جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۰:۵۱ - ۰۴ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۸۷۰
اخبار علمی و پژوهشی

ستاری:

تحقق اقتصاد دانش‌بنیان تا چهار سال آینده/ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری مهم‌ترین اولویت دولت

سورنا ستاری,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش
معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهور توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بر پایه توانمندی نیروی  انسانی جوان، تحصیل‌کرده و خلاق را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و دولت دوازدهم عنوان کرد و از تحقق اقتصاد دانش‌بنیان بر پایه توانمندی انسانی با روندی پرشتاب در چهار سال آینده خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری در برنامه تلویزیونی «تیتر امشب» ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری را مهم‌ترین اولویت دولت دوازدهم عنوان کرد و افزود: ایجاد و توسعه زیست‌ بوم کارآفرینی و نوآوری، تقویت کسب و کارهای فناور و نوآور و شرکت‌های دانش‌بنیان در دستور کار ما در دولت دوازدهم قرار دارد. 

 

معاون علمی و فناوری ریس‌جمهور، یکی از ضرورتهای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان را ارتقای سهم آنها در اجرای طرح‌های ملی و بین‌المللی دانست و گفت: ارتقای توان صادرات محصولات دانش‌بنیان، افزایش جذب سرمایه‌گذاری و همکاری‌های خارجی در طرح‌های فناورانه از ضرورت‌های دیگر این بخش از اقتصاد کشور است که معاونت علمی و فناوری با ایجاد زیرساخت‌های حمایتی لازم دنبال می‌کند. 

 

وی با اشاره به حمایت‌های گوناگون در صادرات، معافیت‌ها، معرفی محصولات، ثبت اختراعات و پتنت ذیل قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: دولت در بستر مناسبی چون قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان از این شرکت‌ها با اعطای معافیت مالیاتی یا گمرکی حمایت می‌کند یا از طریق کریدور صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان زمینه ورود این محصولات را به بازارهای منطقه‌ای و جهانی فراهم می‌کند.

 

ستاری با اشاره به ورود صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه به عرصه حمایت از کسب و کارهای فناور، ‌ادامه داد: در حوزه مالی صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه یا VC  برای حمایت از آنها وارد بورس شده‌اند تا زمینه ورود سرمایه‌گذاران در عرصه‌ استارتاپ فراهم شود. زیرا راه حمایت از نسل جدید کسب و کارها این است که اقتصاد و پول را به محیط علم و دانش بیاوریم.

 

ستاری با بیان این‌که پایه و اساس اقتصاد دانش‌بنیان نیروی انسانی خلاق است، اظهار کرد: توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بر پایه توانمندی نیروی  انسانی جوان، تحصیل‌کرده و خلاق یکی از مهم‌ترین اولویت‌های معاونت علمی و فناوری است که در ۴ سال آینده به طور جدی دنبال خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه اقتصاد دانش‌بنیان نه تنها تولید علمی بلکه علم را هم کاربردی می‌کند، تاکید کرد: بحث دانش‌بنیان ضمن حل بسیاری از چالش‌های موجود همچون اشتغال، مسائل گریبان‌گیر روزمره ما همچون مشکلات زیست‌محیطی را نیز حل می‌کند. بسیاری از مسائل و چالش‌های جدی موجود در کشور همچون نبود بهینه‌سازی مصرف انرژی، خشکسالی، مدیریت محیط‌ زیست و ...پاسخ‌هایی از جنس فناوری و نوآوری را می‌طلبد.

 

فرهنگ‌سازی و ایجاد زیست بوم کارآفرینی مهم‌ترین لازمه شکوفایی کسب و کارهای نوپا

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تأکید بر تحول در زیرساخت‌های بنیادین فرهنگی و همچنین ساختارهای آموزشی گفت: باید در امر آموزش به طور خلاق و نوآورانه تغییر جدی ایجاد شود و برای تسهیل این روند نیز هماهنگی‌هایی با وزارت علوم  و آموزش و پرورش داشتیم.

 

رییس بنیاد ملی نخبگان، آسیب‌های ناشی از اقتصاد نفتی را یادآور شد و افزود: تکیه صرف به درآمدهای حاصل از فروش نفت، کشور را دچار آسیب‌های فراوانی کرده است و  دانشگاه‌های کشور باید با حرکت به سوی دانشگاه کارآفرین و تربیت نیروی انسانی نوآور، به اصلاح این ساختار فرهنگی نادرست کمک کنند.

 

وی افزود: تحقق مفاهیم دانش‌بنیان آسان نیست و بودجه نفت خلاقیت فرزندان ما را از بین برده است و استخدام در سازمان‌های دولتی به هدف آنان تبدیل شده است.

 

ستاری با تاکید بر این‌که فرهنگ ارزش‌گذاری بر مبنای دارایی‌های فیزیکی باید جای خود را به خلاقیت، ایده و نوآوری نیروی انسانی بدهد، اظهار کرد: افراد باید بر اساس ایده‌هایشان ارزش‌گذاری شوند و کسانی که با اعتماد به‌نفس، جسارت و پشتکار ایده‌های خود را تحقق می‌بخشند، مهم‌ترین سرمایه اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری به‌شمار می‌روند.

 

ستاری با اشاره به پیشینه دیرین کارآفرینی و نوآوری ایرانیان، گفت: کارآفرینی در ژن ایرانی‌ها بوده است؛ اما اکنون فرهنگ آموزش در سیستم ما از بین رفته است. کسب و کارهای نوپا با توجه به ماهیتشان باید عموماً هفته‌ای ۱۰ درصد رشد داشته باشند، وگرنه موفق نیستند و مشکل سیستم ما، تزریق نفت به آنهاست.

 

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، نیروی انسانی تحصیل‌کرده ایرانی را یک مزیت مهم و سرمایه‌ای ارزنده برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان ارزیابی کرد و گفت: ما در شاخص‌های نیروی انسانی، دومین قدرت جهان هستیم و با تربیت فارغ‌التحصیلان مهندسی، هم‌پای کشورهای قدرتمند جهان چهارمین کشور جهانیم؛ اما به‌کارگیری این ظرفیت ارزشمند مستلزم ایجاد یک زیست‌بوم مساعد برای فعالیت آن‌ها است.

 

ظهور کسب و کارهای نوپا

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با بیان این‌که ظهور کسب و کارهای نوآور موفق ایرانی، نشان‌دهنده وجود ظرفیت خارق‌العاده کشورمان در این عرصه است، تصریح کرد: تعداد کسب و کارهای نوآوری که با رشد خارق‌العاده خود افتخارآفرینی کرده‌اند، کم نیست و با  کسب و کارهای  برجسته جهان رقابت می‌کنند؛ اما موفقیت و استمرار این راه، نیازمند حمایت زیست بومی است و توزیع پول دولتی به جز ایجاد رانت نتیجه‌ای نخواهد داشت و کمکی به این کسب و کارها نخواهد کرد.

 

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور ادامه داد: حدود ۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان اصولی وجود دارد که به سرعت پیش می‌روند که گردانندگان آن  جوانانی هستند که صاحب ایده و خلاقیت هستند.

 

ستاری، منابع مالی را اولویتی پایین برای توفیق یک استارتاپ دانست و از جسارت، پشتکار و ایده به عنوان مهم‌ترین ضرورت‌های رشد یک کسب و کار نوپا یاد کرد.

 

معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهور تاکید کرد: اغلب استارتاپ‌های موفق، با کم‌ترین امکانات موجود و با پشتکار و نوآوری خود شکوفا شده و رشد کرده‌اند؛ این واقعیت نشان می‌دهد منابع مالی، اولویتی به مراتب پایین‌تر برای یک کسب و کار نوپا محسوب می‌شود، اما مهم‌تر از منابع مالی، تحقق تحول فرهنگی است تا زمینه و فضای مساعد برای تحول‌آفرینی این کسب و کارها در حوزه خدمات و محصولات فناورانه فراهم شود.

 

 

 

 

 

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش