دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۲۶ - ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۴۹۶۸
اخبار علمی و پژوهشی

همه چیزهوشمند

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,فناوری هوشمند
دنیایی را تصور کنید که در آن خودروها خودشان را پارک می کنند، فر آشپزخانه می داند که چه غذایی را چگونه تهیه کند و البته مسواک زدن با استفاده از اپلیکیشن مخصوص انجام می شود. این تصوری از یک زندگی کاملا هوشمند است.

به گزارش سیناپرس؛تا همین چند سال پیش وقتی درباره کفشهای ورزشی مجهز به فناوری بلوتوث و یا سیستم گریل دارای وای فای صحبت می کردیم بسیاری می خندیدند و آن را یک تصور فانتزی و البته جذاب در نظر می گرفتند. حالا زمان گذشته و طی چند سال اخیر فناوری بی سیم پیشرفته چشمگیری داشته است. طراحانی که در این عرصه فعال هستند ساختارهایی ارایه می کنند که زندگی امروز ما را دستخوش دگرگونیهای اساسی کرده اند. مخترعان وارد گود شده که دستگاههایی می سازند که به اینترنت متصل شده و البته قابلیت برقراری ارتباط با یکدیگر را هم دارند. این یک ارتباط معنادار است که زندگی را مؤثرتر و پربازده تر از قبل می کند. مردم توانایی بیشتری پیدا می کنند، قوی تر می شوند و البته زندگی شادتری را دنبال می کنند.

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,فناوری هوشمند

اما از زاویه دیگری هم باید به این دگرگونی نگاه کرد. انبوهی از این فناوریهای جدید ارایه شده و همین مسأله کار را برای مردم سخت کرده است. اینکه بدانیم کدام فناوری مورد نیاز است و کدام جنبه فانتزی دارد گویای این چالش نوپیداست. به همین منظور دستگاههای مختلفی را که در شبکه اینترنت اشیا به کار گرفته می شوند را مورد بررسی قرار داده ایم تا پاسخی مناسب به این نوع سؤالها ارایه کنیم.

 

خانه هایی که اجزای سازنده آنها با فرمانهای صوتی کنترل می شوند از جمله چشم اندازهایی است که در زندگی مدرن و هوشمند آینده در نظر گرفته می شود. فرض کنید در خودروی شخصی خود نشسته و درحالی که به خانه نزدیک می شوید می گویید: بخاری  و کتری روشن شود. این رؤیای جذاب بسیاری از مردم در سراسر جهان بوده و خبر خوشحال کننده این است که در حال تحقق یافتن است.

 

به تازگی شرکتهای مختلف روی به طراحی سخت افزارهایی آورده اند که امکان گفتگو با سیستمهایی نظیر بلندگوهای خانگی را می دهند. البته این قابلیت جدیدی است که به مراتب پیچیده تر از بازکردن قفل تلفن همراه یا یک اپلیکیشن با استفاده از فرمانهای صوتی است. فناوری جدید شرکت فیلیپس از این جمله است. چراغ حباب دار Hue این شرکت نمونه بارز این چشم انداز است که دارنده آن می تواند با دادن فرمان صوتی به بلندگوی خانگی Amazon Echo، چراغ را خاموش و روشن کند.

 

حالا از خانه خارج شده و درحالی که سوار بر خودرو هستید چشمانتان را برای پیدا کردن جای خالی جهت پارک کردن خودرو تیز کرده اید. اما خبری از جای پارک مناسب نیست و به همین دلیل خودرو را در جایی به طور موقت متوقف کرده و همچنان منتظر می مانید. از این لحظه دست از فرمان برداشته و همه چیز را بر عهده خودرو می گذارید تا خود را پارک کند.

 

حسگرهای مافوق صوتی که بر روی سپرهای خودرو نصب شده اند اندازه گیری دقیقی درباره فضای اطراف خودرو انجام داده و اطلاعاتی که از این طریق حاصل می شود را به یک رایانه منتقل می کنند. سیستم رایانه ای نیز محاسبات دقیقی را برای انجام یک پارک بی نقص آن هم با بهترین زاویه انجام می دهد. نتایج در ادامه به موتور کوچکی که فرمان را هدایت می کند منتقل می شود. راننده و سرنشینان تنها نظاره گر پارک شدن خودرو هستند. در این لحظه عابرانی که از کنار خودرو عبور می کنند با تعجب می گویند که «تماشا کردید؟! دیدید که این خودو چطور توانست خود را پارک کند؟» بدون شک این یکی از بهترین صحنه هایی است که هر انسانی می تواند در یک شهر هوشمند تماشا کند.

 

در دورانی که همه چیز به طور هوشمندانه کنترل می شود حتی ورزش کردن هم متفاوت از گذشته خواهد شد. شرکتهایی در این زمینه وارد عمل شده و لباسهای ورزشی مدرنی تولید کرده اند که مجهز به حسگرهای متفاوتی هستند. عملکرد این حسگرها دسته کمی از دوربینهای هوشمندی ندارد که حرکات ماهیچه ها را در مواقعی نظیر پیاده روی و انجام تمرینات ورزشی سخت را به دقت زیر نظر می گیرند. جالب اینجاست که اگر سمتی از بدن قدرتمندتر شده و در حین انجام حرکات ورزشی، بیشتر از سمت دیگر درگیر باشد می توانید شاهد این تفاوت در اپلیکیشن مخصوصی باشید. این اپلیکیشن همه چیز را به صورت ارقام محاسبه می کند. این لباسها هم اکنون در بازار موجود هستند.

 

همین نگرش درخصوص سایر لوازمی که در یک خانه هوشمند به کار گرفته می شود نیز دیده می شود. فر آشپزخانه از جمله مواردی است که در سالهای اخیر دستخوش دگرگونی های زیادی بوده و تلاش شده از تازه ترین فناوریهای هوشمند در ساخت هرچه مدرن تر آنها استفاده شود. چنین دستگاهی می تواند مناسب ترین زمان برای بهترین پخت غذاهای مختلف را پیشنهاد کند و چه پیشنهاد جذابی!

 

 

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش