هر ساله فستیوال جهانی معماری (WAF) برگزار میشود و در آن ساختمانهای جذابی از سراسر جهان به عنوان برترین معماری های ساختمانی برگزیده میشوند. این فستیوال سال ۲۰۱۵ در بخش ثبت نام فراخوان خود نام ایران را از فهرست انتخاب ملیت معماران و مکان اجرای پروژهها حذف کرد. خوشبختانه امسال به لطف برجام، بار دیگر شاهد اضافه شدن نام کشورمان در این فستیوال جهانی بودیم تا معماران ایرانی نیز فرصت محک زدن خود را در بین هزاران طرح و پروژه از سراسر جهان داشته باشند.
طی یک رویداد خبری سه روزه در برلین، هیئت داوران WAF برترین معماری ها از سراسر جهان را در اعلام خواهد کرد. اما تا آن زمان بد نیست نگاهی به مهمترین پروژههای مسکونی شرکت کرده در این فستیوال بیاندازیم که نامزد دریافت لقب بهترین ساختمانها از نظر معماری هستند. نکته جالب توجه حضور یک ساختمان ساخت معماران ایرانی در این لیست است. در ادامه با ما همراه باشید.
برگزیدگان فستیوال جهانی معماری ۲۰۱۷
۱. در یک کوچه باریک در توکیو ژاپن، خانهای احداث شده است که از اتاقهای قرار گرفته بر روی هم با ترتیب خاصی بهره می برد. این خانه متشکل از چهار طبقه است، بنابراین خانوادهای که در این مکان زندگی میکنند فضای بسیار بزرگی را در اختیار خواهند داشت. نام این پروژه “House in the City” است.
۲. همراه با درختان فراوان به کار رفته در نمای ساختمان، «خانهی Binh» در شهر هو چی مین ویتنام طبیعت را به شهر میآورد.
۳. «برجهای Capers» حاصل توسعه مجدد آپارتمانهایی در کوالالامپور مالزی هستند که شامل دو برج پنج طبقه میشود. شکل زیگ زاگی آنها باعث شده تا مردم محلی کوالالامپور، کاپرز را «ساختمانهای پیچیده» بنامند.
۴. در سنگاپور پروژهای به نام «خانهای با سایهها» وجود دارد که از طراحی مجلل ۲ طبقهای همراه با یک استخر برخوردار است.
۵. خانهی “Living Screen House” در سیدنی استرالیا حاوی استخری است که در مرکز نما و درست وسط سالن پذیرایی قرار دارد.
۶. پروژه “The Saeter Terrasse” در اسلو نروژ احداث شده که شامل ۳۳ آپارتمان است. هر کدام از این آپارتمانها نیز حاوی یک بالکن، تراس و یا یک باغ بر روی پشت بام خود هستند. ساکنان این آپارتمان میتوانند از آبدره موجود نیز بهرهمند شوند.
۷.روژه “Three Views” یا «۳ نما» یک پروژه ایرانی احداث شده در تهران است. گروه معماری موج نو خانهی مسحا که در دشت مسحای کوه البرز در نزدیکی قسمت شمالی شهر تهران قرار دارد را با هدف لذت تمام عیار از تمامی چشم اندازهای طبیعی بنا کرده است. شکل کلی این پروژه، حجمی عرضی رو به دشت مسحا است. این بنا که شبیه به سه جعبه کنسول مانند طراحی شده، به شکلی میچرخد تا حتی بتوان از سقف هر طبقه به عنوان تراس طبقه زیرین نیز استفاده کرد
r
- 14
- 6