگ‌تری از مردم داشته باشند، مدعی شد: سازمان‌هایی مانند سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری باید با امکانات و تجهیزات لازم وارد عمل شوند اما ما این امکانات را نداریم و مردم دلسوز، سازمان‌های مردم نهاد و مردم محلی با کمترین امکانات  در اطفای حریق کمک می‌کنند.

رحمانی وظیفه اصلی مردم را هنگام وقوع آتش‌سوزی گزارش به نهادهای متولی دانست و اظهار کرد: وظیفه مردم در وهله اول این است که به محض مشاهده آتش‌سوزی آن را به مسئولان و شماره‌های اعلام شده اطلاع دهند تا مسئولان وارد عمل شوند و اقدام به اطفای حریق کنند.

این عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در ادامه با تاکید بر لزوم سازماندهی و آموزش مردم در زمینه اطفای حریق جنگل‌ها گفت:  سازمان‌های ذی‌ربط باید نیروهای مردمی را سازماندهی کنند و آموزش‌ دهند تا این نیروها هنگام وقوع آتش‌سوزی از آمادگی لازم برای اطفای حریق برخوردار باشند اما متاسفانه مردم و سازمان‌های مردم نهاد با ابتدایی‌ترین وسایل وارد عمل می‌شوند که در برخی موارد منجربه مصدومیت یا مرگ هموطنان می‌شود. برخی از مردم داوطلب در مخمصه‌ و محاصره آتش می‌افتند و در نهایت دچار آتش‌سوزی می‌شوند، چنین حوادثی خسارت‌های جبران ناپذیری مانند درگذشت «البرز زارعی» را به‌همراه دارد.

رحمانی تصریح کرد: مهار آتش در لحظات اولیه وقوع آتش‌سوزی می‌تواند از گسترش آن جلوگیری کند و باعث کاهش هزینه اطفای حریق و خسارت‌های وارد شده به محیط زیست شود بنابراین ضرورت دارد که ستاد مدیریت بحران آتش‌سوزی تشکیل شود تا با مدیریتی واحد تمام نیروهای مردمی و سازمان‌های متولی از جمله حفاظت محیط زیست، جنگل‌ها و مراتع، آتش‌نشانی و برنامه و بودجه را برای مقابله با آتش‌سوزی‌های جنگل‌ها سازماندهی کند. در این شرایط عملیات اطفای حریق می‌تواند به‌درستی انجام شود و در زمان‌هایی که نیاز باشد این ستاد از نیروهای مردمی استان‌های دیگر درخواست کمک می‌کند تا هیچ کس بدون برنامه و خودسرانه اقدام به اطفای حریق نکند.

این عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود افزایش پوشش گیاهی کشور در سال جاری و گرم شدن هوا را از عوامل موثر در گسترش سطح آتش‌سوزی‌ها دانست و گفت: احتمال می‌رود طی دو ماه آینده شاهد وقوع آتش‌سوزی‌های بیشتری در سطح کشور باشیم.

رحمانی در پایان با اشاره به اتخاذ نشدن برخی تمهیدات برای پیشگیری از آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع در سال جاری علیرغم افزایش میزان بارندگی‌ها و پوشش گیاهی گفت: امسال به‌ دلیل بارندگی‌های زیادی که در فصل بهار داشتیم شرایط پوشش گیاهی مقداری متفاوت از سال‌های گذشته است. همچنین سال‌های قبل تمهیداتی برای پیشگیری از وقوع آتش‌سوزی اجرا می‌شد از جمله شخم زدن پوشش‌های گیاهی بین درختان اما متاسفانه به ‌دلیل کمبود بودجه و مسائل دیگر امسال شاهد اجرای عملیات پیشگیرانه از سوی متولیان و شهرداری‌ها در عرصه‌های طبیعی، پارک‌ها و بوستان‌های شهری نبوده‌ایم.

مهار آتش سوزی جنگل‌های لوداب بویراحمد پس از ۶ شبانه روز

بخشدار لوداب از توابع شهرستان بویراحمد از مهار و خاموش شدن آتش جنگل‌ها و مراتع ارتفاعات این بخش پس از ۶ شبانه روز خبر داد.

آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

«جمال روحانی» در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه این آتش سوزی در چند مرحله مهار و دوباره شعله ور می شد، گفت: آتش جنگل‌ها و مراتع روستای"عزیزی" در این بخش که از ساعت  ۲ بامداد روز سوم تیرماه آغاز شده بود ساعت ۱۷ عصر روز یکشنبه هشتم تیرماه با تلاش نیروهای منابع طبیعی لوداب، استان کهگیلویه و بویراحمد، دهیار و نیروهای مردمی مهار و خاموش شده است.

وی اظهارکرد: براساس برآوردهای اولیه در پی این آتش سوزی بیش از ۲۰۰هکتار جنگل و مرتع منطقه در آتش سوخت.

بخشدار لوداب در خصوص علت این آتش سوزی تصریح کرد: علت آتش سوزی عامل انسانی بوده اما عمدی یا سهوی بودن آن مشخص نیست و در حال بررسی است.

روحانی بیان کرد: هم اکنون نیروها در حال پایش منطقه جهت اطمینان از خاموشی و سرد شدن کامل آتش سوزی هستند.

مدیرکل محیط زیست استان:آتش منطقه بوزین و مره‌خیل کرمانشاه هنوز اطفا نشده است

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه آتش منطقه بوزین و مره‌خیل هنوز اطفا نشده، از نیروهای مردمی که برای کمک به مهار آتش می‌آیند درخواست کرد خودسرانه دست به اقدامی نزنند که جان آنها را به خطر بیندازد.

فریدون یاوری در گفت و گو با ایسنا، با ابراز تاسف از فوت سه نفر از فعالین محیط زیست در جریان اطفا حریق این منطقه در غروب روز گذشته(هشتم تیر)، اظهار کرد: متاسفانه به دلیل وزش باد و دره‌ای بودن منطقه، جمعی از دوست‌داران محیط زیست که برای مهار اتش تلاش می‌کردند در آتش محاصره شدند که تعدادی از آنها توانستند خود را نجات دهند، اما سه نفر هم متاسفانه جان خود را از دست دادند.

وی گفت: بر اساس گزارش‌های رسیده هیچکس زخمی نشده است.

با بیان اینکه عملیات اطفا حریق در منطقه بوزین  و مره‌خیل همچنان ادامه دارد، اظهار کرد: هم اکنون نیروهای یگان حفاظت محیط زیست که از شب گذشته(یکشنبه) تا ساعتی از بامداد پای کار بودند دوباره در حال حرکت به سمت منطقه از سمت باینگان هستند.

وی ادامه داد: آتش در این منطقه دو روز قبل به صورت کامل مهار شد، اما می‌توان گفت صبح روز گذشته (یکشنبه) یک آتش‌سوزی جدید داشتیم که دوباره بوزین و مره‌خیل را در برگرفت.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه هنوز برآورد دقیقی از وسعت مناطق سوخته در دست نیست، یادآور شد: آنچه که تا پایان دو روز قبل برآورد کردیم حدود ۴۲۰ هکتار بود، اما وسعت آتش روز گذشته هنوز مشخص نیست.

 یاوری گفت: اگرچه منطقه بوزین و مره‌خیل هم پوشش جنگلی و هم مرتعی دارد، اما عمده آسیب به پوشش مرتعی وارد شده و درختان کمتر آسیب دیده‌اند.

وی اظهار کرد: هم اکنون نیروهای محیط زیست  و منابع طبیعی به همراه اکیپ‌های مردمی پای کار هستند و از تمام تجهیزات و امکاناتی که در اختیار داریم مانند دستگاه‌های دمنده و ... استفاده می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه درباره پرواز بالگرد برای کمک به اطفا حریق نیز اظهار کرد: صعب‌العبور بودن و شیب تند دره در این منطقه کار را بسیار دشوار کرده است.

یاوری از ادامه تلاش‌ها برای مهار آتش یاد کرد و گفت: اگرچه همه باید برای مهار آتش کمک کنند، اما از نیروهای مردمی تقاضا داریم حتما جانب احتیاط را به طور کامل رعایت کنند.

یاوری از افراد خواست به هیچ عنوان برای اطفا حریق بصورت خودسرانه عمل نکنند و حتما با همکاری نیروهای محیط زیست و منابع طبیعی که آموزش‌های لازم را دیده اند، پای کار بیایند.

وی در خصوص علت این آتش سوزی نیز تاکید کرد: هنوز علت دقیق وقوع آتش‌سوزی مشخص نیست و نیازمند بررسی دقیق‌تر است.

 آتش‌سوزی منطقه بوزین و مره‌خیل از ظهر روز پنجشنبه( پنجم تیر) آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

بوزین و مره‌خیل یکی از مناطق حفاظت شده استان کرمانشاه با وسعت نزدیک به ۲۵ هزار هکتار است که پوشش گیاهی و جانوری غنی دارد.

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش