اختراع سرویس بهداشتی مهمتر از اختراع فیسبوک بود! این اظهار نظر اخیر جوزف استیگلیتز اقتصاددان برنده جایزه نوبل در روز دوشنبه خیلیها را شوکه کرد.
این اقتصاددان خوشبیان در نشست دولت جهانی علاوه بر بیان این موضوع افزود این هوش مصنوعی است که مایه اصلی نگرانی است.
چرا از نظر جوزف استیگلیتز اختراع فیسبوک اهمیت چندانی ندارد؟
در این نشست وقتی از جوزف استیگلیتز پرسیده شد آیا اختراعات گذشته همچون اختراع توالت مهمتر هستند یا اختراعات اخیر در تکنولوژی دیجیتال که گاهی از آنها به عنوان انقلاب چهارم صنعتی یاد میشود و در حالیکه در این سئوال اشارهای به فیسبوک نشده بود او پاسخ داد:
اختراع توالت و الکتریسیته بسیار مهمتر از اختراع فیسبوک بودند، این اختراعات واقعا استاندارهای زندگی بشریت را ارتقا بخشیدند و باعث سلامتی بیشتر انسان شدند.
داشتن یک موتور تبلیغاتی بهتر برای تبلیغات خوب است اما اساسا هیچ تاثیر عمیقی در استانداردهای زندگی ما نخواهد داشت.
انقلاب چهارم صنعتی اصطلاحی بود که دو سال پیش توسط کلاوس شواب بنیانگذار اقتصاد جهانی در رابطه با تغییرات ایجاد شده توسط تکنولوژی از جمله هوش مصنوعی ابداع شد.
به گفته Joseph Stiglitz انقلاب چهارم صنعتی دارای هوش مصنوعی است که قادر به تحلیل مشکلات خواهد بود و میتواند اساسا کارکردهای اقتصادی و اجتماعی را تغییر دهد.
آیا این توانایی گسترده این نگرانی را ایجاد خواهد کرد که بر سر شغلها چه خواهد آمد؟
او به کارشناسان خوشبینی اشاره کرد که تا پنج سال قبل دیدگاه مثبتی درباره هوش مصنوعی داشتند اما امروز آنها هم واقعا در مورد آینده روشن هوش مصنوعی نظر مساعدی ندارند.
استیگلیتز با اشاره به تمام شغلهایی که با ظهور هوش مصنوعی از بین خواهند رفت پیشبینی کرد تا پنج سال آینده همه کامیونها در آمریکا بدون راننده خواهند بود.
این جدول زمانی کمی خوشبینانه است اما معمولا رانندگان کامیون کارگرانی با مهارتهایی کمتر هستند که به این شغل روی آوردهاند اما در صورت از بین رفتن این شغل چه خواهند کرد؟ جامعه برای این افراد چه شغلی خواهد داشت؟
اگر حالا نتوانیم به این سئوال پاسخ دهیم مشکل نابرابری روزبهروز بدتر خواهد شد.
- 18
- 3