جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۱۷ - ۱۸ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۴۱۴۲
اخبار علمی و پژوهشی

ستاری در جمع فعالان اتاق بازرگانی ایران:

ظرفیت تربیت نیروی انسانی خلاق و نوآور در کشور ایجاد نشده است

سورنا ستاری,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با بیان این که نیروی انسانی خلاق، محور اصلی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است، تاکید کرد: آموزش و تربیت نیروی انسانی خلاق، کارآمد و اعتماد به نفس برای تحقق کسب و کارهای مبتنی بر نوآوری مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در نشست با حضور هیئت رئیسه و رؤسای اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی سراسر کشور، با بیان این‌که رشد اقتصاد دانش‌بنیان نیازمند زیست بوم کارآفرینی و نوآوری است، اظهار کرد: مهم‌ترین ویژگی این شرکت‌ها فرهنگ جدیدی است که همراه خود دارند و خلاقیت، نوآوری و توانمندی فناورانه نیروی انسانی را محور خود قرار می‌دهند.

 

وی با تأکید بر ضرورت آموزش خلاق به عنوان مهم‌ترین اساس تحول ساختار اقتصادی کشور بر محور نیروی انسانی، افزود: برای ارائه نیروی انسانی خلاق و توانمند به عنوان مهمترین رکن اقتصاد دانش‌بنیان، فرهنگ‌سازی و آموزش دارای نقشی محوری است، اما آموزش و پرورش و آموزش عالی ظرفیت تربیت نیروی انسانی با اعتماد به نفس، خلاق و نوآور را ایجاد نکرده است.

 

ضرورت آموزش نیروی انسانی با اعتماد به نفس و خلاق

ستاری با اشاره به جهت‌گیری مراکز آموزشی برای تربیت نیروی انسانی خلاق به عنوان مهم‌ترین بازیگر میدان اقتصاد دانش‌بنیان کشور، گفت: در دانشگاه‌ها نیز به واسطه تکیه اقتصاد بر منابع زیرزمینی به همین شکل برای تربیت نیروی انسانی خلاق، نوآور و با اعتماد به نفس برای کارآفرینی کم‌تر تلاش شد، چراکه بر پایه اقتصاد مبتنی بر منابع، دانشگاه‌ها تمام درآمد خود را از بودجه دولت تأمین می‌کردند، اما با شکل‌گیری فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان و اصلاح روند پیشین، دانشگاه‌ها در حال حرکت به سوی تربیت نیروی خلاق با شکل دادن مراکز نوآوری و تأمین درآمد از محل سهم خود از شرکت‌های فناور هستند. چراکه اقتصاد دانش‌بنیان مستلزم وجود دانشگاه‌هایی است که بخش قابل توجهی از درآمد خود را از محل فروش فناوری و ارتباط با صنعت کسب کنند.

 

وی با اشاره به این‌که مفهوم شهر خلاق ضرورتی است که بر پایه آموزش مستمر و ایجاد زمینه‌های نوآوری مطرح می‌شود، افزود: آموزش مربوط به یک دوره زمانی خاص نیست و هیچ محدودیتی برای آموزش جامعه وجود ندارد. تهران به عنوان یکی از زمینه‌های بکر برای خلق نوآوری ظرفیتی بکر برای شکل گیری شهر خلاق است و با حمایت معاونت علمی و شهرداری تهران، ایجاد یک شهر خلاق برای بروز نوآوری و ایجاد ارزش افزوده پیگیری می‌شود.

 

تحول جدی به واسطه کسب و کارهای نوپا

ستاری با اشاره به توانمندی کسب و کارهای فناور و استارتاپ‌ها در ایجاد تحول ساختاری در بدنه اقتصادی و فرهنگی کشور، گفت: کسب‌وکارهای فناور به خصوص در حوزه خدمات می‌توانند با نوآوری و کارآمدی خود ساختار ناکارآمد اقتصادی را در هم بشکنند و ضمن رفع کاستی‌ها و چالش‌ها متناسب با نیاز جامعه ارزش افزوده بالا تولید کنند.

 

رشد فزاینده و تحولی یکی دیگر از ویژگی‌های استارتاپ‌ها بود که معاون علمی و فناوری به  اهمیت آن اشاره کرد و گفت: استارتاپ‌های موفق به طور میانگین هفته‌ای حداقل ۱۰ درصد رشد را تجربه می‌کنند و نمونه‌های موفق این دست شرکت‌ها در حوزه خدمات که در کمتر از یک سال توانسته‌اند به رشدی بالا  برسند، کم نیست. این دست شرکت‌ها می‌توانند ضمن حل مشکلات جامعه، با اصلاح ساختارهای نادرست و رفع محدودیت‌ها، قیمت‌ها را شفاف کنند و فضا را برای ارائه خدمات بهتر به سوی رقابت ببرند.

 

وی کسب و کارهای فناور را بهترین زمینه سرمایه‌گذاری سودآور دانست و افزود: این کسب و کارهای نوآور و خلاق که بار ارائه مستمر نوآوری و خدمتی جدید، رشد فزاینده کسب و کار، پایین آمدن هزینه خدمات و ایجاد ارزش افزوده را به همراه دارند، بهترین زمینه برای حضور سرمایه‌گذاران هستند، اما باید با تعریف سازوکارها و الگوهای ارزش‌گذاری و اعتبارسنجی این کسب و کارها که خلاقیت نیروی انسانی مهم‌ترین سرمایه آن‌هاست، فرهنگ سرمایه‌گذاری جسورانه بر روی این کسب و کارها نهادینه شود.

 

رشد فزاینده کسب و کارهای نوآور

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به رشد قابل توجه شرکت‌های فعال در حوزه فناوری‌های پیشرفته گفت: در حوزه‌های فناوری‌های پیشرفته چون نانوفناوری و زیست‌فناوری ظرفیت بسیار خوبی داریم. به طور مثال در حوزه زیست‌فناوری شرکت‌هایی فعال هستند که داروهای حساس را تولید می‌کنند و حجم صادرات این شرکت‌ها به کشورهای منطقه از مرز ۱۰۰ میلیون دلار عبور کرده است، همچنین فروش شرکت‌های فعال در حوزه نانوفناوری با رشدی ۲ برابری نسبت به سال پیش خود به بالای ۷۰۰ میلیارد تومان رسید.

 

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به توانمندی علوم انسانی در ایجاد ارزش افزوده مبتنی بر شرکت‌های فناور، افزود: علاوه بر فناوری‌های پیشرفته، شرکت‌های فناور فعال در حوزه‌های نرم، صنایع خلاق و فرهنگی دارای ظرفیتی بالا برای خلق ارزش افزوده و حل مشکلات هستند، اما باید سازوکار ارزش‌گذاری و معرفی این شرکت‌ها به عنوان ظرفیت‌های اقتصادی ایجاد شود.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، ظرفیت نیروی انسانی کشورمان را فرصتی برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان دانست و گفت: با تکیه بر این سرمایه ارزشمند که در اختیار کم‌تر کشوری در دنیا قرار دارد، در بسیاری از عرصه‌ها همچون نانوفناوری در رتبه چهارم قرار داریم و ایران جزو چهار کشور برتر در تربیت نیروی انسانی تحصیل کرده به شمار می‌رود، همچنین بر مبنای گزارش آنکتاد از وضعیت علمی و فناوری ایران که نهادی زیرمجموعه  سازمان ملل به شمار می‌رود، کشورمان در شاخص‌های اثرگذار نیروی انسانی رشدی جهشی را تجربه کرده است، اما باید با تقارن در رشد کسب و کار به موازات این عرصه، رشد نامتقارن میان تولید علم و کسب و کار اصلاح شود.

 

بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی، فعالان اقتصادی حاضر در این نشست با اشاره به نیاز تبیین شاخص‌های دانش‌بنیانی همچنین تخصص‌گرایی و ارتقای کیفی محصولات و خدمات، به ایجاد نهضتی برای جلب سرمایه‌گذاران و عرصه صنعت به کسب و کارهای دانش‌بنیان اشاره کردند.

 

بازنگری در سرفصل‌های آموزش و پرورشی و دانشگاهی، به طوری که بر سرفصل‌های کارآفرینی و نوآوری توجه شود، توجه به ابزارهای تولید ارزش افزوده و تسهیل دسترسی جامعه به این ابزارها برای گردش کسب و کارهای خدماتی مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات، پیگیری فرآیند اقتصاد سبز با ارائه طرح جامع اقتصاد مبتنی بر حفظ محیط زیست، توجه به ایجاد تعامل و بهره‌گیری از نقش بخش خصوصی در فرآیند اجرایی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان از دیگر محورهایی بود که توسط فعالان عرصه اقتصاد کشور با معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری محور تعامل و گفت‌وگو قرار گرفت.

 

 

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش