چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۸:۱۰ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۸۲۳
اخبار علمی و پژوهشی

ستاری در نشست معاونت علمی و بانک توسعه صادرات ایران:

استارتاپ‌های موفق زمینه‌ساز ورود اقتصاد در حوزه صادرات هستند

سورنا ستاری,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: استارتاپ‌های موفق با درآمدهای سالانه میلیارد تومانی، زمینه‌ساز حضور اقتصاد ایران در عرصه بین‌المللی هستند.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در نشست امضای تفاهم‌نامه معاونت علمی و فناوری و بانک توسعه صادرات با اشاره به حضور چشمگیر کسب و کارهای دانش‌بنیان خلاق اظهار کرد: استارتاپ‌های موفق که به دست دانشجویان و نخبگان نوآور شکل گرفته و اکنون درآمدهای میلیارد دلاری کسب می‌کنند، راه را برای حضور اقتصاد ایران در عرصه بین‌المللی بیش از پیش هموار کرده‌اند.

 

وی با بیان این‌که موتور محرکه اقتصاد کشور از شرکت‌های بزرگ دولتی به استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان ارتقاء یافته است، افزود: ۴۰هزار میلیارد تومان گردش مالی، ماحصل نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های موفق در میدان اقتصاد کشور است که با رفع موانع و ایجاد زیست‌بوم مساعد کارآفرینی و نوآوری، این میزان افزایش می‌یابد.

 

ستاری، مهم‌ترین تحول در اقتصاد را پررنگ‌تر شدن نقش شرکت‌های استارتاپی و کسب جایگاه پردرآمدترین و موفق‌ترین بنگاه‌های اقتصادی توسط این استارتاپ‌ها دانست و افزود: اقتصاد کشور در شرف تحولی شگرف، یعنی حضور شرکت‌های دانش‌بنیانی است که اگرچه دارایی ملموس ندارند و به دولت وابسته نیستند، اما در حال بزرگ شدن هستند و با شتابی فزاینده جایگاه پردرآمدترین بنگاه‌های اقتصادی را به خود اختصاص می‌دهند. 

 

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با تأکید بر ضرورت ایجاد محیط مساعد کسب و کار برای شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد محیط مساعد کسب و کار شرکت‌های دانش‌بنیان را در ساختار اقتصاد کشور دنبال می‌کند که ایجاد این محیط مساعد، حمایت ساختارهای اجرایی، قانون‌گذاری و مالی از جمله بانک‌ها را برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌طبد.

 

وی با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه بین‌المللی، افزود: صادرات به خصوص در حوزه دانش‌بنیان بسیار دشوار است و اخذ تأییدیه‌ها و استانداردها، ثبت بین‌المللی، تعامل و رقابت با نمونه‌های خارجی تنها بخش کوچکی از موانعی به شمار می‌رود که فراروی صادرات محصولات دانش‌بنیان وجود دارد؛ اما با تحقق برنامه‌های منظم حمایت از صادرات محصولات دانش‌بنیان، امید داریم مسیر حضور در عرصه بین‌المللی برای این دست کسب و کارها هموار شود.

 

سازوکار حمایت بانکی از شرکت‌های دانش‌بنیان صادراتی رونق پیدا کرده است

علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه با اشاره به ایجاد زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری گفت: ایجاد توجه به زیرساخت‌های حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سرمایه‌گذاری، ضرورت ارزیابی و تخصیص منابع بانک‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان را بیش از پیش نمایان می‌کند. 

 

وی با اشاره به تلاش معاونت علمی و فناوری برای شکل‌گیری سازوکار حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان توسط بانک‌ها گفت: در حوزه ارائه تسهیلات بانکی به شرکت‌های دانش‎بنیان، مدل جدید را با همکاری بانک توسعه صادرات  ایجاد کردیم که با انعقاد تفاهم‌نامه میان معاونت علمی و این بانک، زمینه اعطای تسهیلات بانکی و  صدور ضمانت‌نامه‌ها برای شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیل می‌شود.

 

دلیری، مهم‌ترین هدف از انعقاد این تفاهم‌نامه را اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان برای تسهیل صادرات محصولات و خدمات این شرکت‌ها عنوان کرد و افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه با ترکیب منابع بانکی و صندوق توسعه ملی، تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان اعطا می‌شود. با توجه به این که سود تسهیلات بانکی ۱۸درصد و تسهیلات صندوق ۱۱درصد است، شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات را با میانگین سود ۱۴ونیم درصد دریافت می‌کنند.

 

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری، با بیان این که در قالب این تفاهم‌نامه تاکنون ۷ طرح به ارزش ۶۰ میلیارد تومان برای دریافت تسهیلات بانکی معرفی شدند، اظهار کرد: ذیل این تفاهم‌نامه روند اعطای تسهیلات از سوی بانک توسعه صادرات آغاز شد که این امر نشان‌دهنده انگیزه بالای این بانک برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است و می‌تواند زمینه‌ساز رشد شرکت‌های توانمند در حوزه صادراتی باشد.

 

دلیری، با اشاره به توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان صادراتی برای بازپرداخت تسهیلات بانکی، کاهش نرخ سود تسهیلات و افزایش سقف حمایت‌ها را مستلزم تعامل میان دستگاه‌های نقش‌آفرین در حمایت از این شرکت‌ها دانست و افزود: عملکرد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در عرصه تولید که با رشد و توسعه اکنون به شرکت‌های دانش‌بنیان صادراتی بدل شده‌اند، نشان می‌دهد این شرکت‌ها مشکلی برای بازپرداخت تسهیلات بانکی نخواهند داشت، بنابراین افزایش سقف تسهیلات ارائه شده به این شرکت‌ها از یک سو و کاهش نرخ سود تسهیلات از سوی دیگر می‌تواند برای فعالان دانش‌بنیانی که می‌خواهند در عرصه صادرات محصولات خود گام بگذارند، انگیزه‌بخش باشد.

 

ایجاد زیرساخت مناسب برای صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان

در ادامه این نشست، علی‌مرتضی بیرنگ قائم‌مقام معاون علمی و فناوری در امور بین‌الملل در ادامه این نشست گفت: در اسناد بالادستی به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید شده و بر این اساس به معاونت علمی و فناوری مأموریت‌هایی در راستای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان محول شده است.

 

وی با اشاره به شکل‌گیری سازوکار حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه بین‌الملل توسط معاونت علمی و فناوری گفت: با توجه به نیازها و مسائل شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه صادرات، راه‌کارها و زیرساخت‌های رفع نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان به شکلی که حداقل ثبت نام به دولت باشند، فرموله و اجرایی شده است.

 

رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری، به بیش از ۶۰ ارائه‌دهنده خدمت صادراتی به صورت مجازی در کریدور صادرات محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره و عنوان کرد: تا کنون بیش از ۱۸۰۰ خدمت به ۶۳۰ شرکت دانش‌بنیان ارائه شده است که حضور پاویون اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه‌های تخصصی خارجی، همراهی شرکت‌های دانش‌بنیان در سفرهای هیأت‌های وزارت امور خارجه به دیگر کشورها، بهره‌مندی از شبکه برون مرزی واسطه‌های تجاری و مشاوره اخذ قراردادهای بین‌المللی و ثبت محصول، دارو و علائم تجاری بخشی از این حمایت‌ها به شمار می‌رود.

 

اجرایی شدن روند حمایت بانکی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان

علی صالح آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با اشاره به اجرایی شدن حمایت تسهیلاتی این بانک از شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: از ابتدای سال جاری ۴۸۷ میلیارد ریال از منابع این بانک در قالب ۱۰۰ فقره تسهیلات بانکی به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص داده شده است.

 

وی افزود: بانک توسعه صادرات ایران در صندوق پژوهش و نوآوری دانشگاه صنعتی شریف مشارکتی ۵۰درصدی دارد و ظرف مدت ۳ سال، ۴۵۰ میلیارد ریال تسهیلات برای شرکت‌های دانش بنیان توسط صندوق یادشده به بانک معرفی و تسهیلات بانکی دریافت کرده‌اند.

 

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیانی که صادرات دارند، به زنجیره صادرات کمک می‌کنند و همچنین شرکت‌هایی که می‌توانند به کمک تسهیلات بانکی به توانایی صادرات محصولات دانش‌بنیان برسند، می‌توانند ذیل ضوابط بانکی از این تسهیلات بهره‌مند شوند.

 

صالح‌آبادی، صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان را از دیگر خدمات ارائه شده به این شرکت‌ها برشمرد و افزود: سایر خدمات و تسهیلات با نرخ‌های ترجیحی در حدی که بانک مرکزی بانک‌ها را مجاز دانسته است ارائه می‌شود و سود تسهیلات میانگین سود ۱۴.۵ درصدی پیش‌بینی شده برای تسهیلات، می‌تواند با ایجاد خط اعتباری اختصاصی از طریق صندوق توسعه ملی کاهش یابد.

 

تسهیل فعالیت‌های گمرکی فعالان مجاز اقتصادی 

سید محمد صاحبکار خراسانی، رئیس امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان با اشاره به تعامل معاونت علمی و فناوری با سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران برای تسهیل روند فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان شناخته شده به عنوان فعال مجاز اقتصادی، گفت: با ابلاغ ریاست گمرک، در حال تعامل برای اجرایی شدن این ابلاغیه توسط بلوکات گمرکی هستیم تا روند صادرات و واردات شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیل شود.

 

وی با اشاره به طی شدن مراحل اجرایی شکل‌گیری لیگ شرکت‌های دسته اول، متشکل از فروش سالانه بالای ۱۰ میلیارد تومان، گفت: در حال حاضر ۲۰۴ شرکت از میان بیش از ۳ هزار شرکت‌ دانش‌بنیان در این رده قرار دارند که برنامه‌های ویژه‌ای برای این شرکت‌ها داریم.

 

صاحبکار بر ضرورت ارتقای نظام رتبه‌بندی شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد و افزود: در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیان در ۳ دسته نوپا، دانش‌بنیان تولیدی و دانش‌بنیان صنعتی رتبه‌بندی می‌شوند که با شکل‌گیری لیگ شرکت‌های دسته‌اول و ارتقای نوع حمایت‌ از شرکت‌های دانش‌بنیان، این نظام نیز ارتقاء می‌یابد.

 

امضای تفاهم‌نامه همکاری و تقدیر از شرکت‌های دانش‌بنیان صادراتی

بر اساس تفاهم‌نامه همکاری معاونت علمی و بانک توسعه صادرات ایران که به امضای صالح‌آبادی و دلیری رسید، تقویت توان صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق تسهیل دسترسی این شرکت‌ها به منابع تأمین مالی و اعتباری صادراتی مورد توجه قرار گرفته است.

 

بر اساس این تفاهم‌نامه که ۳ سال اعتبار دارد،  معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان دارای قابلیت صادرات، ارائه خدمات آموزشی و تسهیل صدور ضمانت‌نامه اعتباری بخشی از تعهدات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

 

همچنین بانک توسعه صادرات ایران به همکاری و مشارکت در خصوص اعتبارسنجی شرکت‌های دانش‌بنیان معرفی‌شده، توانمندسازی شرکت‌های یادشده برای ورود به فرآیند جذب حمایت نهادهای مالی و پذیرش ضمانت‌نامه‌های صندوق‌های پژوهش و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی متعهد شده است. 

 

پس از امضای این تفاهم‌نامه همکاری، با حضور معاون علمی و فناوری، معاون توسعه مدیریت و جذب منابع معاونت علمی، معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری و مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، از ۱۰ شرکت دانش‌بنیان برتر در عرصه صادرات محصولات دانش‌بنیان تقدیر شد.

 

 

 

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش