پژوهشگران دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ یک پیل سوختی هیدروژنی جدید ساخته اند بادوام ترین و مقرون به صرفه تر از نمونه های قبلی است.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری «تِک اکسپلور»، ساخت این پیل سوختی با دوام و و مقرون به صرفه ، راه را برای کاربرد گسترده تر انرژی سبز برای نیل به هدف جهانی عاری از انتشارات کربنی هموار می سازد. پیل های سوختی هیدروژنی یک گزینه امیدوارکننده در زمینه انرژی پاک (غیرآلاینده) هستند؛ زیرا از طریق تبدیل هیدروژن و اکسیژن به برق بدون انتشار دی اکسیدکربن و سایر مواد آلاینده، انرژی تولید می کنند.
پیل های سوختی هیدروژنی با وجود مزایای زیست محیطی هنوز بطور گسترده تجاری نشده اند. تولید برق آنها متکی به «الکتروکاتالیست» است که تا حد زيادي از فلز کمیاب و گران قیمت پلاتین ساخته می شود. دانشمندان در تلاش بوده اند فلز پلاتین را با مواد متداول تر و ارزان تری مانند« آهن- نیتروژن- کربن» جایگزین سازند، اما این مواد یا در تولید برق غیر موثر بوده یا دوام کمی داشته اند.
اکنون یک گروه پژوهشی به سرپرستی پروفسور «شائو مینوا» از بخش مهندسی شیمی و بیولوژیک دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ، به فرمول جدیدی دست یافته اند که نه تنها میزان استفاده از پلاتین را به میزان ۸۰ درصد کاهش می دهد، بلکه از لحاظ دوام پیل سوختی نیز یک حدنصاب تازه ایجاد کرده است. این پیل سوختی در یک آزمایش با ۲۰۰ ساعت کار هیچ علامتی از کاهش عملکرد نشان نداد. یکی از علت های این عملکرد خوب این است که این پیل سوختی جدید برخلاف نمونه های قبلی که یک «سایت» فعال داشتند، سه سایت فعال دارد.
شائو گفت: پیل سوختی هیدروژنی یک وسیله تبدیل انرژی است که برای رسیدن به جهان عاری از انتشارات گازهای آلاینده کربنی ضروری است. برای بهبود بیشتر این پیل سوختی تا حد قابل رقابت با پیل های سوختی و سایر وسایل الکتروشیمیایی تلاش خواهیم کرد.
- 11
- 6